Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum au discutat în coaliţie şi cum a afirmat de fiecare dată, să susţină creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, însă datele vor fi făcute publice doar după ce vor avea proiecţia de buget pe anul 2023. Şeful Executivului a mai afirmat că e posibilă şi prelungirea măsurii acordării voucherelor sociale de 50 de euro, la două luni, anul viitor, în funcţie de fondurile de care Guvernul dispune.

”Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”, a spus premierul.

Întrebat dacă este posibil să există o majorare şi a salariului minim şi a pensiilor, premierul Nicolae Ciucă a spus: ”Este cât se poate de posibil, există voinţa politică, atât a PNL cât şi a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, scrie news.ro

 

1 COMMENT

  1. ,,Geaba voinţă, dacă nema putirinţă” sau mai veche “Daca nema putirinta, geaba chichirez gilceava“ No acum ce sa-i faci: ghinion, seceta, razbel in vecini, monstuasa coalitie in care toti iti vor binele dar raul este mai tare. Daca mai vin si ceva inundatii de la incalzirea globala creste nivelul Dunarii si se reiau livrarile de resurse pe apa unde nu mai vede nimeni. De ce nu sunt sinceri? Lumea intelege si inghite si asta: bai fratilor situatie este groasa vin mereu facturile lui: popescu……barna mai platim si tiribombele pentru ucraina., inmormantarea reginei mama…recolta proasta seceta…..venituri la buget mici nici Isarscu nu ajuta. ghinion (dauna totala )..

Leave a Reply