Presedintele Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a fost chemat azi la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru audiere in cazul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu din vara lui 2012.

Sub conducerea lui Zegrean, CCR a intocmit o erata pentru salvarea lui Basescu, iar despre acest document si altele exista suspiciuni rezonabile ca ar fi avut caracter infractional.

 

22 COMMENTS

 1. Dl. Tudor,

  Lamuriti-ma si pe mine cu o informatie, va rog frumos!

  Daca dvs. va apucati sa prezentati un subiect legat de o nedreptate facuta de o persoana sau de o institutie si constatati din rating ca acel subiect va scade audientele, continuati cu prezentarea subiectului respectiv sau il schimbati cu un alt subiect care face scor si aduce banul gros? La dvs. cum se procedeaza, pentru ca eu nu stiu deoarece nu m-am ocupat cu jurnalismul.

  Astept raspunsul dvs. competent.

  Va multumesc!

  • Pe tine te interesează ratingul unei emisiuni? Cere informatii de la tehnic-organizare nu de la Radu! Mai ai de invatat pina sa ajungi la o concluzie. Asa ca, muta-te pe alt site sau blog si cere informatii despre televiziune!

 2. Daca exista suspiciuni rezonabile si alte alea e bine sa fie chemat si intai statatorul CCR.
  consider ca avem multi odihniti in tara asta care sa scoata asemenea cuvinte – “suspiciuni rezonabile”.

 3. Daca exista suspiciuni rezonabile in adevaratul sens al termenului,preluat in legea noastra din codurile penale ale altor tari cu democratie consolidata,atunci e OK ! Din pacate la noi termenii juridici sunt interpretati filologic de catre cei fara expertiza si mai grav este ca nimeni nu a discutat cu un grup de experti in domeniu fara afinitati politice desigur care sa faca lumina in acest caz asta pana sa se repeada unii prin Senat sa desfiinteze acesti termeni dupa cum le suna lor la ureche sau dupa ce au auzit prin diverse pamflete TV.Vor constata ca in interiorul acestor cuvinte exista si cuvantul proba,probe.Care intr-o clasificare a ponderei intr-un probatoriu sunt mai importante decat “indiciul” ! Proba bate indiciul.Sigur ca acel temeinic pus langa indiciu nu-l face pe acesta mai important decat proba.Asadar acest switch nu-si are rostul,in faza urmaririi preliminare cele doua sintagme se suprapun lasand raspunderea pe umerii judecatorului in aceeasi masura.E o discutie pe care n-am auzit-o inca pana azi,fiecare televiziune o incepe dar imediat o duce catre zona unde interesele politice si nu numai o poarta.Asadar e f.bine ca s-a demarat acest dosar chiar si asa,mai tarziu cand nu se mai poate face nimic.

  • Foarte buna observatia, se preiau tot felul expresii din UE, se traduc inexact, se interpreteaza asisderea si iese o enormitate pe care o mai si calarim si-o transformam in litera de lege. Acestea sunt valabile si in alte domenii.

 4. Si spuneti ca nu exista dictatura acum…atat hartuire cat exista sub regimul ponta numai pe vremea securitatii comuniste ceausiste…cel mai slugarnic individ fupa liviu pop este acest nitu

  • esti dus rau. regimul ponta? nu stiu cine este fupa liviu pop si ce hram poarta dar un lucru e sigur: voi basistii nu mai dormiti noaptea ca in sfarsit, dupa 10 ani de dictatura si furturi, in sfarsit procuratura generala isi face datoria in timp ce pupincuristii basiti din dna sub conducerea penalei luluta nu mai stiu ce sa faca sa blocheze dosarele baselului si a gastii penale din nol partid basito-penelist. cand dna-ul lulutei incearca sa-i faca dosar penal lui ponta pe niste acuzatii ridicole si culmea deja, recunoscute de catre procuror, prescrise, tu sustii ca ponta face si drege ? ai grave probleme la mansarda.

