Cătălin Predoiu pentru Q Magazine :

Cum vedeţi componenţa guvernului Cioloş. Ce viitor credeţi că va avea acest Executiv?
Se putea mai bine, se putea mai rău. în mod normal va termina bine mandatul, pentru că prioritățile asumate nu comportă riscuri și nici schimbări majore, și are un sprijin intern și extern cum niciun guvern nu a avut până în prezent.

Vom avea influențe Macovei în Justiție

Cum vedeţi nominalizarea doamnei Cristina Guseth la Justiţie? Dacă aţi fi fost premier, aţi fi avut o altă preferinţă?
Respect ONG-istul Cristina Guseth, cu care am petrecut o agreabilă seară de discuții pe teme de justiție acompaniați de Monica Macovei, la malul mării, acum vreo doi ani, dar nu știu dacă, “din prima” ministru, e cel mai bun pas înainte. Este apropiată ideatic de Macovei, deci vom avea influențe Macovei la Justiție. Eu aș fi văzut pe cineva de tip Valeriu Stoica la Justiție, un profesor de drept recunoscut unanim, cu o bună cunoaștere a sistemului judiciar și cu dexterități politice, echilibru și dialog în primul rând. Aveam doua nume în atenție.

13 COMMENTS

 1. Mai ca incepusem sa injur cand vorbea de Macovei dar mi-a trecut repede cand am ajuns la stupida lui propunere cu Valeriu Stoica. Din lac in put. Daca el ca premier ar fi venit cu Valeriu Stoica atunci sper sa nu ajunga niciodata premier.

 2. Cred ca acolo la justitie numirea vine din alta parte decat de la Ciolos. Fostilor PDL-isti le ardea de revenirea la guvernare si acum le e teama ca pana la guvernul PNL de la anul ei or sa ajunga pe la DNA.

 3. Care “influente”? E chiar Macovei, in carne si ciolane (sorry, dar alta expresie nu se potriveste osoasei aparitii) care revine pe scena politica. Direct din fereastra de la toilettes (baie) unde a fost imortalizata, in loja puterii, asta da revolutie!

 4. 🙂 🙂 🙂 fă şi tu un 69 franţuzesc meşterule. 🙂 🙂 🙂 tu vorbeşti? Tu cel care pupai poala popii B? Dă-te bă-n M10 şi nu mai clămpăni aiurea. 🙂

 5. Eu mă întreb Cum va înțelege un electronist toate subînțelesuri termenilor juridici pt ca dacă orice prost le înțelegea atunci facultatea de drept nu mai exista. Unii fac 4 ani de drept, dau examene f grele 4 ani, nu mai zic cum sunt examenele de intrare în profesii, iar doamna asta pt ca stie 3 lozinci legate de drepturile omului gata e ministru. În mare ce o spune ea o fi corect, e discutabil, dar totuși de la nivel de conversație și la sportul național practicat de toți romanii care se cred specialiști în științe juridice e cale lunga pana a fi ministru. Sper sa primească aviz negativ, ar fi păcat de restul membrilor guvernului sa fie umbrit de aceasta individa….deși la ce ‘juristi’ avem în comisia juridica de unii habar nu au reguli minime (ori fac pe prostii la tv-e și asta o varianta) unii mai cică sunt și foști judecători(probabil din vechiul sistem de intrare în profesie ca acum nu ar avea nicio șansă să devină magistrați la cunoștințele pe care le arata la tv), nu m-ar mira sa primeasca aviz pozitiv…

 6. Cica guvernul Ciolos “are un sprijin intern și extern cum niciun guvern nu a avut până în prezent”.Pai cu populatia nu prea aveti sprijin si o sa vedeti ca doar asta conteaza. GUVERNUL CIOLANIS NU ESTE REZULTAT DIN ALEGERI,DECI LASATI-O MAI MOALE CU PORCARIILE.

 7. Acesta este rezultatul celor 26 de ani in care romanii nu au stiut ce vor. Acum, procesul de colonizare a intrat pe ultima suta de metri si e normal sa fie asa, majoritatea nu doreste independenta ci se vrea colonizata, excelent! La 26 ani dupa revolutie avem in sfarsit un guvern impus din exterior, restul e doar vorbarie fara sens, nimeni si nimic nu mai poate schimba traseul aceste tari/colonii. Nu peste mult timp sub acest concept al “luptei impotriva coruptiei” vom avea o dictatura judiciara, perfect si nu in ultimul rand “La Puscarie!!!!”.

   • Serios suntem cu totii xenofili ? Eu unul nu ma simt si sunt convins ca majoritatea cetatenilor n-au asemenea simtaminte, intotdeauna ma intorc cu placere la Decebal sau la Mircea de la Cozia.
    Ma gandeam totusi sa facem o incursiune in Istoria Neamului si vom constata de-a lungul timpului la clasele conducatoare cu mici exceptii o xenofilie exacerbata.

Leave a Reply