În Statele Unite, doi posesori de Galaxy Note 7 învinuiesc smartphone-ul celor de la Samsung pentru incendii care le-au distrus o parte din bunuri.

Două incidente diferite, ambele soldate cu distrugerea bunurilor, ambele petrecute în Statele Unite, sunt puse de către victime pe seama exploziei telefoanelor Galaxy Note 7.

Presa de scandal de peste ocean a prezentat cele două cazuri ca şi cum vina pentru incendii o poartă cu certitudine smartphone-ul coreean. Până acum, însă, nu s-a făcut nicio legătură directă între cele două incidente şi Note 7, alta în afară de acuzele proprietarilor. Samsung a anunţat că cercetează ambele cazuri.

În primul caz, un Jeep Grand Cherokee a fost distrus complet de flăcări. Proprietarul său, Nathan Dornacher, susţine că şi-ar fi lăsat proaspăt achiziţionatul Note 7 la încărcat. În cel de-a doilea caz, un incendiu pornit din garaj a avut ca rezultat incendierea întregii case. Şi de data aceasta, proprietarul dă vina pe Note 7 care, conform acestuia, era la încărcat în garaj.

Până în momentul anunţului de rechemare, au existat 35 de cazuri în care modelele Galaxy Note 7 au fost depistate având probleme cu bateria. Conform Samsung, cifra ar reprezenta un procent de 24 la milion. Însă, chiar şi aşa, riscul există şi de aceea a fost necesară rechemarea.

Înainte de depistarea acestei probleme, Galaxy Note 7 se bucura de o primire foarte bună din partea presei de specialitate şi a utilizatorilor, având toate şansele să devină în scurt timp un succes.

În acest moment, vânzările sunt oprite la nivel global, până vor fi schimbate toate device-urile bănuite că ar prezenta risc de explozie.

Este greu de estimat ce pierderi va înregistra Samsung din această cauză, însă este cu siguranţă cel mai mare scandal cu care se confruntă coreenii de când au devenit un lider în domeniul smartphone-urilor, scrie news.ro.

 

3 COMMENTS

  1. e si mai complicat pt ca asocierea scandalului s-a corelat cu lansarea competitorului direct, iPhone 7.
    Lovitura nu este atat financiara cat de imagine. Nu este financiara asa de mare intrucat si Samsung si Apple au un public tinta f statornic pe brand, (Adica cumpara un device pt ca e al brandului respectiv, nu neaparat pt calitatile sale mai bune sau nu decat ale competitorului direct).
    Asa ca vanzarile pe termen lung nu vor scadea f mult pt Samsung mobile.
    Dar ca imagine, un esec alaturat temporal cu o lansare a competitorului direct e un dezastru, da. in special pt publicul care era indecis sau la primul telefon premium.

Leave a Reply