  • Unul de la kovesi, unul de la Nitu ce nu ti convine? Sau voiai.numqi kovesi sa bage la zdup. Daca au facut prostii sa raspunda,vad ca sari ca arsa de basisti ca i cerceteaza. Tu esti blonda? ca n am vazut femeie mai proasta ca tine pe aici

 5. Imi amintesc cum in 20012 se discuta despre erata. Si erau voci care puneau intrebarea: ce se va intampla peste timp, cand se va descoperi nelegalitatea eratei? Ei, acum se pare ca se intampla, dar mai poate produce efecte in ce-l priveste pe beneficiarul Basescu? Zegrean si cei implicati ar trebui sa plece din functii si sa fie trasi la raspundere. Dar cu Basescu cum ramane? Daca se constata ca a ramas in functie 2 ani, ilegal si abuziv, situatia poate produce efecte ? Gandesc ca macar, n-ar fi rau sa-si piarda din drepturile de fost presedinte de care beneficiaza acum, sa inapoieze salariile incasate in cei doi ani si de ce nu, imunitatea in aceasta perioada sa fie nula.

 6. Presedintele CCR care nu fusese niciodata judecator, dar a ajuns la Curte oricum, numit de basescu, e bine ca da explicatii acum despre cum a furat drepturile a milioane de romani. Totusi, eu nu ma mai exaltez pana nu voi vedea o condamnare definitiva si irevocabila. Spectacolul ramane spectacol.
  In plus, Zegrean e acuzat de abuz in serviciu, desi eu vad actiunea lui si a complicilor din CCR si CSM ca inalta tradare. Poate e o chestiune de interpretare.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/03/04/regimul-basescu-un-rau-necesar-ce-am-invatat-si-cum-ripostam/

 7. minciunile debitate de zegrean la iesire sunt sfidatoare la adresa inteligentei romanilor. incearca sa musamalizeze celebra erata, incearca sa minta in contrapartida la afirmatiile celorlalti 3 judecatori ccr care au spus ca nu stiau nimic de erata. la cate nemernicii au facut basitii din ccr finalul nu poate fi de cat ani buni de inchisoare pentru ei in frunte cu “handicapatul orb” dupa cum afirma chiar zegrean. ramane un mister cum poate fi numit in fruntea celei mai importante institutii, ccr, un individ cu patalama de handicapat, fara nici un fel de insulta la adresa persoanelor cu diverse dezabilititati. tot respectul pentru ele dar nici asa.

