Inteleg ca premierul e putin nervos. Si raspunde oparit comentariilor de pe Facebook. Se intampla oricui. Cred insa ca un sef de Guvern nu poate cobora nivelul discutiei pina la detalierea unor expresii vulgare, de cartier. Cred ca Dacian Ciolos a gafat nepermis din punct de vedere al comunicarii !

============================

Premierul Dacian Cioloş a răspuns, duminică seara, mai multor comentarii pe Facebook, el precizând că atitudinea sa în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-şi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles şi dând asigurări că nu a făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui.

Dacian Cioloş a răspuns mai multor comentarii de pe pagina sa de Facebook, inclusiv unei persoane care îl întreba dacă este în concediu de odihnă de la UE şi îi reproşa că nu are ”sânge în instalaţie” ca Viktor Orban, precum şi că face sluj în faţa europenilor. Acesta mai vorbea şi despre vânzarea Portului Constanţa.

”Nu sunt deloc în concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta România, şi nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din poziţia de consilier special al preşedintelui Comisiei Europene mi-am dar demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciună. Şi fiţi convins că atitudinea mea în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-mi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles. Nu am făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui. Dar obiectivele unei ţări se ating şi prin diplomaţie nu doar prin declaraţii populiste şi sforăitoare care dau bine la electorat. Dacă asta numiţi «sânge în instalaţie» atunci într-adevăr, eu cred că sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în… instalaţie”, i-a răspuns Dacian Cioloş, potrivit stiripesurse..ro

Premierul a răspuns şi altor comentarii care făceau referire la vânzarea Portului Constanţa olandezilor.

El a arătat că ”problema portului Constanţa este că are un potenţial enorm de care unii şi-au cam vătut joc până acum”. ”De noi înşine trebuie să ne temem, şi nu de olandezi sau de alţii”, a adăugat Cioloş.

În ceea ce contribuţia financiară a României la UE, premierul a explicat că aceasta este mult mai mică decât beneficiile.

”Şi oare cine e de vină că unii dintre ai noştri fură din fondurile UE sau chiar din bugetul naţional? Străinii? Nu cred că ar mai trebui să aşteptăm explozia mămăligii, pentru că orice explozie e un şoc şi nu o construcţie”, a continuat el, referindu-se la afirmaţia aceleiaşi persoane că ”oamenii rezistă cât rezistă dar la un moment dat explodează şi mămăliga românească”.

Dacian Cioloş a subliniat din nou că el nu stă cu capul plecat. ”Eu unul nu stau cu capul plecat nici în UE şi nici în altă parte. Cu capul plecat nu îmi duceam la bun sfârşit mandatul de comisar european pentru agricultură, reformând politica agricolă comună”, a scris Cioloş.

”Haideţi să lăsăm orice complex deoparte şi să ne facem curăţenie noi înşine la noi acasă. Am vrut în UE, suntem în UE. Dar asta nu ne absolvă de responsabilităţi, acum şi aici”, a subliniat premierul.

Dacian Cioloş a răspuns şi unei persoane care îi spunea că a fost pus în funcţie, nu ales şi trebuie să asculte de români şi nu de UE.

”Orice premier e numit şi nu ales direct. Doar parlamentarii (care votează guvernul) şi preşedintele ţării (care desemnează primul ministru) sunt votaţi direct. Acesta e sistemul instituţional democratic în România. Am ajuns prim ministru respectând întrutotul procedura democratică. Şi vă spun sincer: nu am căutat deloc cu orice preţ să devin premier”, a scris Dacian Cioloş.

8 COMMENTS

 1. Serios? Dar dintre voi 2: ministru care spusese şi mata, care minte mai spectaculos?
  Spui de ”sînge în instalaţie”!
  – Cît sînge sănătos să ai în instalaţie să poţi ţine un popor la limita sărăciei şi bolnav?
  – Cît sînge în instalaţie să ai pentru a cheltui fonduri doar pentru guvern, preşedinte şi parlamentari, cei care au dreptul: Nu sunt fonduri?
  – Te-ai născut în patria noastră?
  – Trăieşti în patria noastră?
  – Veniturile pe care le încasezi sunt din bugetul acestei patrii?
  – Îţi convine nivelul de trai al concetăţenilor tăi?
  🙂 🙂 🙂 lasă sîngele să ţi se urce la creier ca să poţi vedea şi gîndi un program real pentru conaţionalii tăi !

  • Premierul unei tari e numit si asumat de catre partidul care a castigat alegerile electorale. Ciolos a fost numit de Iohanis dupa ce numele lui Ciolos ca prim ministru a aparut intr-o publicatie bulgara. Ciolos n-a participat in viata lui la niste alegeri, nu a fost niciodata ales ci numit in functii de Basescu si Iohanis.

 2. Ciolos a fost racolat de Securitate pe cand se afla in ultimii ani de liceu. Asa se explica trimiterea lui la studii in Franta dupa 90 si cariera lui profesionala incununata cu postul de ministru al agriculturii, comisar UE si acum prim-ministru. Si tinand cont de acest lucru e normal c-a dat acum puteri sporite SRI si-n domeniu penal incalcand astfel in mod flagrant Constitutia Romaniei.

 3. Nepermis, de catre cine? :)) Hai ca sunteti hilar. Nu v-am auzit sa etichetati ca nepermise toate badaranismele lui Ponta cand era premier?

  Citind raspunsurile lui Ciolos e clar sunt de bun simt, o atitudine sanatoasa la o intrebare malitioasa pusa pe Facebook. Ar trebui sa apreciati asemenea atitudini …

   • In plus, spre deosebire de Ponta, Ciolos are bunul simt sa raspunda unor comentarii pe Facebook. Este de laudat! In loc sa blocheze aceste comentarii, Ciolos incearca sa raspunda si o face foarte bine. Poti sa spui acelasi lucru despre blogul tau?

Leave a Reply