In contextul dezbaterii foarte aprinse despre victoria lui Donald Trump in SUA, dovezile concrete ale solidaritatii aliate in NATO sunt esentiale.

Mai ales cand vine vorba despre implicarea serioasa a Pentagonului la intarirea Flancului Estic, unde Romania are o pozitie strategica.

Pentru prima oara de cand am aderat la NATO, rachete Patriot ale Armatei Americane sunt amplasate pe malul romanesc al Marii Negre, intr-un exercitiu esential pentru pregatirea apararii si descurajarii oricarui potential agresor. Din pacate, in bazinul Marii Negre, exista un astfel de actor care starneste ingrijorari intregii comunitati internationale.


Iata mesajul postat de ministru apararii Mihnea Motoc :

patriotEste pentru prima dată când un sistem de rachete PATRIOT ajunge în România, încă o dovadă a robusteței Parteneriatului Strategic româno-american.

În poligonul de la Capu Midia se desfăşoară exerciţiul româno-american PATRIOT SHOCK V, la care participă 100 de militari români de la Brigada 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”, din Bucureşti. Forţele Aeriene Române participă cu o baterie HAWK PIP III R, iar Forțele Terestre ale SUA, cu o baterie PATRIOT, totul desfășurându-se după un scenariu fictiv de apărare antiaeriană.

Le doresc mult succes militarilor participanți la acest exercițiu aparte, care va adăuga experienţă valoroasă celor două armate aliate.

trupele-romane-si-americane

7 COMMENTS

 1. Eu stiam ca tiganul are mal si Marea Neagra tarm!. Si americanii Patriot. irefutabil!
  probabil e singura data de acum inainte cand o sa le vedem pe gratis ;p

 2. si vax: e o dovada pe dreaq…. astea sunt exercitii facute cu actuala conducere, Trump inca nu e presedinte. ce sa spun…tz tz tz….:)

 3. Ce ne bucurăm ca copii(cacofonie intenţionată)! Eu nu mă bucur sub nicio formă. Vine deîndată timpul pierzaniei şi din vest şi din est pentru românica noastră! Hai cu statuia stuchicioasă care vrea venituri din orice ţară! Să vedem atunci ce mândri sunt românii cu rachetele patriot ale americrailor!

 4. M-a terminat mesajul de pe ecranul negru ” Cannot load M3U8 404 not found!”. Toate emisiunile de pe site au fost foarte des întrerupte online astăzi!
  🙂 🙂 se mai poate regla să funcţioneze normal ?
  Mulţumesc.

 5. vad ca Ambasada SUA e mucles pe FB de 9 ore….
  n-a fost atat de muta nici cand era Base la ananghie!

 6. Premiera,uite bine ca nu mai vezi.Le ia si pleaca la loc sigur..pun o poza in locul lor cum au facut ai nostri cu aurul din bnr.
  Apropo ce e cu aurul romnnniei dle iscarecu?mason de frunte batut in cuie la bnr ce esti tu?parca masoneria lucreaza in binele omenirii nu al cotcarilor imbecili?unde i nene? Basau are prespapier un lingau de aur?ala e tot ce a ramas? Cand o iesi ? tot rahatu asta la iveala plus sutele de miliarde ce furat imbecilii,sa vezi cum bubuie mamaliga si le punem pielea n bat.mda pielea pli.nici aia,ne au dat o deja.rumanii si revolta baba si cardanu.macar baba stie ce sa faca

Leave a Reply