S-a aprins putin premierul Marcel Ciolacu. Pe un subiect atat de sensibil, e nevoie de comunicare mai ampla si calma. #Romania nu s-a mai confruntat niciodata, dupa decembrie 1989, cu o astfel de situatie. Militarii sunt obisnuiti cu astfel de situatii, populatia civila nu. De aceea trebuie explicat, explicat, explicat. Si va intelege toata lumea ca nu suntem atacati, ci luam masuri preventive de aparare in cazul unei efecte colaterale ale razboiului declansat de #Rusia la granita noastra, in #Ucraina. 

Iata stirea :

Premierul Marcel Ciolacu a făcut miercuri un apel la calm, subliniind că România nu este în pericol de a fi atacată şi că în zona Plauru au ajuns “rămăşiţe dintr-o dronă” care a fost lovită de către armata ucraineană.

Precizările au fost făcute după ce premierul a fost întrebat ce se va întâmpla dacă lucrurile vor scăpa de sub control în zona localităţii Plauru.

“În primul rând, nu a scăpat nimic de sub control. În al doilea rând, a fost o intervenţie rapidă a MApN, cu Situaţii de Urgenţă, la o solicitare a cetăţenilor care locuiesc în acea zonă. Nu este niciun pericol. Dar este normal ca statul să ia anumite măsuri. Este o intervenţie provizorie, lucrurile vor fi foarte bine analizate şi va fi o reacţie foarte rapidă şi pe zona militară, pentru astfel de zone. În acest moment a fost totul o întâmplare. Repet, au fost nişte resturi de drone care au trecut Dunărea. Nu vorbim de un atac asupra României. S-a făcut RO-Alert în toată zona, funcţionează telefoanele şi au acoperire mai mare”, a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

El a menţionat că a discutat cu factorii responsabili pentru luarea măsurilor necesare şi a afirmat că populaţia trebuie liniştită, pentru că altfel “o luăm razna” cu toţii.

“Pentru ce să fie timp necesar? Că nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni. Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovită de către armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze. Dar este normal, şi eu, ca prim ministru, să am discuţii cu domnul Raed Arafat, cu ministrul Apărării, comandantul Armatei, să ne luăm toate asigurările”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă există informaţii conform cărora prima dronă care a căzut la Plauru ar fi fost americană, Ciolacu a subliniat că este vorba despre o rămăşiţă dintr-o dronă rusească.

“Există, totuşi, o informaţie oficială – şi a MApN, şi de la NATO – a fost o rămăşiţă dintr-o dronă fără explozibil, rusească”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

2 COMMENTS

  1. Asta e atitidine de om demn de respect cu tupeul pe care l-a scos la inaintare? Ce inseamna acea rabufnire infecta a individului in fata jurnalistilor cu referire la compatrioti? Atentie: mai mult a panicat si iritat cetatenii in loc de linistire.

  2. Ciolacu linistitorul Romaniei! A furat meseria lui Marmureanu. Are dreptate omul. Cine sa ne atace cand noi ne atacam singuri. O Romanie care traieste din viitor. Viitor facut praf. Protejatii de partid isi fac mendrele,curata oalele si praful de pe toba.Cand alti se gandesc sa faca orasul viitorului gastile de partid vor sa apara desertul viitorului.Este asa o liniste ca bubuie tot. Pana si gaura covrigului a crescut. Mai bine se propunea control antidoping in politica. Oameni buni stati linistiti nu ne ataca nimeni fura astia tineri mai zgomotos.

Leave a Reply