Preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a văzut o scrisoare semnată de peste 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene ale partidului în care se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al formaţiunii.

„Am văzut-o. Există. Nu este o făcătură”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Sector 1, primarul Dan Tudorache, întrebat dacă a văzut scrisoarea din PSD despre care se vorbeşte în spaţiul public şi care este atribuită unui grup de lideri judeţeni care vor retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Liderul PSD Sector 1 a adăugat că scrisoarea conţine numai semnături ale preşedinţilor de organizaţii judeţene PSD.

„Numai preşedinţi de organizaţii (au semnat – n.r.). Sunt multe semnături. La un moment dat, bănuiesc, când va avea cel puţin jumătate din numărul CEX-ului, va fi făcută publică”, a precizat Dan Tudorache.

Întrebat de MEDIAFAX dacă scrisoarea are peste 20 de semnături, el a răspuns afirmativ: „Da”.

Tudorache a adăugat că în scrisoare nu se solicită convocarea unui CExN al partidului, documentul fiind, potrivit acestuia, „un punct de vedere”.

Întrebat dacă în textul scrisorii se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte PSD, Dan Tudorache a răspuns, din nou, afirmativ: „Da”.

„Nu ştiu dacă se întrunesc numărul necesar de persoane care solicită acest lucru şi automat şi votul în consecinţă”, a menţionat liderul PSD Sector 1 pentru MEDIAFAX.

Tudorache a mai declarat că este nevoie de „o discuţie deschisă” în partid.

„Nu pot să îmi exprim o părere. Eu cred că ar trebui o discuţie deschisă în CEX şi să se spună toate nemulţumirile, dacă sunt, dacă nu sunt, şi să fie ceva constructiv. Eu nu sunt adeptul scandalului din afara uşilor închise. Dacă e să fie scandal, să fim în interior. Când ieşim afară, să ieşim cu un punct de vedere, cu o idee, ca într-o familie sunt discuţii, nu poţi să spui că totul e ca în rai. Sunt discuţii, dar automat trebuie să îţi porţi toate discuţiistranşezi toate problemele în interior, când ieşi afară să ieşi cu o idee şi pe aia să o respecţi conform hotărârii majorităţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Sector 1.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate din fruntea partidului, că funcţia de preşedinte al formaţiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă”, anunţând un nou CEx cât de curând.

„Nu mai trebuie lungită foarte mult (decizia privind convocarea unei şedinţe a CExN – n.r.). Am vorbit cu foarte mulţi colegi, am vorbit şi azi, o să vorbesc şi mâine, şi o să decidem”, a declarat, luni, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă este o urgenţă convocarea unui şedinţe lărgite a partidului.

Întrebat dacă există scrisoarea despre care se vorbeşte, Dragnea a ridicat din umeri.

„Nu ştiu, eu am vorbit cu majoritatea colegilor care au avut şi poziţii în sensul ăsta, care urmează să aibă poziţii în continuarea în sensul ăsta. Cu toţi cu care am vorbit ideea este să închidem toate aceste discuţii pentru că avem aprobat un pachet de proiecte la CExN, sunt cele din programul de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, nu de discuţii din astea fără sfârşit”, a precizat acesta.

Dragnea a spus că „nu vede bine deloc” discuţiile din spaţiul public legate de tensiuni în PSD.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se cere, liderul PSD a răspuns: „S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat şi la Congres, s-a discutat şi la miting, s-a discutat şi la alte Comitete Executive. Tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate – n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, şi nici temele impuse de Iohannis”.

„Funcţia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă”, a adăugat Dragnea.

ostul premier Mihai Tudose le-a spus jurnaliştilor, luni, la Parlament, întrebat dacă există în PSD o scrisoare a nemulţumiţilor din partid, că Declaraţia de Independenţă a SUA există chiar dacă unii nu au văzut-o şi nici nu au semnat-o.

„Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumnezeule, dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”, a declarat luni, la Parlamentul, deputatul PSD Mihai Tudose, întrebat dacă există scrisoarea vehiculată în spaţiul public prin care nemulţumiţii din partid ar dori schimbarea preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Mihai Tudose a adăugat că nu a semnat o scrisoare în acest sens.

„Eu nu am semnat acea scrisoare”, a declarat fostul premier.

Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a anunţat, luni, că organizaţia judeţeană a stabilit, în unanimitate, susţinerea actualei conduceri centrale a partidului şi continuarea guvernării, acesta explicând că „primarii din judeţ vor linişte”.

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a anunţat, sâmbătă, la finalul unei şedinţe cu liderii organizaţiilor PSD din Transilvania, că filialele din Ardeal îi solicită preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei şedinţe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulţumiri” din partid. Potrivit acestuia, organizaţiile judeţene PSD din Ardeal susţin „fără rezerve” Guvernul.

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că este nevoie de organizarea ”rapidă” a unei şedinţe CExN , săptămâna viitoare, pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

Gabriela Firea a transmis vineri, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că nu se află în fruntea niciunei răzmeriţe, dar că se va alătura oricărei iniţiative pentru „modernizarea” PSD şi că Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare „la cel puţin 30 de colegi”.

 

6 COMMENTS

 1. D-nul Dan Tudorache zis si muta Gara de Nord, ne linisteste exista scrisoare in psd, parca de asta nu puteam dormi azi noapte. Mai inteleg un lucru, marea miscare browniana din psd este la nivelul Bucurestiului si catorva organizatii razlete, in rest e liniste mare, mare liniste.

  • I-auzi! Scrisoarea pierduta!

