Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că declaraţia sa de avere “spune totul” despre cariera pe care a avut-o în viaţa publică şi a afirmat că este un om “foarte modest”.

Întrebat de jurnalişti dacă a trăit cu 3.000 de lei/lună, cum ar rezulta din declaraţia de avere publicată, Orban a răspuns afirmativ.

“Declaraţia de avere spune totul despre cariera mea în viaţa publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obţin venituri care nu mi se cuvin şi vă spun limpede că, de-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deţinut funcţii publice şi, credeţi-mă ce vă spun, că din indemnizaţiile pe care le primeşti din funcţiile publice nu te poţi îmbogăţi, cel mult poţi să ai un trai decent”, a spus Orban.

El a afirmat că nu are “aplecare spre a trăi pe picior mare”.

“În primul rând, sunt un om foarte modest, nu am aplecare spre a trăi pe picior mare, ci, dimpotrivă, la fel este şi familia mea, suntem nişte oameni cât se poate de modeşti. Nu cred că asta e problema, problema este cât este de corect un om. Vă daţi seama, dacă după o carieră de 30 de ani în viaţa publică declaraţia mea de avere arată în acest fel, cred că oamenii trebuie să înţeleagă nu neapărat că sunt cel mai sărac premier, cum s-au grăbit unii să spună, ci că sunt poate cel mai cinstit şi cel mai corect premier, omul care, orice funcţie a deţinut, nu a făcut altceva decât să fie în serviciul public”, a mai spus Orban.

Potrivit declaraţiei de avere, şeful Executivului, care are domiciliul în judeţul Ilfov, dispune de o casă de vacanţă dobândită în anul 2014. Imobilul are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi este deţinut în co-proprietate cu soţia sa Mihaela Orban.

Totodată, premierul a mai trecut în declaraţia de avere un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2007, dar şi două depozite bancare, constituite în 2010 pe numele soţiei. Unul dintre depozite, deschis la Raiffeisen Bank, are o valoare de 5.535 euro, iar cel de-al doilea, la Banca Comercială Română, de 6.275 euro.

Din aceeaşi declaraţie de avere rezultă că Ludovic Orban a înregistrat în 2018 venituri nete de peste 37.000 de lei pentru consultanţă tehnică, din care 28.356 lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Riciu – judeţul Mureş, iar 9.000 de lei – de la S.C.P. Doru Trăilă & Asociaţii Bucureşti, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

 1. Bine ca a spus si ,,poate” de regula analiza asta se face dupa ce a plecat sau poate este o presimtire. Daca analizam dupa traducere in dancileza Orban a fost ,,cinstit” prin carciumi de toti sobolanii rosii. ,,Sica mandolina cel cinstit”. Este asa modest incat se lauda singur cu asta. Mai stiu eu niste care au zis tot asa.Vedeau luminita la capatul tunelului si ei defaptvedeau statuia Libertatii Americane unde familia lui modesta cumpara case in cartiere ,,marginase” Altul strangea din dinti si ne spunea sa mai strangem cureauai isi facea hoteluri si se harjonea pe la Bruxeles….mai sunt si alti modesti si cinstiti premieri autonumiti ai romanilor. Preacinstitul si preamodestul orban mai bine tace si demonstraza asta nu ne spune ce vede el. Inca este premierul orban nu preafericitul orban

 2. Well, nici in US nu fuge omul după Fisc, ci Fiscul după om așa ca premierul Orbán urmează modelul cel mai avansat in materie, dovada încercarea jenanta de a prezenta o declarație de avere truncheata când nimeni nu-i cerea așa ceva și nimeni nu s-ar fi mirat ca un ministru de “dreapta”, care a facut servicii de consultanta la firme private, poseda măcar o casa de locuit și una de vacanța. Nu zic ba, o fi d-sa un bon vivant care arunca banii pe mese și petreceri “fine” in loc sa-i pună la ciorap, sau la dospit prin ceva paradisuri fiscale—lăsându-și nevasta, șomeră, sa se descurce cu amaratii de bani de cosnita livrați in ziua de plata—dar, chiar și așa, afirmatia d-sale cu privire la refuzul de a primi sume “necuvenite”(de unde sărăcia in care-și înfunda familia)reprezintă un atac la bunul simt al electoratului, fie și partizan, care știe cât de cât tarifele de consultanta încasate in domeniul privat și, pe deasupra, nu poate crede ca un om “cinstit” se lasă întreținut de nevasta fără vreo urma de scrupul. Mai probabil este ca cinstitul sef de guvern L. Orbán nu va fi declarat la Fisc chiar tot-tot ce poseda de la sfârșitul mandatului sau de deputat și pana la investirea in postul de premier și cauta, in prezent, o scuza pentru aceasta “neglijența” cu riscul, inevitabil, de a se expune și a-și expune familia la ridicol in fatza electoratului liberal.

 3. Foaie verde de bostan,
  Ii dau slavă lui Orban,
  Că flinticul i măsura,
  Atunci când nu-și ține gura.
  Că în foaia de avere,
  Nu-i decât un sărăntoc,
  Dar ne zâce că-i de dreapta,
  Eeehaaaa, din bugetul statului!
  Și-apoi, foaie verde Lodovic,
  Că-s sărac și n-am nimic.
  Iarăși verde de țurcană,
  Smotocită pe la blană!

 4. sărac si cinstit ca ion iliescu …si fiind liberal …ma tem ca daca primul ministru se ofera ca exemplu ca poate trai cu 3000 de lei pe lună, sa nu ne propună un program de austeritate in care muritorii de rand sa trăiască cu vreo 1000-2000 lei …..

Leave a Reply