“Am văzut că sunt tot felul de scenarii, aflu şi eu de la televizor ce premier o să propun”, a declarat presedintele PSD Liviu Dragnea, care a adăugat că a observat că sunt tot felul de variante de guvern din umbră, pe surse.

Premierul pe care îl vor propune social-democraţii în cazul în care vor forma majoritatea parlamentară după alegerile din 11 decembrie va fi membru de partid şi va fi un bărbat, a afirmat luni seara preşedintele PSD, Liviu Dragnea,

“Mulţi se şi autopropun şi dau ei anumite scenarii ca să fie şi ei pe acolo. Formarea guvernului nu este un concurs de frumuseţe”, a subliniat Dragnea, la postul de televiziune B1.

Liviu Dragnea a confirmat că va fi un premier din PSD, membru al partidului, dacă social-democraţii vor obţine suficientă încredere din partea oamenilor şi suficiente voturi să facă o majoritate.

“Va fi un bărbat. Un prim-ministru dacă nu are o răspundere politică, nu-mi poate genera încrederea că poate pune în aplicare programul de guvernare. Va fi o abordare foarte serioasă, iar propunerea de prim-ministru cu care vom merge la Cotroceni va fi cel în care şi eu şi colegii mei de partid vom avea încredere deplină că va putea să pună în aplicare acest program”, a spus preşedintele PSD.

În ceea ce priveşte viitorii membri ai Cabinetului, “grila este foarte dură în desemnarea miniştrilor”. Potrivit lui Dragnea, aceştia trebuie să fie oameni cu experienţă, care au performat, să aibă capacitatea să conducă efectiv ministerul, să aibă viziune, care au înţeles ce înseamnă programul de guvernare, să aibă curaj, pentru că sunt şi miniştri care “se încarcă cu frica funcţionarilor”, “să plece de la ideea că dacă nu furi, nu are de ce să-ţi fie frică”.

“Nu vor fi criterii de frumuseţe, de obedienţă, de prietenie”, a arătat liderul social-democraţilor, care a adăugat că guvernul PSD va începe să lucreze de a doua zi după instalare. El a precizat că a explicat foarte clar în partid faptul că există posibilitatea ca românii să voteze PSD şi atunci să trebuiască să pună în practică programul de guvernare, care a fost structurat cu acoperire în cifre pe fiecare măsură inclusă.

Pe de altă parte, Dragnea nu exclude să pună, de exemplu, la justiţie un ministru care să nu fie neapărat politician, dar să fie un om de bună credinţă. “Şi eu şi Victor (Ponta) cât am fost în guvern am sprijinit sistemul de justiţie. (…) Sistemul de justiţie nu poţi să-l sugrumi”, a spus liderul PSD, care a adăugat că la justiţie trebuie să aibă acces egal toţi românii, indiferent de condiţia socială sau financiară.

Liviu Dragnea a evitat să răspundă la întrebarea dacă ar putea să preia el funcţia de şef al guvernului, dar a confirmat că nu vor fi desemnaţi cei despre care s-a vorbit până acum la posturile de televiziune, scrie Agerpres.

 

11 COMMENTS

 1. Da ? Atunci numa de-al Dracului , o votez pe Gorghiu premier numa ca să fie o femeie 😉 E o prostie că premierul să fie obligatoriu bărbat . Vreau o femeie prim ministru ! să văd dacă se poate sau nu mai bine . Nu e un argument bun chestia că premierul să fie bărbat

  • Iti propun sa traiesti periculos: voteaza cu UDMR ca sa vezi o femeie maghiara presedinte, de ce sa te joci cu jumatati de masura:)))

   • PSD (Dragnea) a TRADAT ! iar !
    E clar acum planul…
    1. Daca psd+ALDE castiga alagerile il propun pe Dragnea.
    2. Iohannis nu-l numeste pentru ca legea de organizare a guvernului spune clar ca ministrii nu pot avea condamnari
    3 Iohannis il numeste deci pe Ciolos
    4. PSD are motiv sa se eschiveze: Pai ce sa facem daca Iohannis nu a respectat vointa poporului.
    5. Trei ministrii psd sunt bagati in guvern
    6 Guvernul Ciolos trece fara nicio problema asa cum l-a trecut psd si prima data. Fara sa-i faca macar o sicana macar un refuz ca acum un an.
    ————-
    Se vede clar ca asta e planul din ambguitatea cu care nici Dragnea si azi nici Serban Nicolae nu raspund la intrebarea: Ce facea Dragnea daca Iohannis refuza numirea lui in BAZA LEGII amintite de mai sus.

  • Ca argunentul “o vreau prim ministru sa vad daca poate sau nu” ti se pare desteo, nu? Mie mi se pare la fel de misogin in gandire ca al lui Dragnea

 2. Din afirmatia ca “va fi un barbat din PSD” inteleg ca va fi propusa Olguta Vasilescu, singura ramasa cu cojones pe-acolo…
  Dragnea seamana din ce in ce mai mult cu Elena Udrea cand nu voia sa raspunda daca ea a fost cea care si-a luat apararea siesi, la tel:))

  • Reporter: Sunteti cumva domnul Dragnea?
   Dragnea: N-am spus nici ca sunt nici ca nu sunt…cel mai bine vedem asta dupa alegeri.
   Reporter: Numele mic e Liviu nu-i asa?
   Dragnea: Dar de ce sa anticipam, e prea devreme pentru Liviu…
   Reporter: Pai n-ar trebui lume sa stie?
   DRagnea: Nu are rost sa speculam, exista in PSD oameni care au acest profil dar sa ajungem acolo…votati-ne intai

  • :)) Dragnea saliveaza dupa functia de premier; stie ca nu poate, doar ii da tarcoale. Latra, dar nu musca. PSD-ul are un lider santajabil, s-ar putea sa piarda guvernarea din acest motiv.

 3. Orice va fi de la PSD, cu greu va ajunge la guvernare; si chiar de vor ajunge, nu vor sta mult. Sistemul nu se va resemna, va crea diversiuni care vor scoate PSD de la guvernare inainte de efectuarea mandatului, asa cum s-a mai intamplat. Daca psd-istii au de gand sa faca ceva bun, sa faca repede.

 4. Dragnea premier ? UDMR la guvernare ? Cu afinitati sovine ? Ia sa si mai revizuiasca guvernul ….lor.

Leave a Reply