Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, afirmă că e puțin probabil să nu avem cazuri de coronavirus în România, dar a subliniat că românii care vin din zonele afectate de temutul virus să se autodeclare la intrarea în țară.

”Dacă lumea înțelege că, în momentul în care intră pe teritoriul României, trebuie să se autodeclare la Direcțiile de Sănătate Publice și, respectiv, să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, lucrurile vor sta într-un calm relativ multă vreme de aici încolo! Dacă nu se va întâmpla așa, atunci, fiecare trebuie să ne asumăm acest lucru”, a declarat Streinu-Cercel.

Întrebat dacă e inevitabil ca noul coronavirus să își facă apariția și în România, șeful Institutului Matei Balș a răspuns:

”E posibil. E puțin probabil să nu se întâmple!”, a conchis specialistul, într-un interviu acordat Antena 1.

1 COMMENT

  1. Azi este Dragobetele! Se deschide sezonul sarbatorilor de primavara cu pupaceli. Vine pastele si incepe prigoana gripala. Politicienii nu stiu ca imunitatea lor nu este antigripala.Daca vor actiona ca la gripele facute sau nu de animale cand urcau porcii, gainile….vacile din tot satul in carute si nu se stie unde le duceau inseamna ca in Romania mai raman 1/4 din oameni. Domnu cercel ce sa zica? Este doar un constatator de statistica. Eu va intreb:la ora asta cine conduce aceasta operatiune? Mai conduce cineva Romania? De cine ascultam in privinta epidemiei? Cine are are atributii legale?Singurele tratamente pe care se bazeaza romanii sunt:tuica de casa, aspirina de ditrau,usturoiul sfaturile lui mos carmol si sa stai ascuns in beci sa nu te gaseasca sanitarii. Preventiv sa ai pregatit un cosciug ca o sa fie criza. Avantajele gripei: daca stranuta unul in parlament sau guvern adio alegeri 2020 . Vor fugi ca potarnichile prin insule si poate se mai reduce numarul interlupilor.

Leave a Reply