Intr-un context european si international din ce in ce mai complicat, cu decizii al presedintelui american Donald Trump ce aduc ingrijorari serioase in planul angajamentelor istorice multilaterale ale SUA, Secretarul General al NATO anunta ca va face o vizita la Washington si va discuta cu presedintele SUA.

The Secretary General will visit the United States of America from 16-18 May, as part of the Secretary General’s consultations with Allies in the run-up to the NATO Brussels Summit in July.

Secretary General Stoltenberg will have a meeting with The President of the United States of America, Donald J. Trump. He will also meet with Secretary of State Mike Pompeo, Secretary of Defense James Mattis, National Security Advisor John Bolton, and other senior officials.

Dupa afirmatia abrupta a cancelarului german Angela Merkel potrivit careia Europa nu se mai poate baza din perspectiva apararii pe America, un alt anunt si mai interesant vine tot de la Cartierul General al NATO. Intreg Consiliul Nord Altlantic la nivel de ambasadori va merge in Franta, unde vor avea loc intalniri importante, inclusiv cu presedintele Emmanuel Macron.

At the invitation of the French authorities, the North Atlantic Council chaired by NATO Secretary General, Mr. Jens Stoltenberg, will visit the Republic of France on 14-15 May 2018 to participate in a Conference on the Cyber Defence Pledge.

During the visit, the Secretary General will also have meetings with the President of the French Republic, H.E. Mr. Emmanuel Macron, the Minister for the Armed Forces, H.E. Mrs. Florence Parly, and the President of the Assemblée nationale, H.E. Mr. Francois de Rugy. These meetings are scheduled as part of the Secretary General’s consultations with Allies in the run-up to the NATO Brussels Summit in July.

The Secretary General will also deliver a speech at the Ecole Militaire Paris.

Intr-un recent interviu acordat presei germane, preşedintele Franţei a susţinut că relațiile cu SUA nu trebuie percepute ca o criză. Există, de asemenea, multe interese comune în domeniul securității și al combaterii terorismului. “Există tensiuni, dar și o legătură puternică”. În disputa asupra taxelor vamale și a comerțului cu SUA, Europa nu ar trebui să fie timidă, a precizat liderul francez în interviul acordat la Aachen.

“Europa trebuie să fie respectată în această privință, suntem o mare putere comercială, SUA este un aliat și un partener, dar avem reguli şi trebuie să ne asigurăm că ele sunt respectate”. La sfârșitul lunii mai, președintele SUA urmează să decidă dacă UE va continua să fie scutită de taxele vamale punitive aplicate produselor de oţel și aluminiu. Europenii au amenințat cu contramăsuri. “Cred că ne aflăm într-un moment istoric pentru Europa. Europa are sarcina de a păstra ordinea multilaterală pe care am stabilit-o la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial şi care este amenințată astăzi”. Amenințată chiar de propriul lor aliat – SUA.

 

7 COMMENTS

  1. NATO,varf de lance cu vietile si mainile altora!? Sa nu uitam racolarile cetatenilor fara loc de munca si multi militari care sunt mentinuti la baza saraciei care sunt convinsi de solda lunara 3mii lei sau cat mai este,sub motivatia “mai bine acolo decat fara niciun venit sau minimul pe economie,fara sa ia in calcul distrugerea vietii personale,a familiei dupa revenirea de pe front sau moartea! NATO,wow,cate as putea scrie si toate reale!

  2. Buna ziua domnule Tudor , aveați obiceiul să ne prezentati titluri din DW, l-ați omis pe acesta, probabil din cauza ca nu lauda pesedeul, adevarul oricum il stiti, singurul ministru de justiție din UE care se alătură oligarhilor și politicienilor împotriva celei mai de succes femei care lupta impotriva coruptiei, cititi va rog
    http://m.dw.com/ro/panica-cleptocraţilor/a-42715004

  3. Asta se practica in cazul ucigasilor, e valabil in orice tara cand sunt coordonati,controlati de sponsori grasi la conturi cu interese uriase! Chiar la voi pe site e un material cu brazilia,din brazilia,se cam da de inteles ce se doreste in urmatorii ani:paza celor care distrug mafiile! Putem extinde ca posibilitate si pentru distrugatorii de tara sau ucigasii in masa,de ce nu?! Mai ales ca bugetul tarii e in mana celor care limiteaza drepturile celor multi!

Leave a Reply