 8. Degeaba spune prostii diversionistul acesta, eu, unul, nu pot să uit nicicum:
  1. bandele de ”tineri frumoși” din timpul și de imediat, după, a buboiul anarhist numit ”Piața Universității” s-a spart, care tineri, în spatele lor, din umbră, îi aveau pe cei care , de democrați ce erau, nu voiau, în ruptul capului, să recunoască un președinte și un guvern ales ,
  2. de acțiunile lor de o violență extremă care oripilau o Țară întreagă și aminteau de vremuri apuse cu acei celebrii ghiogari ai partidelor istorice care așa știau ei că se face politică, ca pe vremuri,
  3. de violența extremă manifestată de ghiogarii noii democrații care prin incendieri ale instituțiilor precum Televiziune și Sediul Poliției (programate din umbră de cei care doreau zurbă) vroiau instabilitate Țării propice pescuitorilor în ape tulburi,
  4. de luptele grele, de stradă, la care, de la distanță, asistam neputincioși, duse de acele hoarde cu (încă) miliția ”rău famată” și care, vrei nu vrei(și asta nu voiau și nu concepeau , ofticoșii , că pierduseră alegerile cu nici trei săptămâni în urmă) trebuia să restabilească ordinea și liniștea publică, lucru ”cerut” și dorit de către majoritatea populației Bucureștiului și a Țării.
  5. De ”tinerii frumoși” ai Pieții Universității conduși de vestitul ”student”, Marian Munteanu(de care unora le este rușine, astăzi, și nu mai vrea nimeni dintre aplaudacii și susținătorii săi și ai ”fenomenului” numit Piața Universității să-și masi aducă aminte, lider care îngemăna prin atitudini, acțiuni și discurs, legionarismul mentorilor săi cu securismul ceaușist de care nu era deloc străin.
  6. de ăia de ieri dar și de unii de astăzi, care uită vinovat ce voia majoritatea acestei Țării văzând ce se petrece cu votul ei(acum , ai dracu, clamează și ei lucru, nu?!) în oribila zi de 13 iunie de care , de 25 de ani constat că se vrea uitată atât de către ”intelectualul ” devenit peste noapte… democrat(parcă se zicea că intelectualitatea fusese căsăpită de comuniști?!), cât și de către ziaristul făcut, peste noapte, ziarist de către ziariști școliți la Ștefan Gheorghi u și specializați la ”Băneasa”.
  7. de faptul că după un an, în 1991 cu sprijinul acelorași mineri aplaudați frenetic la Congresul PNT dar și în Parlament(de către aceleași partide istorice) cereau demisia (acum) liberalului Petre Roman, os de ardelean ca iohannis, dar și de progenitură kominterniștă venită cu tancurile sovietice să-i învețe pe cei 3000 de comuniști (existenți la Eliberare) cum să conducă ei Țara.
  8. de aceleași hoarde de bucureșteni (așa ziși democrați de nostalgici ai Pieței) care mână în mână cu minerii și avându-i în spate pe căpeteniile partidelor istorice asediau clădirea Guvernului ducând lupte grele cu forțele de ordine, care asediau și preluau temporar sediul Televiziunii , care asediau Cotrocenii lui Iliescu impunându-i acestuia demiterea Guvernului.
  9. De plângerile păguboase la aceeași Înalta Poartă pe care le făcea u aceleași forțe ”istorice” precum , mai târziu aveam să le vedem și la băsismul-macovist în ultimii 10-12 ani.
  10. de guvernarea catastrofală 1996-2000 plecându-se de la precepte odioase care au pus pe butuci Țara cum că: Statul este cel mai prost manager, că industria este un morman de fiare vechi, că trebuie tăiată coada câinrelui(adică economia comunistă așa cum era ea, bună rea) dintr-o lovitură, că trebuie eliminată dintr-odată industria energofagă, să eliminăm comerțul(de democrați ce eram, cu țările nedemocratice(Uniunea sovietică, China )cu ”restituțio in integrum ” care a pulverizat agricultura, punând mâna pe una dintre cele mai mari bogății ale României și foștii, și biserica dar și samsarii moderni , capitaliștii doriți, profitori ai unei asemenea legi criminale.
  .
  Cam atât, astăzi, eu neuitând nici un moment de cei care au luptat ca Țara asta, comunistă, așa cum era ea în 1989, să fie pusă, efectiv, la pământ (nu-i așa) și cu contribuția majoră a celor mai anticomuniștii dintre …comuniști, reprezentați și de legionari, atâtia câți au mai rămas dar , mai ales de către odraslele lor pe care-i vedem mai peste tot .
