Articol preluat de la www.pressalert.ro

Seria protestelor jurnaliștilor din Timișoara a continuat astăzi cu o nouă acțiune. Adunați în sala de consiliu a primăriei, jurnaliștii de la toate publicațiile din Timișoara au așteptat să înceapă conferința de presă, iar în momentul în care primarul orașului a început să vorbească, ziariștii s-au ridicat și au plecat.

”Am plecat cu toții pentru a trage un semnal de alarmă față de atitudinea edilului-șef. Nu putem accepta comportamentul și limbajul folosit de-a lungul timpului”, a declarat Ciprian Voin, director al opiniatimisoarei.ro.

„Am decis, în premieră în istoria post decembristă a Timișoarei, ca toate redacțiile să plecăm din conferința de presă a primarului Timișoarei deoarece ne-am săturat de limbajul suburban pe care îl folosește, de acuzațiile fără temei pe care le face asupra presei. Noi îi solicităm să vină cu dovezi, dacă are dovezi că presa e aservită, să vorbească așa cum ar trebui să vorbească un profesor universitar academician român”, a declarat Bogdan Marta, redactor–șef tion.ro.

„A fost un protest normal împotriva unui individ care nu știe să respecte presa din Timișoara și oamenii care sunt împotriva ideilor lui”, a spus și Gelu Chetrariuc, director sursadevest.ro.

Au ieșit din sală jurnaliștii de la pressalert.ro, debanat.ro, Ziua de Vest, Televiziunea Europa Nova, Renașterea bănățeană, tion.ro, opiniatimisoarei.ro, banatulazi.ro,  sursadevest.ro, banatulmeu.ro, timisoaraStiri.ro, gazetadinvest.ro, Petronela Axinte, corespondent.

Au rămas doar reprezentanții TVR și Agerpres.

Edilul-șef a rămas vorbind, în fața telefonului.

Ieri, primarul Timișoarei a continuat seria atacurilor la adresa jurnaliștilor, declarând, într-un interviu la rfi.ro, că ”eu îmi voi vedea de treabă, cum am făcut-o și până acum. Voi organiza conferințe de presă de două ori pe săptămână, la Primărie și la PNL, deschise tuturor. Nu există acreditări. Dar nu o să tolerez niciodată o atmosferă de mahala. Țațismul . (…)Nu cred că a spune așa ceva ține de un vocabular de joasă ținută. (…) De ce negați dvs. că ar exista? Nu fac nimic util pentru societate.(…) Eu stau la dispoziția jurnaliștilor trei ore pe săptămână. Comunic. Însă aceste persoane, că nu pot să-i numesc jurnaliști pe toți…dacă cineva bate mingea pe maidan, nu înseamnă că este fotbalist. La fel. Dacă cineva scrie pe undeva sau vorbește pe undeva, nu înseamnă că este jurnalist”.

Toate instituțiile de presă din Timișoara au decis ca, timp de două săptămâni, să nu publice numele primarului și nici fotografii cu acesta în semn de protest, după declarațiile insultătoare la adresa jurnaliștilor.

6 COMMENTS

  1. Parca avea televiziune proprie! Merita si pedepsit. Acest individ nu are ce cauta in functie cu un asemenea comportament si vocabular! Toti care il aud,au impresia ca asa trebuie sa aiba atitudinea fata de ceilalti si nu e normal!

  2. Nimic nou. Robu tot timpul a vorbit singur si s-a auzit doar pe sine. Doar cotcodacii topaiau in jurul lui asteptand bobitele,Acum primesc bobite in alt cotet si isi vand ieftin iluziile din cuvinte.

  3. In sfârșit, cineva se satura de tratamente golănești din partea administrației și lasă administratorul sa vorbească la peretele FB, (ca așa ii și zice pe englezește “wall”.) Sper ca, in curând, presa libera de la București sa se ralieze protestului Ziariștilor de la Timișoara și sa stea acasă oridecateori vorbesc amatorii de abuzuri, inclusiv președintele in funcție, singuri cu publicul “virtual”care-i slăvește pe “rețele”: nu de alta, dar sunt atât de plicticoși, mincinoși, fără talent și fără educație elementara, încât ocupa degeaba spațiul de difuzare de prin emisiuni. Una peste alta, intervenția DNA in procesul civil cu jurnaliștii de la A3 (generic) e de dat cu oua și-n usa Cotrocenilor, și-n cea a lui LCK, fiindcă ura lui Johannis pt Dragnea a săltat DNA-ul la rang de banda înarmata. Între timp, Bot compromite presa împungând cu coarnele in gardul parlamentului—atâta prostie la un loc devine periculoasa!

  4. Ce sala de consiliu are dl. primar freza, zici ca-i cel putin premier. Cam singurel prin sala aia, bine ca nu-i cade tencuiala pe freza.

Leave a Reply