Lux teoretic? Afiliere de idei cu Monica Macovei in privinta respectarii drepturilor omului?! Unde au facut scoala aceste doamne? De cand respectarea drepturilor e facultativa in UE?! 

============

”Câteva clarificări esențiale, tot pentru formatorii de opinie. 1 — Ordonanțele de urgență sunt acte cu putere de lege. 2 — OUG adoptată vineri nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic. 3 — SRI nu a primit absolut nicio competență pe care nu o avea până la decizia 51/2016 a CCR. Competențele sale de cercetare penală specială după OUG sunt exclusiv limitate la punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică pentru infracțiuni din titlul X din Codul Penal și terorism. Pentru toate aceste infracțiuni urmărirea penală este proprie, i.e. exclusiv la procuror, la nimeni altcineva — nu polițist, fie el și judiciar, nu alt organ de cercetare penală specială. România nu face aici nicio excepție. Celor care invocă incorect exemplul altor state membre le sugerez să se uite la agenda europeană pe JAI”, a scris ministrul, luni, pe pagina sa de Facebook.

”Ea nu exclude, ci deschide dezbaterea publică necesară despre ce soluție alege societatea românească. Cu titlu personal, mi se pare suprarealist să văd reacțiile unor foști înalți demnitari, care știau exact cum stau lucrurile de vreo 10 ani încoace, le-au girat, ca acum să le denunțe comme du jamais vu, ale cavalerilor luptei anti-corupție instituționali sau din societatea civilă care știau de asemenea și nu au găsit temei să se despartă în tot acest timp. Nu e bai, adevărul separă întotdeauna apele. În fine, sunt fericită că decizia CCR a creat breșa detașării poliției judiciare în parchete. E un început”, adaugă Raluca Prună.

15 COMMENTS

 1. Eu intelesesem ca atata timp cat Parlamentul nu este indisponibil (vacanta) atunci guvernul poate da ordonante ca “trebile sa nu sada, sa aiba cursivitatea valul democratiei !” Deci, nu asa, hop-tzop dam o ordonanta dupa pofta inimilor si evident a intereselor, caci atunci Parlamentul ce rol si rost mai are, ori…”tomnai d’aceea” …sa-l facem inutil, caci tot il blamam, in fel de fel de situatii, unele chiar pe buna dreptate ?!!!”

  • Pruna a descris in mod exact situatia din Romania.
   Situatie care i se pare normala si cu care s-a obisnuit atat ea cat si poporul.

   Hai sa vedem cati au sa-i ceara demisia, cati au sa considere aceasta dictatura o anormalitate.

 2. Doamna ministru Pruna foloseste un vocabular erudit si de cele mai multe ori cu intelesuri deslusite numai de domnia sa. Asta-i viata, “e un inceput”.

 3. O fi un lux pentru ea, care s-a născut slugă și o să moară slugă…
  Hai sictir paukerista naibii!

  • Traiasca Republica Securista Romania!!! 40% dintre romani traiesc sub limita saraciei iar statul roman a cheltuit in ultimii 10 ani peste 1 miliard de euro pentru dotarea SRI cu aparatura de ascultare, basca sutele de milioane de euro care sunt alocate de la bugetului de stat anual pentru plata salariilor celor 15.000 de capete de organe ce-i controleaza, supravegheaza si-i asculta pe catatenii platitori de taxe. Halau democratie si stat de drept in care interesele si nevoile cetatenilor sunt doar pe hartie. Cetatenii pot sa moara ca niste vite numai SRI trebuie sa traiasca si sa stapanesca pe vecie vaca de muls pentru ei numita Romania.

  • “Sidonia Bogdan, jurnalist la România Liberă, a scris pe facebook ca tatăl actualei ministrese a Justiției, Raluca Prună, ar fi fost unul din diplomații de dinainte de 1989 apropiat de serviciile de informații. Dacă ar fi așa ar însemna că tatăl Ralucăi Prună trebuie să fi fost acel Vasile Prună demascat ca ofițer de Securitate de fostul diplomat Mircea Răceanu. „Prună este un ministru apropiat de servicii, este cât se poate de evident, după anunțul recent referitor la faptul ca SRI devine organ de urmărire penală. Prună nu i-a cerut demisia lui Licu, care are un plagiat în ograda ANI și conduce relaxat interimatul la parchetul general și nici nu s-a distanțat niciodată de școala doctorală a SRI. De altfel, ca o simplă observație, sursele mele îmi spun că tatăl său, Vasile Prună, a fost diplomat MAE, înainte de 1989, în zona Orientului Mijlociu”. – Vezi Mircea Raceanu.”