  Nu uit , însă, un adevăr și anume că ,dacă ar fi să luăm numai turnătorii și odraslele turnătorilor ca și fostelor partide istorice, cu progeniturile lor cu tot, care veneau ”la bucate” după 1989 braț la braț cu legionarii erau o forță intelectuală majora care și-a făcut și prozeliți, în special printre tinerii necunoscători dornici de schimbări radicale și neținând cont de riscul de a ne trezi ocupați de către cei care tocmai încheiaseră tratatul GENSCHER- SHEVARDRNADZE (sau cum naiba l-o fi numit și pe ăst ministru sovietic de externe) de intervenție și de reîmpărțire a statelor foste socialiste intre cele două puteri după căderea comnunismului) care tineret în speranța de a accede rapid la ciolan, ca și din spirit de conservare și de a nu fi catalogat de NOUA INCHIZIȚIE ca ceaușist , colabotaționist sau neo-cripto-comunist s-au înregimentat acestora și, în special, vârfului de lance anticomunistă de sorginte legionară de atunci, GDS-ul. Acum, mulți dintre ei, o dau cotită atunci când este vorba de vechi simpatii față de Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Andrei Pleșu, Andrei Cornea , Vladimir Tismăneanu, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Andreea Pora, Mircea Mihăeș, Stelian Tănase și alții…
  ”Din datele prezentate de liderul Asociatiei Fostilor Detinuti Politici reiese ca printre persoanele recrutate se numarau 29.613 legionari, 6.726 taranisti, 3.641 liberali. O statistica prezentata de fostul senator arata ca 241.932 de informatori aveau varste cuprinse intre 60 si 80 de ani, 145.294 intre 40 si 60 de ani, 81.572 intre 30 si 40 de ani. Numarul informatorilor sub 30 de ani era de doar 17.995. Constantin Ticu Dumitrescu sustine ca a intrat in posesia acestor informatii in anul 1993, cand era presedintele Comisiei senatoriale pentru cercetarea abuzurilor”(mai multe: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/mii-de-turnatori-de-la-pnl-si-pnt-10197.html#ixzz3dH6C8tlA)
  Nu mai vorbesc că cei mai mari torționari ai anilor 50-60 au fost foștii legionari care au înlocuit, odată cu căderea comunismului(și la cărui cădere contribuția lor, ca sugaci ai vechilor binefaceri comuniste, sloganul ” Căpitane, te iubim ori învingem ori murim” cu unul , puțin schimbat de odraslele de legionari care pusese mâna pe instituțiile de cultură și de învățământ și pe care Piața l-a strigat din toți rărunchii după dec.1989 , ”Libertate te iubim ori învingem ori murim”. Ca un omagiou adus și Căpitanului și Legiunii. Că n-a murit nimeni dintre cei care puneau în circulație aceste slogane s-a văzut odată cu venirea la Putere a lui băsescu. Legionarii, odraslele acestora, au venit ”pe felie” cu băsescu. Povesti fasciste aruncate acum, în secolul 21 , de către fasciști , binențeles, și în nici un caz de către un democrat. Așa-i la ei. Ei presupunând, adică având ”suspiciuni rezonabile” că ai fi comunist, sau cu simpatii comuniste, te căsăpesc.
  Deci, unul de-al lor ”remarca satisfăcut”, cu subiect și predicat, ”ca in Romania se terminase (fizic, firește) cu comunismul(deci fuseseră căsăpiți toți comuniștii) asta spun și eu ceva mai sus și vin unii boy, urmași ai unor odrasle ale ”ciumei verzi” și mă fac comunist și că eu am fost mai rău decât fasciștii(fie ei și români). Istoria asta spusă de netot este scrisă, binențeles, de unul ca Neagu Djuvara cel care într-o istorie ceva mai recentă ne povestea ce Mare Om Politic și Mare Șef de Guvern a fost Emil Boc. Și să nu-i iei cu parul (cuvântului) pe astfel de istorici care de la pupatul poalei regelui au trecut atît de ușor la pupatul poalei băsescului? Cum să-i crezi pe mincioșii ăștia? Nu pot sa inteleg cum de in unele chestiuni dovedesti logica,inteligenta si obiectivitate si in alte chestiuni te arunci fara sa iti soliciti inteligenta pe care,comparativ cu multi altii,o ai totusi.Sunteti doi de “gelu” sau ce??In ce priveste povestea cu pricina,or fi fost faptele adevarate dar mobilul atentatelor asa cum este motivat nu se potriveste deloc cu logica elementara si cu vremea aceea in care comunistii nu aveau nici partid macar.Privind la rece si obiectiv,acel atentator se pare ca era tocmit ca sa arate mai degraba opiniei publice romanesti ce rai sunt comunistii si ce periculosi sunt sovieticii.Si punand lucrurile in contextul momentului cand,atunci tocmai se desfasura la rusi razboiul civil contra bolsevicilor,de unde stii tu ca niste “prieteni” ai romanilor nu vroiau sa convinga si sa atraga si pe romani in acel razboi,care prieteni se casapisera intre ei in primul razboi mondial, care abia se incheiase,iar acum se unisera intre ei, sa se duca peste rusi ca sa-i casapeasca si p’aia care indraznisera sa scuipe pe capitalismul infloritor si mai le trebuia ceva carne de tun de pe la noi. Si inca ceva,care nu se poate sa nu fi constatat si tu,ca nu esti fraier sa nu fi vazut.Cat timp a existat pericolul sovietic,care, din pacate, ne-a inglobat si pe noi romanii,occidentul a stat cuminte,a oferit cetatenilor lui democratie adevarata,libertate,respect pentru drepturile omului,etc,si de aici a rezultat progres si bunastare generala..Cum a disparut oarecum amenintarea,toate cele bune au inceput sa scartaie,cu tendinte spre oarece dictaturi mai mult sau mai putin mascate sau democratie care pare a deveni cam de zugraveala,in spatele careia se intaresc sisteme de forta dincolo de controlul democratic.Naiba stie unde or sa duca toate astea pe viitor si cum draq o fi mai bine si pentru noi romanii. Dupa sfarsitul Primului Razboi Mondial, Regatul Romaniei a fost la capatul taisului bolsevic. Uniunea Sovietica incerca prin orice mijloace sa zdruncine din temelii statul romanesc, urmand ca apoi sa il poata inhama mai usor jugului comunist. Unul din aceste mijloace a fost Max Goldstein, cel dintai terorist pe care l-a cunoscut tara noastra.
