Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni cu privire la decizia preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA că şeful statului a ales interesul României în detrimentul interesului personal.

‘PNL a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a pune în practică decizia Curţii Constituţionale a României. Suntem convinşi că preşedintele a analizat situaţia şi a avut motive puternice pentru a lua această decizie. Din punctul nostru de vedere, preşedintele a ales între interesul personal şi interesul României a ales interesul României pentru că în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia CCR România putea fi expusă riscului declanşării unor evenimente care să creeze tulburări sociale, care să separe societatea românească, să dea naştere la diviziune şi la conflicte sociale, să afecteze grav imaginea României în lume şi, de asemenea, să pună sub semnul întrebării buna exercitare de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene’, a spus Orban, la Parlament.

El a subliniat că preşedintele Iohannis este şi va fi un ‘susţinător al luptei împotriva corupţiei, al independenţei justiţiei, al democraţiei, al traiectoriei euro-atlantice a României, un susţinător al drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, oneşti şi care respectă legea şi au nevoie de o nouă guvernare’.

‘PNL va continua lupta cu clanul Dragnea, cu majoritatea guvernamentală actuală care vrea să îngroape România. PNL se va bate cu toate armele aflate la dispoziţie, utilizând toate procedurile pentru a atinge câteva obiective fundamentale: neintrarea în vigoare a legilor Justiţiei, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, stoparea agresiunii permanente a majorităţii guvernamentale împotriva instituţiilor statului, a bunei funcţionări a democraţiei în România. PNL se va bate pentru menţinerea fermă a României în familia naţiunilor dezvoltate, va milita ferm pentru menţinerea angajamentelor noastre ca stat al UE, ca stat al NATO şi pentru punerea în practică a Parteneriatului strategic cu SUA’, a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban a transmis un avertisment şi un apel.

‘Îi avertizez pe cei care jubilează astăzi să nu-şi frece mâinile de bucurie, nu vor scăpa. De lege nu poţi să scapi oricâte invenţii realizezi, oricâte acţiuni ostile democraţiei şi funcţionării normale ale unui sistem de justiţie realizezi, braţul legii este lung şi nu poţi să scapi. Fac un apel şi către românii care astăzi sunt nemulţumiţi de decizia preşedintelui Iohannis – bătălia continuă, bătălia pentru democraţie, bătălia pentru drepturi şi libertăţi, bătălia pentru independenţa Justiţiei. Este o bătălie care se dă în fiecare zi de fiecare cetăţean care îşi iubeşte ţara, care este preocupat de direcţia în care merge România şi care vrea să se implice pentru a ţine România pe o direcţie corectă, pe o direcţie care să-i permită fiecărui român să trăiască cu adevărat mai bine şi să îşi împlinească destinul’, a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă PNL ar putea susţine referendumul pe Justiţie solicitat de USR, Orban a răspuns că, în cazul în care preşedintele Iohannis va lua o astfel de decizie, liberalii o vor sprijini.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, scrie Agerpres.

 

20 COMMENTS

  • Corect Orbane

   Interesul personal al presedintelui nu coincide cu interesul Romaniei.
   Stim asta demult si in prostia ta o confirmi !

 1. Dispari naibii mincinosule,pupator de dosuri! Zilele trecute urlai un si acum pe invers?!
  Cum bre “cine nu sare ia condamnare”?!
  Ai sarit de la un dos la altul,sunt pufoase si dulci?

 2. Interesul Romaniei este mai presus de orgolii personale. respect, domnule Iohanis. Pe cand vedem asta si la altii?

 3. Primul corupt in istoria noastra a fost bicillis atunci a aparut si anticoruptia Nici asta nu a fost condamnat de instantele vremurilor pana in zilele noastre.O sa cred in titlul acestui articol din zicerile lui mos craciun de la sibii cand o sa aud ca acesti corupti ioha,livica,….. lae costarica…..mazare…fruntea pcr sustinatorii, si gastile lor vor fi bagati in celule de puscarie nu de partid de noul sau noua sefa a DNA iar furaciunile vor fi recuperate nu acoperite de isarescu la datoria publica. Pana atunci presa a pierdut un nume subiect de presa si atat. Luluta si-a facut numarul. Toti din gasca fostului presedinte au fost scapati sau achitati…..De ce nu emigreaza acesti corupti in China? Traiasca anticoruptia coruptilor in frunte cu corupatorii lor .Noul cod penal cu articol unic: Hotii, banditii coruptii vo fi despagubiti de victimile lor care anual for face si miting in piata victoriei pentru iertare morala
  .https://www.youtube.com/watch?v=2Cxzb4Icp18

 4. nu se mai unesc hastagistii pentru balamuc si destabilizare?! Nu mai tin sponsorizarile pentru manipulare prin mincini?!

