Rezultatele unui exit-poll realizat in jurul pranzului, citate de stiripesurse.ro, arata o posibila surpriza in primul tur al prezidentialelor. Am publicat in postarea anterioara rezultatele.

Potrivit Biroului Electoral Central, structura votului pe varste pana la ora 13,00 confirma votul nesperat de mare pentru Viorica Dancila, mult peste Dan Barna.

Explicatie este ca o buna parte din electoratul pierdut de PSD in vremea lui Dragnea a fost recuperat. Este vorba despre 1,6 milioane de voturi pierdute de guvernarea populista, antieuropeana si distructiva cu 2 guverne proprii inlaturate de la Palatul Victoria.

Structura de varsta arata astfel :

E stiut faptul ca electoratul PSD este predominant matur, PNL are o structura echilibrata a varstei de vot, iar USR e preferat de tineri.

Daca PSD reuseste o mobilizare prin liderii locali si echipa de campanie de la Bucuresti, Viorica Dancila va intra in turul 2.

Daca liderul PSD nu merge in finala cu Klaus Iohannis, e foarte posibil ca impactul pierderii rusinoase a prezidentialelor, dupa dezastrul de la europarlamentare si cel al pierderii guvernarii, sa genereze un rezultat foarte prost si la locale si parlamentare in 2020.

Efectele vor fi devastatoare pentru celebrii baroni locali si primari PSD.

Surprizele continua, pentru ca in mod traditional electoratul matur voteaza in prima parte a zilei si tinerii dupa amiaza spre seara.

Asta inseamna ca batalia Dancila-Barna nu e finalizata si ea se poate echilibra serios pana la ora 21,00.

 

 

3 COMMENTS

Leave a Reply