  Pe data de 8 decembrie 1920 in Senatul Romaniei o explozie devastatoare a cutremurat sala de sedinte. Au fost zeci de raniti, iar printre victime s-au numarat ministrul justitiei, Dimitrie Greceanu si senatorii Demetriu Radu si Spiridon Gheorghiu.
  Autorul acestui act a fost identificat ulterior ca fiind Max Goldstein, mai bine cunoscut ca “omul cu carlig”, din pricina piesei metalice pe care o folosea drept proteza pe una dintre maini.
  Un agent sovietic pe taram romanesc
  Nascut intr-o familie de evrei in Barlad, acesta a lucrat ca functionar pentru o scurta perioada. A fost atras de idealurile socialiste, iar viata si-a dedicat-o in consecinta. In urma activitatii sale de subminare a statului a fost condamnat la zece ani de inchisoare.
  A reusit sa evadeze din custodia autoritatilor in februarie 1920 si folosindu-se de contactele sale a reusit sa ajunga in Odessa.
  A devenit un bun cunoscator al materialelor explozibile, desi intr-una din ocazii, din neatentia sa si-a spulberat mana dreapta. De atunci incepe sa poarte un carlig mandrindu-se cu abilitatea si indemanarea pe care o demonstra.
  A primit un sprijin banesc important din partea Internationalei Comuniste si a trecut iarasi granita in tara, dar de data asta prin Dobrogea.
  Atentat asupra ministrului de Interne Argetoianu
  Avand mai multe case conspirative si atribuindu-si identitati false a reusit sa nu fie depistat, in acelasi timp planuind o serie de atentate teroriste. Unul din ele a vizat asasinarea ministrului de Interne Constantin Argetoianu, un vocal critic al miscarii comuniste, pe 2 noiembrie 1920.
  Iesind din halta Chitila o detunatura s-a facut auzita, explozia distrugand partea din fata a vagonului in care se afla ministrul. Goldstein amplasase sub traversele garniturii un pachet de explozibili care la trecerea trenului a fost amorsat. Doar norocul a facut posibil ca ministrul sa scape nevatamat.
  Acest atentat a pus in alerta autoritatile care pornesc intr-o asidua cautare a vinovatului. Din pricina arestarilor fara precedent in randurile simpatizantilor comunisti in urma grevei generale din octombrie 1920 exista si o mare posibilitate ca actiunile sa ii fie deconspirate de vreun cunoscut.
  Se vede nevoit a-si lua anumite precautii, izolandu-se si restrangandu-si cercul apropiatilor, insa nu renunta la activitatea terorista.
  Senatul Romaniei este aruncat in aer
  Prin Leon Lichtblau si Saul Osias, doi prieteni vechi ai sai si sustinatori ai cauzei comuniste, Goldstein pune la cale un nou atentat, dar de aceasta data unul la o cu totul alta scara. Reuseste sa faca rost de doua proiectile germane de 75 de mm pe care le intrebuinteaza in confectionarea unei bombe cu ceas in mai putin de trei zile, dar si de planurile de intrare in cladirea Senatului.
  In noaptea de 7 spre 8 decembrie Goldstein, insotit de Lichtblau intra in institutie si aseaza bomba sub tribuna. Acum trebuiau doar sa mai astepte.
  La 14:40 dispozitivul detoneaza, distrugand sala de sedinte si spulberand ferestrele cladirii. Zeci de inalti demnitari au fost raniti grav, inclusiv presedintele Senatului, generalul Constantin Coanda, tatal pionierului aviatic Henri Coanda.
  Au existat trei decese, cel al ministrului justitiei Dimitrie Greceanu, episcopului greco-catolic Demetriu Radu si al senatorului Spiridon Gheorghiu.
  Arestari in randul comunistilor
  Dupa atentatul reusit intreaga opinie publica a ramas traumatizata de indrazneala acestui atac. S-au organizat funeralii nationale pentru cei trei si s-au tinut momente de doliu in intreaga tara. Se impunea un raspuns decisiv.
  In urma unui nou val de arestari, fruntasii comunisti romani dezvaluie ca o retea vasta de spionaj si terorism de factura moscovita activa sub stindardul Internationalei Comuniste in intreg estul european cu scopul de a destabiliza regimurile politice ale acestor tari, fiind astfel mai susceptibile unei acaparari din partea Uniunii Sovietice.

