Președintele Klaus Iohannis a respins miercuri, în Letonia, acuzațiile cancelarului austriac care explică posibila opoziție a țării sale pentru aderarea României la Schengen prin prisma faptului că 75.000 de migranți ar fi traversat ilegal România, Bulgaria și Ungaria.

„Romania e pregatita de 11 ani sa devina parte a spatiului Schengen, acest lucru a fost demonstrat acum 11 ani cand expertii au facut verificari aprofundate. Oare dupa 11 ani Romania mai este pregatita? S-a dorit pe anumite sectoare inca o aprofundare a acestei verificari, care s-a facut saptamana trecuta, la care au participat experti din CE. Raportul este si de aceasta data foarte pozitiv, indeplinim toate cerintele pentru a fi parte a Schengen.

Intre timp au mai aparut politicieni, probleme pe are putem sa le inteleg, cu migratia, insa chiar daca le intelegem, trebuie sa clarificam si noi niste lucruri. Romania nu a fost, nu este si nu va fi o tara care permite migratia necontrolata. Am auzit si eu ca partea austriaca a venit cu niste date care dupa parerea nostra trebuie sa fie foarte atent verificate. Repet, prin Romania nu va exista un flux migratoriu necontrolat, noi stim de unde vin migrantii si pe unde trec si aceste lucruri vor fi explicate si partii austriace.

Cert este ca nu prin Romania si nu din Romania vin acesti migranti. Ruta balcanica este problematica, stim acest lucru, dar Romania nu este parte din ruta balcanică de migrație ilegală.

Nu dorim sa se vorbeasca despre noi fără noi”, a reacționat, miercuri, Klaus Iohannis, citat de stiripesurse.ro

1 COMMENT

  1. Asta se intampla cand prietenii la nevoie se cunosc si intelegi tot ce spun pe limba lor.Cum poti sa intelegi ca primesti aprobare cand declari ca ai oficial peste 3000000 de migranti,in real nu se stie si gata sa invadeze vestul, dai drumul la puscariabilii din vami si te lauzi ca ai prins vamesi cu spaga sau ca se fac transporturi ilegale de persoane pe la vama de vest….asta se lauda ministrii nu nea caisii din ministere.De 2000 de ani nu intram in Schengen de ce ar fi 2023 anul fericitului castigator. Mai bine ne ocupam de ograda noastra si mai lasam pomenile pentru schengen si alte tentatii amagitoare . Deviza este:,,ghinion”!

Leave a Reply