 5. mărturisesc că îmi este aproape imposibil să înțeleg logica dl Orban.
  dl Președinte era obligat să respecte decizia CCR./ mă deranjează să văd cum “suporterii” dl Președinte și-ar fi dorit ca decizia CCR să fie ignorată de Iohannis.
  ghinion, doamna Kovesi are posibilitatea să demonstreze opiniei publice că este un procuror profesionist și se luptă cu fenomenul numit corupție.

  • da, aveți dreptate.
   dincolo de educație și profesionalism (și aici mă refer la USR și dl Cioloș) rezultatele sunt zero.
   mult circ, mult PR și pozează în salvatorii națiunii.
   cred că dl Cioloș trebuie să-și ceară scuze opiniei publice pentru că nu a făcut nimic atâta timp cât a fost prim-ministru.
   actuala majoritate parlamentară PSD, ALDE a promovat în Guvern oameni analfabeți și inculți.
   dacă comportamentul dl Ghinea vă place atunci îl puteți vota la următoarele alegeri / personal sunt mulți domni/doamne de la USR, MRÎ care adoptă un comportament de “copil infantil”.

  • Domnu Ciolos educat la facultatea de agricultura si la SIE ! Partea cu serviciile vine din familie de la tatal lui si continuata de fiu.
   Ceilalati educati de servicii si ei.

 6. Ce interes naținal o avea ăsta,când parinții lui trăiesc prin alta țară ??!!. Apropo: cei catre întradevăr au un interes nașional sunt: blamați, dați deoparte, bălăcăriți, aproape făcuți trădatori, proruși , etc.

 7. Interesele dupa opinia mea si nu numai, cred ca am citit pe undeva lucrul acesta ar fi de trei tipuri:

  1 – interes individual si aici nu incape nicio indoiala, sunt cele ale oricaruia dintre noi.

  2 – interes personal, de grup (vezi interesele pe care le are baronimea din jurul lui Dragnea cind vor prescriptia la 3 ani, anularea abyzului in serviciu , negligenta in serviciu etc. etc.

  3 – interese colective si nationale prin extensia cuvantului colectiv.

  Sunt greu de conciliat pentru ca se bat cap in cap al doilea tip cu al treilea si devin o piedica in realizarea interesului individual. Johannis, ghinion pentru noi, a ales pe cel individual marsaluind pe celelalte.

 8. Serios! Si, lazarache ne-a pus capac nu interimara! Nu conteaza cat sta,conteaza karma ei care acopera tara o perioada! Lazarache a resuscitat-o si nu trebuia! Lasati-o sa functioneze oriunde dar nu in functia cea mai dureroasa pentru tara si popor,publicitatea pentru strainatate va functiona si mai dubios! La cate numiri in functie a avut(la 29ani,la 49 ani si va urma la 59 ani),toate vor fi esec in viata! Nu face parte din comunitatea in care este numita,nu exista seriozitate,mereu e prinsa cu mata-n sac,nu este echilibrata real intro functie sau scaun,vrea bani din manipulare sau pomeni fara munca ! Sintem in iulie 2018,o tine pana in septembrie cand incepe decaderea ei iatr ca persoana fizica,sau in august pleaca in alta locatie,ori ceva noutati distrugatoare ies la interval?!? Imi vine ideea cu manipularea prin minciuni folosita cu succes si din plin de anteriorii ocupanti dar nu va tine mult timp! “Atentie,e caracterul macavei in completare cu predecesoarea plecata”!

 9. Doamne, cit de cretin e asta! Va sa zica, raminerea condrutei in functie era in INTERESUL PERSONAL al lui iohaha?
  Stau si ma intreb cum o s-o dreaga atunci cind se va prinde (sau ii va explica cineva) ce-a zis!
  Sa te fereasca Dumnezeu de prieteni ca mandolina, ca dusmani nici nu-ti mai trebuie!

Leave a Reply