  Primele indicii
  In legatura cu atentatul de la Senat, anchetatorii descopera in urma interogatoriilor ca pana si cei care au avut un rol activ in aceasta retea nu au avut foarte multe detalii despre identitatea faptasului.
  Chiar si cu acestia folosise alte nume, insa infirmitatea sa a aparut ca semn distinctiv si i-au ajutat pe oamenii legii sa stabileasca ca in fapt era vorba de o singura persoana. In cele din urma Max Goldstein devine principalul suspect si este dat in urmarire pe tara.
  Refugiul bolsevic
  Intre timp acesta se refugiase in Iasi si luase legatura cu agentura sovietica. Astfel a facut rost de fonduri pentru a cumpara un imobil si pentru a pune pe picioare o tipografie unde s-a inceput tiparirea de lucrari de propaganda comunista. In aprilie inca se afla in tara, dar a fost nevoit sa treaca frontiera dupa ce oamenii legii ii dau de urma.
  Dupa inca o sedere in Odessa intra fraudulos pe pamant romanesc la sfarsitul lunii noiembrie prin Ruse, Bulgaria, avand la el si o cantitate insemnata de explozivi. La punctul de control Giurgiu un granicer ii cere acestuia sa se legitimeze.
  Sacrificiul unui granicer
  Goldstein a incercat sa-l mituiasca. Surprins, acesta i-a refuzat suma de bani si l-a somat sa il urmeze pana la detasamentul graniceresc, moment in care Goldstein scoate un revolver si il impusca.
  Grav ranit, glontul strapungandu-i pieptul, granicerul Alexandru Heringa isi aduna fortele si reuseste in a-si alerta camarazii si le indica semnalmentele atacatorului sau, precum si directia in care a luat-o.
  Prinderea teroristului
  Dupa o urmarire intensa culminata cu un schimb de focuri, Goldstein este capturat. In anul urmator are loc procesul de la Dealul Spirii unde aproape trei sute de comunisti de vaza sunt judecati majoritatea fiind implicati in cadrul grevei generale din 1920 sau cei care au votat afilierea Partidului Comunist la Internationala Comunista. Printre ei s-a aflat si Goldstein care va fi intemnitat la Doftana si va muri de pneumonie in 1925.
  Constantin Argetoianu, care supravietuise atentatului teroristului, remarca satisfacut ca in Romania se terminase cu comunismul. Nu avea de unde stii ca in doar doua decenii comunismul va fi impus prin forta, iar el va sfarsi in cele din urma intr-una din inchisorile regimului. “ poporul roman s-a bucurat si la sfarsitul anului 2004 cand l-au ales pe prea cinstitul baselu in contrapondere arogantului nastase nu? si odata cu treceerea anilor si-au dat cu tesla in diverse parti ale corpului pentru prostia facuta in urma unei propagande a celei mai mari parti din mass media. sa nu uitam lucrul asta. cand citesti istoria comunismului de la noi constati ca,la inceputuri, surpriza, “marii” comunisti ai pc roman nu prea erau romani culmea, ca si la rusi, erau evrei din ” mareata” mama rusia. la ps -ul din articol se poate raspunde cu documentele pe masa, o simpla afirmatie nu prea inseamna si adevar istoric. pana sa ma acuze unii ca sunt comunist, pesedist etc poate are si argumente nu istorisiri de genul celor ale unui postac de mai devreme., care avand o alta intentie, imi confirma spusele. in rest subiectul fiind prea amplu repet trebuie discutat cu dovezile pe masa. Romanii s-au bucurat si la Marea Unire. Nu poti sa stabilesti daca o actiune e benefica Romaniei luandu-te dupa gradul de bucurie al romanilor. Ar trebui intr-adevar, asa cum ai spus, sa discutam cu dovezile pe masa. Din pacate, in functie de regim si de interese, dovezile au tot disparut sau au fost modificate, iar fara a avea toate informatiile e aproape imposibil sa tragi o concluzie corecta.

