Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan si-a exprimat punctul de vedere in legatura cu proiectele de modificare aduse legilor justitiei.

Opinia exprimata de judecatorul Garbovan este infinit mai echilibrata si mai nuantata decat atacurile lansate de unii politicieni cu interese directe in actul de justitie…


Mai multi reprezentanti ai presei m-au contactat pentru a ne exprima o pozitie cu privire la modificarile facute de ministrul justitiei Tudorel Toader la legile justitiei. Pana in acest moment nu am vazut proiectele de legi, pentru a putea sa formulam opinii concrete. Este de neinteles de ce ministrul justitiei nu a publicat pana la aceasta ora proiectul pe site. Propunerile legislative nu inseamna povesti ori prezentari PowerPoint, ci texte concrete care trebuie analizate punctual.

Dupa ce ministerul va publica proiectele de legi le vom analiza minutios si vom comenta pe marginea lor, aratand implicatiile pentru fiecare dintre ele.

Modificarile legilor justitiei reprezinta un moment crucial pentru justitie si societatea romaneasca.

Actualele legi ale justitiei sunt din 2004 si necesita o ajustare, pentru a raspunde actualelor nevoi si realitati.

Solicitarea noastra catre intreaga clasa politica este sa dea dovada de maturitate si responsabilitate, sa lase sloganele de-o parte si sa inteleaga importanta proiectului pentru intreaga societate romaneasca.

Tuturor celor interesati de proiect le aducem aminte ca de la faza de conferinta de presa pana la cea de proiect legislativ care apoi sa fie transpus intr-o lege e cale lunga.

Elaborarea legilor este un efort comun, de aceea speram ca, dupa ce ministrul justitiei va si publica proiectele pe site, toti cei interesati sa vina cu propuneri concrete, argumentate riguros, pentru ca in urma unei dezbateri serioase sa avem o forma fericita a modificarilor la legile justitiei, in urma carora calitatea actului de justitie sa creasca iar drepturile cetatenilor sa fie si mai bine aparate si protejate.

3 COMMENTS

  1. Presedintele UNJR e un functionar al Statului si nimic mai mult,poate avea orice parere.Johannis insa are peste 6 mil de voturi in spate si tocmai omul cu cele mai multe voturi din Romania este eliminat din joc si asta in numele “democratiei” ! Scos din schema de catre unii care inteleg ca democratia este un instrument al lor care functioneaza doar pentru ei,cand vor ei !!!

  2. Sefa asta care a ordonat ca Mazare cu un prejudiciu cu peste o suta de milioane euro sa faca cu suspendare puscarie? Asta care le ordona judecatorilor ca procesele sa se deruleze zeci de ani pana se prescriu? RUSINE!

Leave a Reply