Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat marți, la Antena 3, că regretă cuvintele agresive folosite la adresa liderului PNL Ludovic Orban și i-a lipit o etichetă „mai frumoasă” – autocrat.

Mi-aș dori ca PNL să aibă o conducere colectivă, adică să nu conducă un singur om. Îmi pare rău că am folosit un limbaj agresiv, limba română e atâta de frumoasă că puteam găsi un sinonim. Autocrat. Nu mai trebuie să vorbim despre asta. Nu trebuie să vicieze actul de guvernare. 

Dacă vom guverna prost, dacă nu dovedim că suntem reformiști, vom fi afectați. Dacă venim doar cu măsuri de austeritate fără reforme vom fi afectați.

Eu ajut partidul cu ceea ce fac. Eu nu critic partidul, spun ce trebuie să facem, ce am făcut greșit. Am încredere că Orban și Cîțu vor face ce trebuie.

El a a spus că nu știe pentru ce funcție va candida la Congresul PNL și nu a exclus să fie concurent la președinția partidului dar a menționat că nu vrea neapărat șefia formațiunii, ci doar ca vocea lui să fie ascultată.

„Poți fi vicepreședinte, Secretar general, simplu membru, dar să conteze ce spun”.

El a sugerat că ar fi bine ca Ludovic Orban să nu fie singurul candidat.

„Dacă e un singur candidat nu prea pare democrație chiar dacă acoperea toate curentele din partid”.

Noi nu suntem intr-un razboi (el cu Ludovic Orban, n.red), suntem raționali, deschiși dialogului. Bătălia din PNL se va duce în octombrie, atunci trebuie să vorbim despre ea”, a mai spus Rareș Bogdan la emisiunea Punctul de intalnire, la Antena 3.

 

Leave a Reply