Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că, în cazul în care opinia asociaţiilor din Justiţie va fi în favoarea desfiinţării Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, presupune că şi ‘PSD va vota în consecinţă’.

‘Întâi aş vrea să văd foarte clar de la CSM, de la judecători, de la procurori ce părere au dânşii, dacă opinia asociaţiilor din Justiţie va fi ca această secţie să fie desfiinţată, presupun că şi PSD va vota în consecinţă’, a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, întrebat dacă la acest moment există o schimbare de atitudine din partea partidului în ceea ce priveşte Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

4 COMMENTS

  1. E clar. Nu exista o separație a puterilor. De ce? Pentru ca o putere a statului are: un presedinte, un prim ministru, ministri, guvern, parlament, consilii judetene, primari. Iar toti acestia sunt alesi prin alegeri libere si secrete.

    Puterea politica le are pe toate, justitia are doar un CSM si anumite asociatii cat despre alegeri nici vorba. Puterea economica e invizibila, eu cel putin nu stiu.

    Politica ar trebui sa se ocupe cu legile sociale.
    Justitia sa se ocupe de legile infractionale
    Economia sa se ocupe de legile finantelor.

    Toti ar trebui sa dea cate 3 reprezentanti in CCR. Astfel ar exista un echilibru in societate. In prezent politica comanda, face si desface. Un adevarat dezastru pentru ca sunt amatori si pentru ca serviciile se implica datorita intereselor pe care le au.

    Noua constitutie ar trebui sa reflecte o separare reala intre puterile statului.

  2. nu cred, pana nu vad.
    psdistii fac totul, pentru a salva partidul.
    inca nu-si dau seama, ca nu prea mai au ce salva…

  3. Cine ar putea sa imi spuna ce rezultate a avut aceasta sectie? in afara de episodul penibil, jenant, mediocru de a o impiedica pe Kovesi sa ajunga la Bruxelles nu a mai existat! Ba da…Stan inainte sa mearga la CCR a clasat niste dosare ale politicienilor…toti pesedisti! deci sectia si-a facut datoria fata de dragnea!

  4. Personal, cred ca Ciolacu încearcă sa-și consolideze candidatura la președinția PSD, lucru pe care, de altfel, l-a făcut și madam Dancila imediat după aruncarea in pușcărie a lui Liviu Dragnea și tot pe calea non combat-ului pe “justiție”. Prin urmare, ii da lui Johannis Secția Specială sa se spele pe cap cu ea și-și vede de recrutarea, in sens invers, a “competentelor” (Tudose, Tutuianu, etc) risipite prin alte partide de către “incompetenții“ săi predecesori. Ca Secția Specială va dispărea nu e nici o îndoiala—probabil nu la modul fizic, ci prin înghițirea de către PICCJ a procurorilor intrați prin concurs national care o compun, fiindcă Predoiu nu pare suficient de nebun ca sa riște desființarea ilegală a structurii—și nu pentru “blasfemia“ de a o fi anchetat pe madam Kovesi, ci pentru ca președintele Johannis tine cu tot dinadinsul sa preia controlul asupra puterii judecătorești folosind secția respectiva ca arma împotriva întregii bresle a judecătorilor. Rolul lui Ciolacu in ascensiunea lui Johannis la poziția de președinte cu puteri “sporite” e, deocamdată, irelevant; va deveni esențial doar la momentul in care, ieșit din interimat, președintele PSD Marcel Ciolacu își va asuma rolul de lider absolut al opoziției cu tot ce incumba partitura: lupta constanta împotriva abuzurilor puterii , denunțarea manevrelor dubioase ale președintelui și partidului de guvernământ (dacă PNL va ajunge la majoritate prin alegerile din 2020, desigur), propunerea de politici alternative, etc. Ceea ce, personal, îmi vine greu sa-mi imaginez din partea unui om fără personalitate ca susnumitul, care se defineste ca lider, exclusiv, in antiteza cu fostul lui șef, Liviu Dragnea, întemnițat pentru opoziția sa fățișă la regimul aceluiasi Johannis.

Leave a Reply