Guvernul anunta ca prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost primită, vineri, 11 mai 2018, în audiență privată de către Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Şeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care a acordat-o mereu relațiilor cu România și a exprimat speranța că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România.

În cursul audierii, a fost discutată și dorința de a spori prezența românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice și religioase de înaltă ținută, având în vedere că anul acesta este unul special, în care se aniversează Centenarul creării statului român modern. Înaltul oficial român a mulțumit pentru punerea la dispoziție a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expoziției ”Comorile României la Vatican”.

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat importanța aprofundării relațiilor dintre România și Vatican, inclusiv în contextul special al mandatului României la Președinția Consiliului UE, fapt ce va oferi posibilitatea transmiterii unui mesaj întregii Europe, având în vedere vocaţia ecumenică a țării noastre.

Discuțiile au evidențiat apropierea de poziții dintre România și Vatican legate de consolidarea proiectului european și centralitatea raportării la rădăcinile creștine ale acestuia.

Audiența a relevat, de asemenea, congruența de puncte de vedere dintre România și Sfântul Scaun privind o serie de teme de actualitate ale agendei internaționale, în special în domeniul protejării drepturilor omului și asigurării libertății religioase.


Prim-ministrul român Viorica Dăncilă a avut vineri întrevederi cu Papa Francisc şi cu oficiali ai Vaticanului, desfăşurate într-o atmosferă de cordialitate şi în cadrul cărora au fost abordat bunele relaţii existente între Sfântul Scaun şi România, se arată într-un comunicat emis de biroul de presă al Sfântului Scaun.

În timpul discuţiilor au fost evidenţiaţi paşii efectuaţi în direcţia aprofundării cooperării în domeniul educaţiei, fiind exprimată dorinţa ca această cooperare să fie consolidată în perioada următoare prin încheierea acordurilor corespunzătoare.

Au fost abordate, de asemenea, unele teme de actualitate, printre care şi importanţa concordiei în interiorul societăţii româneşti pentru găsirea binelui comun, mai menţionează textul difuzat de Sfântul Scaun.

Printre alte subiecte discutate nu au lipsit viitorul proiectului european, inclusiv în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri în audienţă privată de către Papa Francisc şi a avut ulterior o întrevedere cu Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat, la care a participat şi Monseniorul Paul Richard Gallagher, secretar pentru raporturile cu statele al Sfântului Scaun.

 

20 COMMENTS

 1. Inca o realizare a guvernului Vasilica Viorica Dancila ,pe viitor propunem si o vizita oficiala la Mos Craciun ,tot pe bani guvernului,sa ne satisfacem toate fetish-urile daca se poate ! Auzi …vocaţia ecumenică a țării noastre ,ce inseamna asta ?

  • Conflicul in viata politica romaneasca este generat de Iohanis. El ca si Basescu este un tip foarte conflictual,arogant si agresiv.
   N-am vazut PSDisti care sar la atac la Iohanis.
   Deci cand zicem ca in viata politica din Romania nu e concordie trebuie sa spunem si din ce cauza.

 2. Wooow intalnire cu PAPA. Super. Asta este marea viziune pe plan extern al PSD. Intalnire cu PAPA si plecari in alte tari fara a spune de ce, cu ce scop, fara consultari si aruncand discutii cu conotatii internationale si efecte devastatoare pe plan extern.

  Hai sa ne amintim cand Iohannis s-a dus in SUA vobind despre investitii, se spune ca dupa Iohannis la o saptamana dupa el trebuia sa se duca Grindeanu cu oameni de afaceri etc sa incheie contracte acolo, iar dupa sa vina acel desant american cu firme americane in Romania, PSD l-a sabotat pe Iohannis si l-au demis pe Grindeanu. Vine premierul Japoniei in Romania cu zeci de investitori in avion, plin de astfel de oameni, gata sa ne puna pe masa bani pentru marile investitii in infrastructura, PSD SABOTEAZA ROMANIA si demit guvernul Tudose cu o seara inainte sa aterizeze premierul Japoniei (a2a sau a3a cea mai puternica economie a lumii).

  Domnule Radu Tudor, va rog frumos, hai sa nu scriem pagini intregi despre intalniri mai putin importante (cel putin economic, politic si social) si mai mult despre sabotajul economic facut de PSD, dovedid prin faptele mai sus mentionate.

   • Serios ?? Eu tocmai ti-am dat 2 exemple foarte clare (dovedite, NU adevaruri trunchiate) despre cum PSD a sabotat 2 initiative a celor mai puternice economii din lume, SUA si Japonia de a investi in Romania, iar tu vii cu vrajeala de asta cu Codruta? Ca sa nu mai zic de sabotajul fondurilor Europene, ca sa nu mai zic de banii pierduti de Firea dati de banca mondiala pentru metrou in Bucuresti… pot continua, dar ma opresc aici.

