Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a explicat, joi, după întâlnirea cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, că nu este niciun conflict între PSD și Banca Națională a României.

„Am avut o întâlnire foarte bună. A fost un schimb de scrisori între mine și guvernatorul Isărescu. Am convenit să facem publice aceste scrisori. Erau stabilite întâlniri între Guvern și BNR și am convenit să aibă loc o singură întâlnire, aici, la Parlament. A fost o discuție serioasă, despre situația macroeconomică. Și Guvernul, și BNR au convenit că principalele cauze pentru creșterea inflației sunt factorii exogeni, factori din afara Guvernului și a BNR, gaze, energie, petrol.

S-a convenit ca să existe o colaborare bazată pe întâlniri frecvente, constante, între BNR și Guvern.
Guvernul și-a arătat disponibilitatea să aibă întâlniri înainte de a lua măsuri conforme cu programul de guvernare, să fie o informare plină de substanță între cele două instituții, iar BNR și-a arătat disponibilitatea. Nu există niciun indiciu că Români ar fi într-un prag de criză sau că ar veni o criză sau că ar urma o instabilitate. Nu e niciun conflict între BNR și Guvern. Contrar celor spuse de unii cu funcții foarte înalte nu e nicio intenție a PSD de a prelua controlul BNR, guvernatorul are sprijinul meu.”, a spus Liviu Dragnea.
La intalnire a participat si premierul Viorica Dancila, care nu a comunicat nimic.

4 COMMENTS

  1. NU AVEA CE CAUTA LA INTALNIREA RESPECTIVA! Dancila reprezinta doar o papusa gonflabila a lui dragnea

  2. DVS stiti cum se calculeaza ROBORUL !!!! Daca va luati dupa site-ul BNR activitatea este total nereglementata !!!! Cititi si va veti convinge: http://www.bnr.ro/ROBID-ROBOR-5672.aspx. BNR demonstrativ a retras din masa monetara existenta in piata 18 mld de lei !!! Pentru ce !!!!! FRICA SAU JOC POLITIC !!!! Nereglementarea financiara a dus la criza imensa din 2007-2011 !!!

Leave a Reply