Partidul Social Democrat susţine ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militarilor, care trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare, a afirmat joi premierul Viorica Dăncilă, care a anunţat că un amendament în acest sens va fi promovat în Parlament.

“Partidul Social Democrat susţine ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională. Ca ţară membră a NATO, avem o datorie morală faţă de cadrele militare în activitate, în rezervă şi în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislaţiei europene. În majoritatea statelor UE şi NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a scris Dăncilă pe Facebook.

6 COMMENTS

  1. Trebuie adaptată și armonizată de urgență legislaţia naţională referitoare la statutul socio-profesional al militarilor în societate (conform ISCO-08 Grupa 0, grupă fără corespondență în COR !!), precum și a măsurilor legislative și cadrului normativ adoptat în domeniul salarizării și pensiilor de serviciu ale militarilor, cu practicile existente în celelalte state membre NATO, conform instrumentelor de aderare a României la Tratatul Atlanticului de Nord, depuse și semnate de România în aprilie 2004, și răspunderile ce-i revin în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

  2. Mai bine menținea indexarea de 5% din anul 2016 în actualizarea din anul 2017 cum s-a intamplat la MAI.Aceeasi lege cu aplicare diferita ! Numai la noi se poate intampla ! RUSINE !

  3. Corect! Și ca să nu uităm, ca mai îmbătrânim… când se va aplica mărirea Punctului de Pensie (în baza căruia sunt calculate absolut toate pensiile) și pensiilor militare?!?!

  4. ideea este că doamna Dăncilă și-a schimbat decizia după ce fostul prim-ministru V. Ponta a spus conținutul proiectului de lege promovat de dl Teodorovici.

  5. Aceasta gospodina e prea proasta pentru ceea ce este.Vorba aia vrabia mălai visează.Asta nu știe de armata,siguranța naționala.Ea visează sa ajungă președinte de stat ca sa-i treacă mai ușor bufeurile.Parerea mea:să-i ia dracu pe toți.Eu nu ma aștept la nimic de la ăștia.

Leave a Reply