Echipele de salvare din municipiul Istanbul au fost încântate când au găsit un tânăr refugiat sirian pe nume Muhammed Ahmed sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite, marți noaptea (7 februarie 2023) în orașul Hatay, din sudul Turciei.

Rescuers give a boy water in a bottle cap as they rescue him from the rubble following an earthquake in Hatay, Turkey February 7, 2023 in this still image taken from video. Istanbul Municipality/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

În timpul salvării, muncitorii i-au dat băiețelului apă dintr-un capac de sticlă înainte de a-l scoate de sub daramaturi, la aproape 45 de ore după cutremur major.

„Bravo, Muhammed. Echipa noastră de căutare și salvare l-a salvat pe cetățeanul sirian Muhammed Ahmed din dărâmăturile din Antakya”, a scris primarul Istanbulului Ekrem İmamoğlu pe rețelele de socializare.

Ahmed a zambit si a vorbit tot timpul cu salvatorii sai.

May be an image of 1 person and child

Milioane de sirieni sunt refugiati in Turcia, in urma devastarii tarii lor de razboiul sustinut de Rusia si regimul Bashar al Assad. UE plateste Turciei zeci de miliarde de euro anual pentru traiul zilnic al acestor refugiati.

#Turcia
#cutremur
#Ahmed

Leave a Reply