Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că se încearcă agregarea unei majorități de centru-dreapta, iar „PNL-ul încearcă să iasă din încurcătură”, referindu-se la declarațiile Ralucăi Turcan, care a spus că dorește o alianță cu partidele care se pretind de dreapta, PMP și ALDE.„Am văzut în aceste zile că a început, aşa, o forfotă extraordinară. Se încearcă diferite formule politice şi nu pot să vă ascund că am văzut şi oficial, dar există şi demersuri mai puţin oficiale prin care PNL încearcă să iasă din această situaţie ca urmare a rezultatului foarte prost pe care l-a obţinut la alegeri. Se încearcă, din câte văd, agregarea unei majorităţi aşa-numite de centru-dreapta. Spun aşa-numite pentru că forţele componente nu pot fi definite în mod clar ca formaţiuni de centru-dreapta. Numai dacă mă uit la USR, care este, după declaraţiile preşedintelui acestei formaţiuni, o grupare în care fiecare are o proprie partitură şi propriile lui idei. Nu are niciun fel de ideologie şi nu o spun neapărat în sens peiorativ, n-o spun cu maliţiozitate. Asta este realitatea politică. (…)

Nu am făcut contacte oficiale cu cei de la PNL, dar v-am spus că am primit diverse semnale şi am văzut diversele declaraţii de bunăvoinţă. Acum, în ceea ce priveşte PNL, senzaţia mea este că PNL încearcă să găsească o soluţie prin care să iasă din încurcătură, dar astea sunt demersuri şi jocuri politice. Eu cred că, înainte de aceste lucruri, mai importante sunt alte probleme şi anume, înainte de a discuta cu o persoană, trebuie să vezi dacă eşti compatibil cu ea, dacă îmbrăţişezi aceleaşi principii şi aceleaşi valori. Eu cred că PNL-ul are nevoie, astăzi, de o clarificare politică, o clarificare ideologică, pentru că acesta este și motivul pentru care a pierdut la alegeri.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a spus că așteaptă să se valideze mandatele pentru a ști pe ce contează și că vor avea discuții cu cei de la PSD.

„Așteptăm, în primul rând, să se valideze mandatele ca să putem ști pe ce conta. În mod normal, trebuie să discutăm în primul rând cu partenerii noștri de alianță politică cu care am funcționat de o bună bucată de vreme, începând de pe vremea USL-ului. Aici mă refer, bineînțeles, la PSD. (…) O să avem discuții cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe de guvernare, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem abordări specifice, o amprentă proprie. Varianta finală trebuie să fie rezultatul unor discuții, a unor negocieri și probabil a unor compromisuri. ALDE vrea cât mai multe portofolii (a râs)”, a spus Tăriceanu.

 

„Constituţia e foarte clară şi mai presus de Constituţie nu există nimic. Între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele. Eu v-am spus atât, că trebuie să înţelegeţi bine că nu există nimic altceva în plus faţă de Constituţie. Nu putem să luăm nimic altceva, decât poate voinţa lui Dumnezeu”, a declarat Tăriceanu

 

Chestionat dacă a discutat cu președintele PSD, Liviu Dragnea, Tăriceanu a spus: „Am vorbit la telefon în ultima perioadă, dar n-am avut o întâlnire, pentru că așteptăm cu toții să vedem câte mandate avem și validarea Parlamentului, pentru a putea face pașii următori așa cum sunt înscriși în Constituție. Ne-am consultat în privința participării la discuțiile de la Cotroceni, pe care și noi, și ei le-am considerat că nu sunt necesare, nu sunt oportune, ies din cadrul constituțional și sigur că în perioada următoare vom avea discuții mai aprofundate pe chestiunile normale”, scrie stiripesurse.ro

 

8 COMMENTS

 1. Stai linistit nea Taricene ca nu te solicita nimeni la modul serios poate asa la misto sa vada lumea cum reactionezi.Ai cam avut ezitari,recunoaste…Una e sa fii remorca PSD care poate oricand sa fie decuplata si alta e sa apari dincolo chiar la volan.Eu zic sa ramai la PSD sa nu-ti tradezi electoratul.

  • Normal ca se incearca o agregare a fortelor opuse PSDului. Si cand sunt “opportune” discutiile de la Cotroceni? Dupa ce isi pune Iohanis premier? Stii proverbul romanesc: bate fierul cat e cald.

  • El sta linistit, nu-i duce grija! Si va participa si la guvernare.
   Tocmai se dau de ceasul mortii toti, dar absolut toti impotentii politici de dreapta sa-i ofere postul de premier ca sa tradeze!
   Si Tariceanu le da mu-mu.
   Bu-ha-ha-ha-ha!

  • Din fericire un personaj cu adevarat moral&liberal convins, cel mai proeminent politician din ultimii 27 de ani!
   Pt. prosti: a fi liberal nu inseamna a injura pe social-democrati, ci de-a faptui ceva pt. poporul care te-a ales-crestere economica, scaderi de taxe, imbunatatirea mediului de afaceri, legi coerente si viabile, transparenta institutionala etc- deci Vivat Tariceanu!

 2. Cel mai pesedist “liberal” din istorie. Dar ce ma bucur ca nu va ajinge infractorul condamnat dragnea prim ministru

Leave a Reply