Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a enumerat marți, la Antena 3, motivele care în opinia sa au provocat scăderea partidului în intenția de vot. Afirmațiile au fost făcute după ce în sondajele CURS, liberalii au pierdut 12% într-un an de zile.

  • „Inseamna costurile unei pandemii extrem de complicate cu masuri care nu au fost populare.
  • A insemnat ce am spus acum 11 luni cand unii s-au suparat, am spus ca este deficitara comunicarea. Buna guvernare inseamna masuri corecte si inseamna de asemenea comunicare coerenta, plus curaj. Din pacate comunicare a fost usor deficitara, desi guvernul a avut curaj si a luat masuri bune.
  • Au fost cateva momente care ne-au dus la indepartarea unor factiuni de votanti. Am pierdut 800.000 de voturi intre europarlamentare si parlamentare. Ce s-a intamplat intre ele? Am avut un conflict pe care nu am stiut sa-l gestionam, cu Biserica, am inchis biserici dar am lasat deschise pacanelele, asta ne-a afectat foarte mult. Asta a mutat electoratutul nostru conservator spre zona AUR sau in afara votului. Alt moment dificil – cand pentru a stavili previziunile care mergau spre 15-20.000 de cazuri COVID pe zi s-a luat decizia inchiderii pietelor. Efectiv s-au inchis doar 28 de piete, dar la nivel national s-a creat imaginea ca taranul roman sta in frig si ca au ramas deschise supermarketurile.
  • Am crezut ca si presedintele Iohannis ca traseismul trebuie sa inceteze, este cea mai infioratoare plaga a acestei tari, am castigat cativa primari si am pierdut 300.000 de voturi”, a declarat Rareș Bogdan citat de stiripesurse.ro

Leave a Reply