Autostrada Sibiu-Piteşti a fost şi este o prioritate pentru guvernul condus de Victor Ponta. Peste 300 de kilometri de autostradă au fost inauguraţi până acum, iar masterplanul cuprinde şi autostrăzile Transilvania, Tîrgu Mureş-Iaşi şi Comarnic-Braşov.

Declaraţiile au fost făcute de premierul Victor Ponta la emisiunea “Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Din cei 600 de kilometri de autostrăzi, mai mult de jumătate au fost inauguraţi de actualul Guvern, declară Victor Ponta.

“Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti era începută de Tăriceanu şi blocată. Bucureşti-Constanţa era începută de Ceauşescu şi neterminată. Partea de la Sibiu la Deva, Nădlac-Arad nu o mai iau de la capăt cu Iordache care i-a dat-o doamna Boagiu autostrada şi a furat banii şi ne-au blocat 2 ani. Deci sunt 300 de kilometri făcuţi, terminaţi, sunt încă 250 contractaţi şi în lucru”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a subliniat că atenţia Guvernului este îndreptată către autostrada Sibiu-Piteşti.

“Sunt 3 sau 4 autostrăzi simbolice: autostrada Transilvania, care a fost oprită şi acum i-am dat drumul, se lucrează. Cele 2 autostrazi Sibiu-Piteşti şi Tîrgu Mureş-Iaşi unde le-am pus în masterplan, am dat drumul la studiile de fezabilitate. Şi ultimul lucru care îl trec şi recunosc că şi pentru mine e o mare problemă e Comarnic-Braşov. Sibiu-Piteşti este primul la priorităţi. Este locul 1”, a mai spus premierul.

Cât priveşte masterplanul, care se află deja pe masa Comisiei Europene, premierul este convins că proiectele începute vor fi finalizate.

Răspunsul Comisiei Europene prinvid Master Planul de Transport este aşteptat la sfârşitul lunii mai.

7 COMMENTS

 1. “”Autostrada Sibiu-Piteşti a fost şi este o prioritate pentru guvernul condus de Victor Ponta.””
  Bun, dar prioritatea celor de pe la justitie sau DNA care este? Trebuie sa se iasa in strada ca sa ia masuri cu fostul clampau nr.1 ??? V-a distrus imaginea prin absolut tot ce a leorbait de ani de zile si nu luati nicio masura cu acest posibil “inculpat”??? Daca nu este el cu ai lui prioritatea, atunci va meritati mizeriile aruncate permanent in voi de individ!

 2. Atunci sa vedem ce face legislativ pentru a accelera judecarea contestatiilor pentru autostrazi.
  Cred ca 2 luni pentru constestatii e un termen suficient.
  2 ani pana la inceperea unei lucrari, dupa judecarea contestatiei mi se pare foarte mult.

 3. e prioritara dupa 10 reviziuri de comisia europeana si alte presiuni social-economice din zona. cred ca tot autostrada alexandria – bucuresti se gandeste mai mult.
  deocamdata guvernul lui nu a inaugurat nimic de la semnare, la taiat panglica.

  • E prioritara inainte de alegeri. Dupa alegeri uita. Cata ipocrizie pana la urma sa vorbesti de taieri de panglici la lucrari contractate si incepute de altii. In afara de taieri de panglici ei nu au dat bani decat pe studii de fezabilitate si master planuri. Nici macar un contract nu a fost semnat in acesti 3 an sa nu mai vorbim sid e inceperea unei noi lucrari. ZERO!

   • nelutu a lu” crinuta si mihaile,
    ati uitat de contestarile pe banda rulanta care au dus la blocaje uriase ? Pai daca justitia ”independenta” le-a dat dreptate contestatarilor, cum naiba sa te poti apuca de lucru ? Abia acum s-a facut acel masterplan pentru transport care nu mai poate fi contestat de nimeni. Dar a trebuit sa vina guvernul Ponta pentru asta.

 4. În cadrul emisiunii PUNCTUL DE INTALNIRE, difuzată de postul de televiziune Antena 3 în data de 19 aprilie 2015, Prim-Ministrul României a făcut mai multe afirmații care, dacă sunt adevărate, ar impune o nouă modificare a OUG nr. 83/2014 și eliminarea URGENTĂ a art. 9 care precizează la aliniatul 1:
  (1) În anul 2015, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.
  Pornind de la afirmațiile Premierului, care ar fi motivația menținerii prevederilor art. 9 din OUG nr. 83/2014?

 5. În cadrul emisiunii PUNCTUL DE INTALNIRE, difuzată de postul de televiziune Antena 3 în data de 19 aprilie 2015, Prim-Ministrul României a făcut mai multe afirmații care, dacă sunt adevărate, ar impune o nouă modificare a OUG nr. 83/2014 și eliminarea URGENTĂ a art. 9 care precizează la aliniatul 1:
  (1) În anul 2015, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.
  Pornind de la afirmațiile Premierului, care ar fi motivația menținerii prevederilor art. 9 din OUG nr. 83/2014?

Leave a Reply