Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat la un post tv ca ar fi bine sa demolam sute de blocuri in Bucuresti in loc sa le consolidam. 

“Blocurile care au 60-70 de ani şi nu au niciun istoric în spate, acelea care trebuiesc consolidate, în loc să fie consolidate, este preferabil să fie demolate. Este vorba de blocurile de locuinţe construite în anii 50-60. Dar în ceea ce priveşte clădirile istorice, tehnologia de consolidare s-a perfecţionat atât de mult, încât orice clădire, cât de veche ar fi, poate fi consolidată, astfel încât să reziste şi la cutremure de 8 grade. Una sunt blocurile de la începutul comunismului, care, decât să fie consolidate, e preferabil să fie demolate şi ridicate alte locuinţe în locul lor. Dar clădirile istorice nu pot fi demolate, ele trebuie consolidate indiferent de cost. Consolidarea pe tehnologia actuală fiind una sigură, care poate să ne garanteze că acea clădire nu va cădea nici la un seism de 8 grade, cât este acum standardul de proiectare la noi”, a declarat Toni Greblă.

In capitala Romaniei sunt sute de blocuri din anii ’50-’60. Demolarea lor al lasa pe drumuri zeci de mii de oameni. Construirea altor blocuri noi ar costa cateva miliarde de euro.

 

Leave a Reply