Referitor la punerea pe piață a produsului imunomodulator OROSTIM HV prin punctul de vânzare al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, din Splaiul Independenței nr. 103, Ministerul Apararii Nationale face următoarele precizări:

Produsul OROSTIM-HV a reprezentat un proiect de cercetare desfășurat de Institutul „Cantacuzino” pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducție, cu capacitățile experimentale proprii.

Miercuri, 2 decembrie, produsul a fost lansat pe piață, fiind scos la vânzare primul lot de OROSTIM HV obținut prin procesul de microproducție al instituției de cercetare, lot compus din 942 de flacoane.

Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacitățile de microproducție din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs.

Prin optimizarea fluxului de microproducție, Institutul își propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantități.

Producția de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV, poate fi externalizată către agenți economici specializați care dețin capacități de fabricație de nivel industrial.

În acest sens, Institutul își exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuțiilor cu producătorii interesați de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piață în cantități suficiente.

3 COMMENTS

  1. Vreau sa stiu eficienta maxima a acestui produs! Sa laud si eu institutul prin strainezia, prea multi ani a fost batjocorit si denigrat zeci de ani! Poate iti amintesti, Radu, cineva m-a intrebat daca gunctioneaza si de ce nu au scos acesti geniali cercetatori(nu Cercel) un vaccin mai ales ca sunt dotati destul de bine! Am spus: nu stiu!, pentru ca nu puteam sa arunc si eu cu pietre in prestigiosul institut!

  2. O sa va spun ceva despre Polidin ( forma injectabila). care a fost folosit de mine vreo 10 de ani.Este f.bun protector impotriva infectiilor bacteriene pulmonare .Nu videca dar intareste bine imunitatea.Raceala trece repede

  3. produsul e o alternativa orala a Polidin-ul produs inainte de 1970. Sper sa fie la pret asemanator (echivalentul unei paini) si la fel de eficace (era nevoie de 1-3 doze pt cresterea imunitatii). Contine mai multe tulpini de bacterii (ca un vaccin oral – cel antipoliomielita era asa) – sper sa scoata in curand pe piata si vaccinul antipoliomielitic din nou, pt ca cel din import are eficienta slaba si scump (am avut nevoie de 5 doze, fiecare 50 euro, si la cativa ani dupa vaccinare am testat copilul si nu avea anticorpi pt polio, iar din parinti – ambii nascuti in comunism doar unu avea – asa ca noi cautam din nou vaccin polio ala oral).

Leave a Reply