Spre o lume cu două centre de putere?, intreaba fostul ministru de externe Mircea Geoana pe pagina sa de Facebook.

Astăzi începe vizita președintelui Trimp în China, unde i se rezervă o “vizită de stat – plus” din partea celui mai puternic lider chinez de la Mao și Deng Xiaoping încoace. Președintele Xi, întărit după Congresul de acum câteva zile, speră să obțină de la prima putere a lumii recunoașterea influenței crescânde a Chinei la nivel global. Trump vorbește, în contrapondere, de “comunitatea Indo-Pacifică”, un semnal către mai vechii săi aliați (Japonia, Coreea) sau mai noul partener strategic și cea mai densă democrație a lumii, India, scrie Geoana.

 

9 COMMENTS

 1. Imi cer scuze tie Radu,dar nu merita decat un “”sikktir”” individul din partea mea! Se da curat dupa ce a locuit ilegal cativa ani in vila pe cheltuiala bugetului de stat desi nu mai avea dreptul!

  • Doar pentru atâta lucru individul merită respectul tău! Dar de Iliescu, care le-a dat părinților tăi aproape mocca apartamentul în care ai crescut, ce zici?

   • Las-o balta cu manevrele tale,toata familia incepand de la strabunici dar si noi restul familiei am avut casa,nu am stat la mana ca milogii de case si finanta din politica celor 27 ani! Intai citeste,analizeaza apoi scrie! Nu comenta daca nu stii situatia oamenilor. E clar?

 2. In legatura cu “sorovaiala” asta financiara care scoate din minti omul de rand, o intrebare nevinovata:
  – cui i se va da cadou acest capital spre administrare?
  Nu cumva se repeta modelul “fondul proprietatea”?
  Acum externalizeaza acest capital sau cum s-ar numi, asa au facut spitalele cu spalatul lenjeriei dar tot mizerabila,cu hrana din care s-au aprovizionat destui care nu erau bolnavi internati in spitale! Ce au facut in ultimul moment,au internalizat aceste servicii ca sa nu iasa scandalul mai mare!
  La fel se va intampla si cu acest capital financiar care va fi externalizat. Si ma gandesc, asa a debutat saracia,boala,mizeria,anihilarea omului de catre om in multe tari unde saracia si torpilarea cetateanului au devenit reforma principala! Asa au ajuns cetatenii multor tari fara pensii si fara asigurare medicala si mai toti au luat drumul naturistelor tot ca sa traiasca spre nemultumirea scarbelor inscaunate cu drept de a hotara viata omului!

  • Nici nu vreau să mă gândesc ce bulibășeală este în mintea ta. Prietene, unde ai vârâtă cartea de muncă?

 3. nu, deloc. ar fi bine sa fie asa. dar ne indreptam spre o lume fara cap si fara coada, in care jumatatile de masura vor fi realitatea cotidiana. nimic din ceea ce am considerat valori nu va mai fi pretuit. si cel mai scarbos lucru va fi ca cei care tineau reduta se vor face ca ploua.
  incet, fara ca lumea sa observe, romania cade.

 4. Pentru noi chinezii e ch ? O sa ne bata Dumnezeu pentru lipsa de cooperare cu un prieten deschis al Romaniei care este astazi China celor doua sisteme.

 5. Vedeti,de ceva timp e o competitie in a atrage de partea lor grupuri care pot fi mintite si manipulate,aici fiind vorba de absolut toti cei care se vad eterni in functia inscaunata! Oare duhull divin le va lumina calea spre recunoasterea manipularii prin minciuni? Le vor fi iertate pacatele? Ei nu constientizeaza ca doar divinitatea mai poate face dreptate si in niciun caz urlatorii care cer sa li se apere prostiile facute personal in functii!

 6. Domnule Tudor, chiar s-a primit vreo directiva sa fie scos din formol acest habarnagiu al politicii romanesti, acest comic vestit al alegerilor din Romania? Ca el se baga singur in seama ca un papagal, e una. Sa intram toti in trepidatie de parca am fi auzit oracolul de la Strehaia, e altceva!
  Gioana a dezvaluit, gioana a aratat, gioana a lamurit, gioana a explicat. Pai el saracu’ nu stie de caputul lui, si ne explica noua politica internationala la cel mai inalt nivel??
  Mai bine ne spui ce-a zis mama Omida, ca mai multa baza am in ea!

Leave a Reply