 4. Se zice ca taica sau a fost in guvernul Ceausescu.Ce se învețe saraca? O fi auzit de Directiva 343/2016 a UE ? E despre dr omului !

 5. De 26 ani de zile suntem hrăniţi cu asemenea aberaţii!
  – Care drepturi?
  – Avem drepturi reale?
  Doar chiulangii le primesc destule drepturi alături de venituri şi bonusuri grase!
  – Oare nu te simţi stînjenită de vorbele vorbite pe guriţa ta?
  – Nu ţi se pune nodul în gît cînd vorbeşti?
  *Ministrul Prună : “Discuția despre drepturi e un lux teoretic”*

 6. Ce am avut și ce n-am pierdut!?…SECURITATEA ! Parafrazându-l pe unul din poeții regimului comunist,Mihai Beniuc:”Securitatea e în toate ,în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare,e-n pruncul din leagăn”… așa cum din fragedă pruncie„ tovarășa” Prună și „tovarășa”Macovei au supt de la mamele lor(sau poate și de la tații lor, ofițeri de securitate!?),odată cu laptele, substanța ideologică a „celei mai bune dintre lumi”: TOTALITARISMUL !…

 7. Ministrul Pruna : “Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic”.
  Nu Dna Ministru Pruna, GRESEALA majora este de a pune intr-o relatie comuna drepturile si libertatile omului, cu datoria statului de a instrumenta cazuri de urmarie penala si combatere a infractionalitatii prin mijloacele pe care le are (de altfel foarte bune si chiar suficiente!).
  Cum se stie din popor : nu e bine sa amestecati capra cu varza.
  Cautarea “vinovatului”, respectiv vizand drepturile omului pentru situatia de urmarie penala si combatere a infractionalitatii SLABE, este doar o scuza simplista (de 2 lei, as zice) si un mijloc de a pasa raspunderea rezultatului slab in carca altora, a cui? desigur a omului si drepturile lui, ale naibii drepturi! brusc cum ele dau fiori!.Ei, ce sa vezi? mare ingrijorare: omul are drepturi si TREBUIE respectate!
  Este de asemenea o dovada de slabiciune sa consideri drepturile un lux teoretic si cu scuza ca altfel nu poti face o urmarire penala si combaterea infractionalitatii PUTERNICA.
  E absolut de ras si rusinos in acelasi timp o astfel de abordare!
  Uite Dom’le cum se impedica avantul unora in lupta dreapta tocmai de drepturi si libertati, zau cine mai crede asta?. Totusi suntem in 2016, prosteala nu mai merge.
  Poate insa revine pe pamant Dna Ministru si retine ceea ce trebuie: cunoastem practica asta vehiculata cu drepturile “un lux”, au mai incercat-o si altii – fara succes!
  Asadar poate cu putin efort retine Dna Ministru fraza asta:
  At times of heightened public fear, it is often easier for states to frame human rights obligations as luxuries that are at odds with security. And yet, those obligations exist precisely to protect us during times when governments are most tempted to cast them aside.
  Niciodata drepturile si libertatile nu sunt un lux, ele SUNT pur si simplu!.
  Ele nu sunt negociabile si nici restrictionabile. Punct!

 8. Cum a ajuns aceasta servitoare la Bruxelles?
  pruna sa isi dea DEMISIA ESTE PENIBILA
  Cum poate Ciolos sa o acepte pe aceasta individa care se comporta ca in anii ’50 ?

 9. sigur ca e an electoral si inca merge votul pentru cel care critica orice. adica votul pentru ura. acum psd-ul si aliatii au inceput cu ura sa critice orice miscare a guvernului. evident ca nu doresc sa il darame pana la alegeri, doar se foloseste de el.
  sunt curios cati dintre revoltatii doamnei ministru inteleg faptul ca suntem intr-o perioada dificila , cu amenintari teroriste si ca siguranta majoritatii depinde de actiuni cateodata la limita democratiei si a dreptului omului.

Leave a Reply