  @gelu – Fanatici exista in orice grupare (politica, religioasa, etc). Nu ar fi imposibil ca niste nostalgici legionari sa fie implicati in evenimentele din iunie’90, dar daca a fost asa, atunci unde sunt dovezile? Probabil ai dreptate si povestea cu implicarea legionarilor a avut ca scop deturnarea atentiei de la ceea ce s-a intamplat cu adevarat.

  @Paris – Ce garantie exista ca in arhive, in ziarele vremii de atunci s-au pastrat toate informatiile? Daca peste 100 de ani din presa vremii noastre s-ar pastra doar articolele din presa basista, oamenii viitorului ar fi convinsi ca T B s-a bucurat de sprijinul popular in toti cei 10 ani de mandat, ca la 29 iulie 2012 s-a incercat o lovitura de stat si ca la Referendum s-au prezentat foarte putini romani, cifra de 7,4 milioane fiind o inventie a USL. Nu zic ca nu exista crimele infaptuite de legionari, dar nu putem stii in ce masura ele reprezinta vointa intregii miscari legionare, sau doar a catorva tradatori ajunsi in pozitie de decizie. Cum s-a intamplat in zilele noastre cu PSD-ul. Ioan Rus s-a sters la fund cu optiunea democratica a 7,4 mil de romani si apoi a numit cateva milioane bune de romani “curve si golani”. Pentru ca a facut asta in calitate de membru PSD, foarte multi atribuie aceste actiuni direct PSD-ului. Poate ca asta s-a intamplat si in cazul miscarii legionare. Si chiar daca legionarii au fost cu totii niste nenorociti, cu ce au fost mai buni nazistii? “Continuatorii” lor o duc bine-mersi in Romania si nu se discuta nici in Parlament nici in sistemul juridic despre bunurile care au trecut din proprietatea statului in proprietatea lor.

  P.S. Bai nea @paris, esti idiotul blogului!

 9. Abia astept sa-l vad pe nemernicul asta , lingau de basisti, dupa gratii !!! Abia astept ! Cum am mai spus, a schimbat destinul tarii ! Sa i se puna sechestru pe toata averea , fiindca, el si ceilalti cinci asa-zisi judecatori, trebuie sa plateasca statului toate cheltuielile pe care le-a facut cu bunastarea lui Basescu, ca presedinte , avantaje dobandite ilegal, cu ajutorul lor.

 10. Sa fim seriosi si sa vedem obiectiv:i-au căzut măselele de minte si nu mai poate fi tratat cu hot.judecatoreasca.

Leave a Reply