11-12 iulie, Bruxelles, primul Summit NATO in noua cladire a Cartierului General. Casa noua, probleme numeroase, o tensiune puternica generata de unele declaratii ingrijoratoare facute de presedintele SUA. Secretarul General Jens Stoltenberg asteapta infrigurat, ca si noi, rezultatele acestui summit si comunicatul final, pentru a trece hopul neintelegerilor de moment si reprosurilor catre europeni facute de Trump. Sunt vremuri dificile, iar summit-ul va fi un hop mare !

https://www.antena3.ro/actualitate/radu-tudor-prezinta-in-premiera-scrisoarea-trimisa-de-trump-liderilor-tarilor-nato-476814.html

Preşedintele american Donald Trump a trimis scrisori liderilor statelor membre NATO, inclusiv ai Germaniei, Belgiei, Norvegiei şi Canadei, cerându-le să îşi majoreze cheltuielile în domeniul apărării, relatează site-ul EUObserver.com.

Scrisorile ar fi fost trimise în luna iunie şi publicate de New York Times înainte de un summit al Alianţei Atlanticului de Nord, care va avea loc în perioada 11-12 iulie.

Trump a afirmat că, în caz contrar, Statele Unite iau în considerare reducerea prezenţei militare.

Luna trecută, Trump a afirmat că trebuie abordată problema ţărilor membre NATO care nu contribuie deplin la alianţă şi a acuzat Germania că nu depune suficiente efort.

Abordarea strict materialista, denuntarea multilateralismului IN POLITICA EXTERNA SI CEA COMERCIALA, ignorarea deciziilor istorice luate dupa al 2 lea Razboi Mondial dar si rolul urias al relatiei strategice SUA-UE pentru securitatea lumii sunt tot atatea elemente clare in abordarea turbulentului presedinte american Donald J. Trump

Iata, in premiera in Romania, scrisoarea trimisa de Trump premierului Norvegiei :

Bugetele apararii, procent din PIB, in 2016

3 COMMENTS

  1. Americanii cer si li se dau pana vor crapa conform cu situatia penibilo manipulatoare,au distrus nucleul de baza a multor tari ca sa le impuna afacerile lor parteneriale fara drept de anchete si pedepse! Si totusi merg in continuare,sunt afaceri avantaj:usa!

    Luati d’aici naivilor! Cat mai contribuie romanica la afacerile strainasilor mentinand cetatenii traitori in tara in saracie crunta si tara vai si amar de ea?!
    https://www.stiripesurse.ro/ve-ti-uria-e-i-pentru-romania-parlamentul-european-a-aprobat-infiin-area-fondului-european-de-apar_1274958.html
    E valabil pentru toata masa de perindati politic in guvern,parlament si partide politice! Absolut toti care si-au odihnit oasele in jilturile parlamentului si guvernului plus numitii in functii politic,cei care vor pensii nesimtite pentru lene,chiul si legi in favoarea lor,sunt vinovati de toata porcaiala denigratoare a tarii si cetatenilor romani!
    Statul roman prin reprezentantii lui e unic pe glob! E singura tara care si-a alungat poporul prin lege si parteneriate cu occidentul si europa vestica! Vezi targurile de fast-food si mancare naturista in diferite tari,apare sigla Ro si drapelul dar niciun bucatar la tejghea! Oare de ce?!

Leave a Reply