Coronavirusul reprezintă cea mai gravă urgenţă sanitară care a afectat China de la fondarea regimului comunist în 1949, a declarat duminică preşedintele Xi Jinping, recunoscând existenţa unor ”lacune” în acţiunile de răspuns la epidemie, informează AFP.

“Trebuie să tragem învăţăminte din lacunele apărute în răspunsul la epidemie”, a declarat acesta, potrivit relatărilor difuzate de televiziunea naţională.

Epidemia de pneumonie virală, care a contaminat aproape 77.000 de persoane în China, dintre care peste 2.400 au decedat, ”este o criză, o mare încercare pentru noi”, a mai spus liderul chinez.

China a fost şi epicentrul epidemiei de SARS, în perioada 2002-2003, care a dus la decesul a circa 650 de persoane pe teritoriul ţării, inclusiv în Hong Kong.

Prin comparaţie, Covid-19 se dovedeşte ”foarte dificilă de prevenit şi de ţinut sub control”, a declarat liderul chinez cu prilejul unei reuniuni la care participă cei mai înalţi oficiali din ţară.

Ca măsură de prevenire a transmiterii, guvernul a plasat în carantină, în urmă cu exact o lună, oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei, unde locuiesc 11 milioane de persoane.

Epidemia, care s-a răspândit în circa 30 de ţări şi teritorii, a generat o puternică încetinire a economiei chineze.

Xi Jinping a recunoscut că va avea ”inevitabil un impact puternic asupra economiei şi societăţii”, dar a dat asigurări că efectele acesteia vor fi ”pe termen scurt” şi gestionabile, scrie Agerpres.

 

2 COMMENTS

 1. Centrul de Control si Prevenire Boli al Chinei a comunicat rata de mortalitate:

  14.8% pt grupa de varsta peste 80 de ani,
  8% pt grupa 70-79,
  3.6% pentru 60-69,
  1.3% pt. 50-59,
  0.4% pt 40-49,
  0.2% pt 10-39.

  Deci pericolul nu este pt.copii, ci pentru pensionari!
  Geniile din guvernul Orban nu par sa cunoasca acest studiu!
  Si-asa Citzu si madam [expletiv cenzurat] de la Munca nu voiau sa plateasca pensiile marite… O decimare a pensionarilor le vine manusa.

  The Epidemiological Characteristics of an Outbreak of 2019 Novel Coronavirus Diseases (COVID-19) – China CCDC, February 17 2020
  https://assets.documentcloud.org/documents/6779096/The-Epidemiological-Characteristics-of-an.pdf

 2. Avioanele din Italia sunt asteptate si oamenii inregistrati… acum insa se intorc din Munich cei care au fost la ski in nordul Italei si au inchiriat masina din Munich. Cum facem cu ei? Autoritatile nu au habar ca Munichul e preferat de skiori pt a merge in nordul Italiei la ski…

Leave a Reply