Fără România, Uniunea Europeană nu ar fi completă, susţine preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, adăugând de asemenea că ţara noastră trebuie să facă parte din Spaţiul Schengen. Juncker atrage, însă, atenţia Guvernului şi Parlamentului că aderarea României la Schengen nu trebuie pusă în pericol prin îndepărtarea de principiile statului de drept.
„România pentru mine nu este o ţară neutră, este o ţară faţă de care am sentimente profunde. Mă gândesc la poporul român. Îmi place de el. (…) Poporul român a ştiut să se integreze într-o formă de complicitate cu UE, ca şi când ar fi fost un stat fondator. România este un furnizor de stabilitate, nu un consumator de stabilitate. Fără România, Uniunea Europeană nu ar fi completă. (…) România sărbătoreşte pe 1 decembrie Centenarul Marii Uniri. Şi poate e o sărbătoare românească, dar e şi o sărbătoare europeană, şi vom sărbători împreună”, a declarat marţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la dezbaterea la care participă preşedintele Klaus Iohannis.
Juncker a arătat că ţara noastră s-a clasat întotdeauna printre primele state europene, dând exemplu înfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), lucru pe care ceilalţi nu au avut curajul să-l facă.
Preşedintele CE a subliniat că România trebuie să facă parte din Spaţiul Schengen şi îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple sub mandatul său. El a atras atenţia, însă, Guvernului şi Parlamentului din România că aderarea ţării noastre la Schengen nu trebuie pusă în pericol prin îndepărtarea de principiile statului de drept, făcând referire la modificările legilor justiţiei.
„Din 2014 am spus că România, sub mandatul Comisiei pe care eu o conduc, trebuie să facă parte din Spaţiul Schengen. Mi-aş dori să obţinem asta înainte de finalul mandatului acestei Comisii. Doresc să atrag atenţia, şi este o observaţie nu neapărat către preşedinte, ci către Guvern şi Parlament, nu trebuie pus în pericol acest lucru prin îndepărtarea de principiile statului de drept. Dorinţa mea este ca în România, îaninte de preluarea preşedinţiei Consiliului, să se ajungă la un consenes în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. Este esenţial acest lucru, altfel Comisiei îi va fi greu să adopte în acord recomandările specifice pentru fiecare ţară”, a spus Juncker, potrivit news.ro
Cumva “inghitise” ceva de “batea campii” la adresa Romaniei?! Cam asa părea dupa cele afirmate! E incredibil cat de ușor s-a dat de gol privind statul de drept/cel haituitor/hartuitor al celor care au dreptul la prezumtia de nevinovatie”statul paralel” pe care se bazeaza ei cand au interese uriașe sau manipuleaza! Prosti nu sunt ei, prosti si naivi sunt sponsorizatii care executa orice porcarie fie si ilegal! Ei nu se gandesc ca vor plati cu varf si indesat/plata karmica destul de dura in timpul vietii lor! Pot plati si cu fiintele cele mai dragi lor, oricum, plata va fi foarte dura, inconstientilor!
da domnule Junker, dar politicienii hoti de la noi din majoritatea psd alde nu vor la puscarie! ei vor cu buzunarele pline, cu case mari cu piscine, cu copii bogati, de care sa nu se atinga kovesi si lazar, cu ccr si IJ dar si ministrul justitiei subordonati lor, cu televiziuni cu tonomate affiliate, ei vor rejudecarea dosarelor deoarece in sfarsit au pus mana pe jutitie, ei vor ca puscariasii sa fie declarati nevinovati,si nu conteaza ca inca statul nu a recuperat prejudiciile, daca se rejudeca cu o justitie aservita sigur vor castiga rejudecarea si vom mai fi obligati sa le dam despagubiri
Asta ne ia de tampiti si cand ma gandesc ca-mi era simpatic. Pana una alta astia se poarta execrabil cu noi, uite Schengen, nu e Schengen.
Nu vad nicio indepartare a Romaniei de principiile statului de drept, poate se incearca o revenire.
Timmermans agita batzul iar Juncker flutura morcovul Schengen—un scenariu deplorabil ale cărui rezultate sunt greu de prevazut și care, pe moment, nu servește decât intereselor imediate, și meschine de a acoperi dezastrul mandatului Juncker-PPE. E totusi interesant faptul ca prima rebeliune care a fost referendumul din 2012, placată relativ ușor sub regimul Ponta, n-a dus la pacificarea provinciei “rasculate”—dovada eforturile depuse de liderii europeni pentru a consolida Restauratia începută cu Basescu. Nu ameninți și nu tentezi, îndeobște, o populație “adormita”, cum fac acum măreții Timmermans și Juncker—sigur, aceștia pot fi și niște prosti sadea care nu pricep ce se întâmpla și dau apa la moara unor descreierați locali care-i sperie cu povesti de adormit copiii—și Juncker mărturisește cu gura lui ca nu considera România o “țara neutra”. Deci ceva-ceva din aiuritoarele evenimente petrecute la București din 2016 încoace începe sa fie perceput ca un semnal de alarma la nivelul Bruxelles-ului; fie și numai faptul ca același Juncker își flutura morcovul in direcția guvernului României—nu ma adresez neaparat președintelui, spune—exprima o jumătate de închinare in fatza sortii; da, avem președintele gata achiziționat pentru planurile noastre de stabilitate urmează sa achiziționăm guvernul pe care președintele nu l-a dat jos in timp util și care, poate, va reacționa mai bine la morcov decât la par. E și asta un fel de recunoaștere chiar dacă nu una formala și o noutate in relația metropolei cu provincia; sa vedem cât de tare acționează tentația!
Chiar ma gandeam cand o sa apara iar o piedica la Schengen, duoa ce ne-au vandust AEDS la supra-pret si nu mai stiau ce sa inventeze ca sa nu ne primeasca dupa ce indepliniseram toate conditiile. Iaca a aparut. Plus ca e motiv bun si de o rezolutie ca sa nu ne mai dea bani UE pt ca “coruptii ii sifoneaza si nu sunt pedepsiti de justitie pt ca PSD”