Dupa consultarile de la Palatul Cotroceni pe tema reformei electorale, cele doua mari partide romanesti, PSD si PNL au exprimat aceeasi vointa : presedintii Consiliilor Judetene nu vor mai fi votati direct de cetateni ci de consilierii rezultati din vot in urma alegerilor locale. Consiliul Judetean, prin majoritatea sa politica, va putea asadar desemna in 2016 noii presedinti.

 

4 COMMENTS

  1. Pînă acum erau aleşi prin vot şi tot prin mînăreală au ajuns în funcţii chiar dacă s-au dovedit ca fiind infractori profesionişti în complicitate cu cei care i-au susţinut şi cam toţi cu diplome la hectar. De acum, totul se schimbă, cei care vor ocupa funcţia vor fi şantajaţi şi obligaţi SĂ FACĂ de cei care i-au susţinut/consilierii rezultati din vot in urma alegerilor locale. Şi iar vom avea infractori în conducere! Parcă văd, că unicul drum pentru concedii şi păpică la cazan va fi doar la puşcărie, asta dacă nu vor schimba legislaţia în favoarea viitorilor infractori politici şi nu cred că, codurile civil şi penal vor mai fi valabile în scurt timp. Succes la trierea analfabeţilor, a escrocilor şi a hoţilor!!!

  2. Si care ar fi diferenta? Sa-mi fie iertata ignoranta. Pe sistemul vechi votai un presedinte de CJ care era agreeat de o coalitie sau un partid, fara sa stii prea multe despre el. Cel putin la Ilfov, Petrache(PNL), mai are putin si face radacini acolo. Acum pe sistemul nou e si mai meserias, ii numesc ei, de bunavoie si nesiliti de nimeni. Nu schimba ei vreo lege daca nu iese la vopsea dar sa nu uitam totusi ca acesti baroni au ceva influenta iar consilierii si “fericitul” s-ar putea sa nu se regasesca pe aceesi pagina. Stiti cum e:”nu mor caii cand vor cainii”.
    Singurul lucru bun pe care il vad este ca nu vor mai putea da vina pe mine ca cetatean. Ei cu ei si noi…pe aici pe colo.

  3. Ar trebui sa se desfiinteze votul … de tot. Alegerile libere ca si libera exprimare sunt niste magarii fara margini ce nu lasa oamenii politici sa-si puna in functii importante ale statului : prietenii, familia, rude, parteneri de afaceri … interese. Pai da-o dracu’ de treaba, cine suntem noi sa ne alegem liderii?

    Am o melodie cu dedicatie pentru toata clasa politica (un singur cuvant trebuie retinut) :
    https://youtu.be/_vEiR6Rb92M

Leave a Reply