Preşedintele Klaus Iohannis va avea marţi, în cadrul deplasării sale în Statele Unite ale Americii, o întâlnire cu directorul CIA, Mike Pompeo, informează Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea va avea loc la ora 14.30, ora locală, respectic ora 21.30, ora României.

Întrevederea preşedintelui cu şeful CIA nu a fost anunţată în prealabil de Administraţia Prezidenţială, atunci când au fost făcute publice detaliile vizitei în SUA.

Înaintea întâlnirii cu Mike Pompeo, preşedintele Klaus Iohannis va merge la Cimitirul Militar Arlington, unde va depune coroane de flori, scrie news.ro.

Preşedintele şi-a început vizita luni, urmând să primească distincţia Light Unto the Nations, oferită de Comitetul Americano-Iudeic, în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane.

Pe 9 iunie, Klaus Iohannis va avea o întrevedere şi cu preşedintele SUA, Donald Trump.

4 COMMENTS

 1. Vizita lui Johannis nu va fi mai “deslușită” ca program si intenții decat vizitele premierului englez si-a cancelarului german, premergătoare descinderii peste ocean a personajului in cauza. N-am văzut nici un tam-tam pe chestia vizitelor lui May si Merkel, in presa occidentala, in afara de cancanurile necesare pt a pipara puțin Întâlnirile grăbite si puțin protocolare cu reprezentantele puterilor europene al căror “rost” a rămas neclar până in prezent. Faptul ca Johannis se întâlnește, fara sa anunțe coana Dobrovolschi evenimentul, cu șeful spionilor americani (sorry, CIA nu e tocmai obiect de venerație in America) face, probabil, parte, din aranjamentele si manevrele cu omologii săi bucureșteni al căror sef de fațada (CSAT) e presedintele–nothing to write home about, cum zice americanul, adică nimic deosebit si, in consecință , nedemn de trâmbițat din Foișorul Cotrocenilor. Cat despre întâlnirea cu Trump, nici asta nu-i semnificativă, altfel am fi văzut rezultate ale “mesei”cu liderii PSD din seara confirmării ca presedinte, mult mai serioase decat furia #, girata de Johannis cu descinderea in Piata, in urma “umilinței” de-a nu fi fost el primul in sufrageria noului stăpân al Americii. Ca se va înțelege, sau nu, cu gazda sa, nu mi se pare o problema: Johannis împarte cu Trump mai multe “calități”printre care lipsa de educație, infumurarea, indiferenta fata de “subalterni”(toata lumea face parte din categorie, de altfel) si obrăznicia absoluta, fundamentală parvenitului (vezi replica celebra “Ghinion” adresată profesorilor mai puțin șmecheri decat el), trăsături care ii vor apropia cu siguranța. In plus, Trump e un cabotin perfect, ceea ce Johannis nici in vis nu poate atinge, ca model de succes, asa ca il va eclipsa pe oaspete fara sa miște un deget, ceea ce ii va place nespus si va face ca întâlnirea sa fie successful cel puțin pe plan mediatic. Intru totul, nimic de așteptat de la vânzoleala trasoceanica a reprezentantului țărișoarei, doar niste poze si-o muștruluială țățeasca bine tintita, la adresa presei indiferente, sau iscoditoare peste măsura, din partea coanei Dobrovolschi, la întoarcerea eroului național la vatra. Oh Well.

 2. Absolut de acord cu opinia exprimata de C. G. Chapeau!
  Voi fi laconica: da, intre cei 2 exista afinitati elective, nu tocmai in sensul pozitiv.
  Aroganta teutonica se “incuscreste” perfect cu cea a recentului presedinte american despre care
  pot spune ceea ce am intuit si s-a confirmat adica “Trump este cea ce face, deci face cea ce este el in esenta lui profunda”. Daca va termina mandatul, va fi fost un presedinte atipic care nu guverneaza si nu implementeaza acel sistem de valori fondante ale USA. Guverneaza si va guverna marile afaceri ale elitelor financiare inregimentate chiar daca stinjenite.
  Sorry , Trump won’t make America great again, unfortunately!

  PS. Deosebirea dintre cei 2 este ca Johannis nu stie (sau poate stie) ce are de cerut si ce poate negotia cu noul stapin al lumii. Dana Grecu avea dreptate cind spunea ca nu e ” copt” pentru asa ceva. Pentru mine nu va fi niciodata “copt” suficient.
  Medalia pe care o va primi de la comunitatea Americana-Judaica, va fi mult-doritul al doilea mandat.

 3. Si o sa-l intrebe directorasul pe plavan(daca nu se intalnesc la bere):Domne da am auzit ca in România se asculta mai mult ca pe vremea securitatii deci mai mult ca la noi me simtim invidiosi.Considerati asta stat de drept sau stat de urechiati ca va lungiti urechile’n receptor?si continua intrebarea ,intrebare tip cascada;in contextul luptei anticoruptie de ce nu se lupta cu mafia ce e superioara ,coruptiei?avand in vedere ca e o luptatoare antitero la denea de ce Romania ramane cea mai corupta tara din uhe dupa unele sondaje transparente?plavanu transpirat cascada curge;din care daca 4% e plagiat si nu e un mafiot de 4 % e mafiot si nu e ca Steaua lui Eminescu ce descoperise relativitatea?de ce nu se face o lege ca fiecare roman sa fure 4%?Prin aceasta turismul romanesc v-a cunostea avantul mai mult ca Grecia?

Leave a Reply