UiPath, compania lider de software Enterprise Robotic Process Automation (RPA), fondată de doi români, în 2015, a anunţat, marţi, că a primit o finanţare seria C în valoare de 225 de milioane de dolari, astfel că a ajuns să fie evaluată la 3 miliarde de dolari, triplu faţă de nivelul din martie.

Runda aceasta a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finanţare Seria A şi B, a participat şi la runda prezentă.

UiPath a primit finanţări de peste 400 de milioane de dolari de la investitori, printre care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp şi acum Sequoia. Compania a obţinut o finanţare Seria A în aprilie 2017, când avea 200 de clienţi, astfel că a fost evaluată la 140 de milioane de dolari. A primit apoi alte 153 de milioane de dolari în martie 2018, ceea ce i-a urcat evaluare la 1,1 miliarde de dolari, devenind astfel, în limbajul popular al industriei, „unicorn” (o valoare de peste 1 miliard de euro).

Start-up-ul cu orgini româneşti, care a fost fondat în 2015, la Bucureşti, de doi antreprenori românia – Daniel Dines şi Marius Tîrcă, plănuieşte să folosească finanţarea de acum pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltării produsului, a lărgi ecosistemul de parteneriate pentru a livra soluţii complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA în iniţiativele de automatizare din cardul companiilor de tip enterprise şi a investi în oportunităţi de achiziţie. Compania deţine platforma de Enterprise RPA, care permite designul şi implementarea rapidă de roboţi software („lucrători digitali”).

„Credem că suntem acum în punctul în care companiile vor începe să beneficieze amplu de pe urma automatizării şi inteligenţei artificiale”, a declarat Rich Wong, Partener al Accel.

UiPath a anunţat în iulie că şi-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion dolari la 100 milioane – „o performanţă despre care se crede că niciun alt business de subscription software nu a realizat într-un timp atât de scurt”, susţin reprezentanţii companiei.

„Noi facem posibil un viitor în care angajaţii oricărei organizaţii vor putea să automatizeze sarcinile plictisitoare şi consumatoare de timp, ceea ce le va permite să se concentreze pe probleme provocatoare, creative”, susţine Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath.

Compania are acum mai mult de 1.800 clienţi globali şi adaugă la această listă 6 noi clienţi de tip enterprise pe zi, conform propriilor date. UiPath aşteaptă ca venitul anual recurent să crească de peste 4 ori la sfârşitul anului 2018, în comparaţie cu finalul lui 2017.

De asemenea, compania se aşteaptă să încheie anul 2018 cu peste 1.700 de angajaţi, o mărire de mai bine de trei ori a numărului lor, în 12 luni, şi cu operaţiuni de business în 30 de birouri din 16 ţări. UiPath are sediul central în New York City şi este prezent în 14 ţări din Europa, America de Nord şi Asia, având încă operaţiuni importante la Bucureşti, scrie Mediafax.

 

4 COMMENTS

  1. Aparuta aici, sediul central la New York. Bravo lor si un scuipat pt politica nationala de ajutat si fidelizat talente si business-uri

  2. Inteligenta este rara…si ca atare scumpa. Daca au reusit sa atraga atatia investitori intr-un timp atat de scurt, cu siguranta in spatele platformei lor AI sta ceva revolutionar. Bravo lor!

    Asa se fac banii adevarati…cu mult creier si foarte, foarte multa munca.

    Altfel, esti liberi sa tragi pe nas si sa-ti imaginezi ca esti Steve Jobs, dupa care sa te plangi ca nu-ti ofera guvernul perspective de dezvoltare personala (eram sa spun “nu-ti face guvernul autostrada moka” dar m-am gandit ca iar sar toti telectualii fomisti de dreapta sa-mi reproseze ca le iau autostrada de la gura).

  3. Astia sunt #rezist, finantati de corporatii si interese straine, Soros, si altii ca sa dea jos guvernul legitim ales!?!? care lucreaza numai la bunastarea romanilor.
    “având încă operaţiuni importante la Bucureşti” este de fapt informatia importanta aici.

Leave a Reply