 3. Papa Francisc e coerent și cu mesajul cristic, și cu sine însuși, ca același mesaj l-a dat și-n 2015 lui Johannis, dar coerenta nu e o virtute a conducătorilor romani, și nici credință nu pare sa-i caracterizeze; cel puțin in cazul președintelui actual, bietul papa și-a răcit gura degeaba încredințându-i insului de la Cotroceni misiunea de purtător al păcii in rândurile supusilor săi. Sa speram ca premierul Dancila, a carei tărie de martira se dovedește zi cu zi —suporta mizeriile aruncate de șeful statului și gărzile lui in plină fatza, dincolo de simpla datorie creștinească de-a ierta pe cei care nu știu ce fac—va fi mai sensibilă la același mesaj de pace (concordie) decât sus numitul și va face ceva pentru ceilalți “supuși”, cei care n-o umplu de măscări doar pentru vina de-a fi membra PSD. Și a propos de mizerii: ma-ntreb dacă papa o fi cerut voie de la Johannis s-o primească pe Dancila in audiență, ca dacă n-a făcut-o, ne putem aștepta la o alta zicere istorică de la Cotroceni, asupra “afacerilor secrete cu Vaticanul” încheiate de premier peste capul lui și facilitate din umbra de Dragnea in combinație cu Illuminati sau alta putere oculta cu iz de catolicism fundamentalist. Ptiuuu și Doamne ferește!

  • Iohannis n-avea cum să dea curs sfaturilor venite de la Papă pentru simplul fapt că el este protestant și nu recunoaște autoritatea Vaticanului.

 4. Ce concordie cand ea cum a iesit de acolo a inceput sa minta cum ca a discutat despre vizita papei in Romania? Ea s-a dus cu lectia invatata, nu conta ce discuta acoloo, conta ce va spune ea la final ca s-a discutat, sa iasa purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti sa rectifice si sa vina cu precizari. Firea la fel, de intoxica deja cum lucreaza la pregatirea vizitei Papei. Totul e numai propaganda jegoasa, cum sa mai crezi ca vreodata se vor linisti apele in spatiul public cu sociopatii astia?

 5. Ba tataie,de doua luni de zile am cautat in pliantele de turism elvetiene,zone sau Romania pentru vizitat sau vacante! Niciun pliant nu avea legatura cu romanica noastra! Bine ca suntem turistii romani care fac sejururi pe banii bugetului de stat si nu se face publicitate pentru romanica unde naturaletea este vie,la ea acasa,inclusiv hrana zilnica naturala si originala! Nu este termen de comparatie intre hrana originala din romanica,gustul,aroma plus parfumul si restul tarilor de pe continent! Va place sa bagati in voi numai porcarii importate care imbolnavesc cetatenii in loc de hrana pura din tara de origine!

 6. Nu știți Dragnea vrea sa ne izoleze pe plan internațional? Rastitul dorel de la justiție asupra Greco ajuta la un Romexit? Gadea+Cristoiu+Udrea va face ca romanul sa iubească mai mult hoția decât bunul simt cinstea și iubirea față de România?

   • Vorbiti de abuzul jandarmeriei prin lovirea arestarea surdomutilor care striga împotriva lu Dragnea? Vorbiti de abuzul CNDC care amendează la comanda păreri împotriva vatafului? Vorbiti de abuzul guvernului cand vine vorba de politica externa fără acordul președintelui? Vorbiti de abuzul majorității pesediste? Cand vorbiti de abuzul asupra omului de rand călcat în picioare de vataful Dragnea si haremul sau? Nu credeti ca ar trebui lăsați politicienii infractori sa isi rezolve ei problemele in sălile de judecată și sa nu mai creați atâta presiune pe procurori și judecători denaturand și manipuland 3 abuzuri înflorate și perpetuate fără număr ?

     • Imi spuneti va rog amărâtul cu handicap care este surdomut a fost amendat cu 2500 Ron pentru ca a “strigat” care lege a incalcat-o? La cati decibeli s-a ridicat vocea mutului de a a încălcat vreo lege? Președintele care lege a incalcat-o facundu-l pe un pușcăriaș penal fiind amendat cu 2000 ron? Am ajuns sa ne fie frică să ne exprimăm sa nu supărăm regimul dictatorial dragnea&company? Or ajuns oamenii cinstiti sa fie batjocoriti de acești ciocoi imbuibati care au înnebunit pentru ca justitia îi condamnă? Sa fiu eu femeie cinstita înjosită ca un tâlhar violator infractor are mai multe drepturi și este mai respectat ca mine? Sa fac in fața lui ca daca nu aruncă gorilele înarmate pe mine și mă baga in dubă? Ca a ajuns tara asta de cand este Dragnea la putere? Dictatură a hoților nu a oamenilor cinstiti si corecți!

 7. Eu vad aceasta vizita, ca una istorica, a primei femei Premier a Romaniei, la Vatican. Interesant si mesajul transmis romanilor de Suveranul Pontif prin persoana doamnei Premier respectiv, “importanţa concordiei în interiorul societăţii româneşti pentru găsirea binelui comun”. Oare au aflat si generatiile infierbantate si nu numai de acest mesaj ?

 8. Cu Preafericitul Daniel si ortodoxia cand se intalneste? Poate ca a considerat ca daca a luat lumina de la Patriarhie si doamna.Pandele a directionat fonduri totul este ok. Cine stie. O fi atee.

Leave a Reply