   Propaganda sekuristofila a ajuns la fundul sacului se agata de scrisoarea asta care oricum nu valoreaza nimic. Chiar daca ea exista pun pariu ca apare o scrisoare semnata de 30 de insi care cer ca Dragnea sa ramana, deci demersul e penibil, o mare fasaiala…dar ma rog unii o considera stire…

   • O alta facatura disperata a sistemului securist.
    In fiecare zi e un articol despre o scrisoare care ar fi dar nu e.

    Intre timp si ultimii jurnalisti acoperiti se desconspira…lansand in mod serios tot felul de aiureli si rasucind orice declaratie…stim…guvernul e inconstoient si trebuie sa plece dar acum acum ca asa vrea minunata si “democrata” Uniune Sovietica Europeana.

 2. Exista, cum nu. E in posesia Cetățeanului Turmentat care o va tzine in buzunarul de la piept pana ii spune Pristanda (serviciile) cu cine sa voteze: Firea sau Dragnea. Curat Caragiale, fără umor, însă. Între timp Agamiță Johannis se instalează peste cele Trei Mari ca și cum n-ar sti ca acoliții lui din PPE au votat pentru sancționarea Poloniei cu Art 7–poate ca nu știe, intr-adevăr, caci o tine cu corupții lica, lica, de ne dor urechile de clopotitul lui—iar nenea Trahanache Juncker prezidează summitul regional din limuzina SPP cu coana Joitica Crețu la brat. Cineva, nu rețin cine, băiat deștept a remarcat următorul fapt: anume ca Dragnea a ținut sa fie votat ca șef al PSD de către toți cei 500.000 de membri ai partidului, lucru inedit peste care s-a trecut ușor la momentul votului, dar care face putsch-ul extrem de greu de realizat, dacă nu imposibil. Or fi ei, șefii de consilii județene, de acord sa-l dea jos pe “tiran”, dar trebuie sa-și convingă organizațiile sa se încoloneze pana la ultimul om in spatele lor și asta cere timp, poate și ceva cheltuieli, și mai ales nu se poate face in secret, cum se fac putsch-urile cu șanse de reusita. Deci, da, scrisoarea exista, tot așa cum exista și programul de guvernare al PNL (săracul Valceanu transpira numai când aude întrebarea despre alternativa “opoziției”) guvernul lui Johannis și leadershipul regional al țării noastre pontice—exista putsch-uri, adică, eșuate din start și-o mare de incapabili pe cale sa-și dezamăgească aliații firești (nici o legătura cu Firea, doar cu Polonia) ca sa poată sa se fatzaie in chip de lideri pe scena europeană.

 3. Sigur ca Firea si alti sateliti de ai ei (ca a ajuns si ea o mare planeta,sau Galaxie ca Ponta,mai stii?) vrea “modernizarea” PSD cam cum era PSD-ul varza din vremea lui Geoana,adica nimic pentru romani, dar cat se poate pentru ei cei din fruntea smecheriilor.Dar si mai mult,Firea intelege prin “modernizare” sa i se dea de la Guvern “pentru bucuresteni” si nu pentru trupa ei de geambasi in foame de chilipiruri.Sa i se dea marea cu sarea indiferent de cine isi baga pielea la penal pentru ce vrea ea.Pentru ca Firea si trupa ei,invocand traficul anevoios din Capitala, a pus ochii pe Centura sudica ocolitoare a Bucurestiului, care este propietatea a statului si nu a primariei, facand presiuni catre Guvern,partid,respectiv Dragnea (sa faca altii prostii si sa le incaseze),de parca centura aia ar fi vreun bulevard cumva ce este prin Bucuresti si nu o CENTURA OCOLITOARE care este si mult in afara Bucurestiului si, in principal, pentru traficul national, astfel trebuind sa ramana la cel care administreaza drumurile nationale (bine sau rau fapt ce reprezinta alta problema,dar care acolo la administrator trebuie rezolvata) si nu pentru nevoile Bucurestiului in mod special,aceea fiind legatura dintre autostrazile spre Constanta si spre Pitesti si care nu trebuie cenzurata de chefurile vreunei primarii din prezent si/sau viitor fie ea si a Capitalei (care,cine poate sa stie daca nu inventeaza si niste bariere ,precum la Mamaia pe vremea lui Mazare).Firea sare cu maneaua din totdeauna in care tot o tine cu “avem bani,avem valuta” sa le-o dea lor pe centura aia si apoi mai cer ei si terenuri,sa se desfiinteze si linia CFR-ului si iau si alte terenuri,cer posibil si o lege mai noua cu care sa deposedam persoanele de case si terenuri mai repede si mai pe nimic,ca pe terenurile alea din nordul orasului deja le-am distribuit, s-au papat toate si acum geambasii nu mai au de lucru.
  In partea de sud a Bucurestiului nu sunt probleme de trafic nici pe departe fata de cum sunt cele din centru sau dinspre nord,nu acolo ar fi problemele reale si usturatoare ale primariei privind traficul,iar daca ar vrea sa rezolve traficul prin sud ar gasi mai bine solutii de a crea bretele intre bulevarde pentru ca in sud exista inca destul teren liber si se pot face magistrale intre cartiere.Iar Centura trebuie sa fie si sa ramana OCOLITOARE si cu cat mai putine intrari-iesiri,dar si construita cu aspect de autostrada si nu ca acum cand arata ca la tzara, unde care cum a vrut si-a facut poarta din tarla in Centura si Baiba mai stie ce vrea si Firea sa mai rostuiasca ea pe acolo.

 4. Dragnea sau Udrea e tot cap de pdl-ist cu tatucul care le-a predat lectia dar lectie profesionista! Lectia “pleci doar cu picioarele inainte” din functia eterna!

Leave a Reply