Un eveniment important pentru Romania, care-si dezvolta prea incet capacitatile industriale. Iata una din contributiile majore : investitia Frantei in tara noastra.

—————–

In vizita pe care o va efectua saptamina viitoare in Romania, François Hollande, preşedintele Franţei, va participa la inaugurarea noii fabrici de elicoptere Airbus Helicopters Industries de la Braşov, eveniment la care vor fi prezenţi şi Dacian Cioloş, premierul României şi Christian Cornille, vicepreşedinte executiv pe zona de industrie al Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters România a fost înfiinţată în 2002 la Braşov şi este principalul centru industrial de la nivel mondial pentru repararea şi upgradarea elicopterelor Puma, scrie zf.ro.

Inaugurarea fabricii vine după ce piatra de temelie a fost dezvelită în luna noiembrie a anului trecut în prezenţa mai multor oficiali ai grupului Airbus, ambasadori, secretari de stat şi autorităţi locale.

În unitatea gigantului Airbus de la Braşov se va asambla elicopterul H215, iar atunci când linia va ajunge la capacitate maximă, adică în 2019, fabrica va putea asambla 15-20 de elicoptere anual. Acest nivel presupune anga­jarea a aproximativ 350 de oameni. Angajaţii fabricii din Braşov merg în training la fabrica va din Marignane (Franţa), acolo unde Airbus are 8.000 de angajaţi. Guillaume Faury, CEO al Airbus Helicopters, spunea anterior că fabrica din Braşov va deservi piaţa globală. Preţul unui elicopter Airbus H215 cu dotări minime este de 13 milioane de euro şi poate depăşi acest nivel în funcţie de opţionale.

Unitatea, care se întinde pe o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi, presupune o investiţie de peste 10 milioane de euro, din care 5 milioane de euro reprezintă ajutor de stat, conform celor mai recente date disponibile.

Airbus Helicopters este o divizie a Airbus Group, gigant cu afaceri de 64 miliarde de euro anual. Airbus Helicopters a avut anul trecut venituri de peste 6,7 miliarde de euro, în creştere cu 4% faţă de anul precedent.

Compania este numărul unu la nivel mondial în industria producătoare de elicoptere şi are peste 23.000 de angajaţi la nivel global. Cu o cotă de piaţă de 46% în sectorul civil şi cel parapublic, flota actuală de elicoptere în serviciu include 12.000 aparate, operate de peste 3.000 clienţi, în aproximativ 150 de ţări, conform datelor de pe site-ul companiei.

 

6 COMMENTS

  1. si la Braila,megacontracte pentru construirea a 8 nave de mare capacitate. Olandezii de la Galati cu nave mici….parca vad exod de personal…naveta de la Galati la Braila 🙂

  2. In sfarsit o investitie serioasa. De asemenea investii in domeniul industrial de varf are nevoie Romania.

  3. Aseară am auzit o previziune de la Chireac, despre care, poate nu se va întâmpla. Este un adevăr şi nu o temere după 100 de ani de la marea bătălie româno-român(pupători de cururi cu buzunare străine dar lacomi contra patrioţi). Ştie Chireac ce ştie şi chiar din auzite dar totul e de prin anii 2000-2002(ceva semnături şi înţelegeri ascunse-secretizat total până la faptul împlinit)! Şi nu e vorba de rep. Moldova ci de românica şi românii noştrii! Mai e puţin şi de vor dezvălui faptele prin care suntem obligaţi să ne supunem…că aşa au dorit lacomii ţării cu creier funcţionabil doar în scop propriu!

  4. Tot astept sa ne povestiti si de vreo investitie americana serioasa, ca doar ei sint aliatii cei mai aliati, partenerii cei mai strategici, fratii si unchii nostri, de la care luam in general lumina, si unii mai iau si altceva…

    • ELCEN a incheiat un contract de mentenanta de 5,6 milioane de euro cu General Electric Global Services
      Acordul cu General Electric Global Services intra in vigoare din 9 septembrie 2016 si se deruleaza pe o perioada de sase ani si se ridica la 5,65 milioane de euro, pret fix stabilit pentru toata perioada derularii contractului.

Leave a Reply