Sunt solidar cu jurnalistii din Timisoara care protesteaza impotriva atitudinii dispretuitoare a primarului Nicolae Robu !

Decizie luata de publicatia timisoreana www.pressalert.ro condusa de Dragos Boța :

Decizia PRESSALERT după atacurile incalificabile ale primarului Nicolae Robu la adresa presei

Nu este prima dată când primarul Nicolae Robu atacă, public, verbal sau în scris, mass-media din Timișoara. Nu este prima dată când edilul-șef folosește cuvinte precum „idioți”, „penibili”, „minți întunecate” sau chiar „ticăloși”, cu referire la jurnaliștii care au scris pe teme ce l-au deranjat. Este însă pentru prima dată când noi, cei din echipa Pressalert, decidem că a mers prea departe. Astfel, din respect pentru cititorii noștri și pentru meseria pe care o practicăm, timp de o săptămână primarul Nicolae Robu nu-și va găsi locul printre știrile publicate de PRESSALERT.ro. Desigur, nu vom înceta să ne informăm cititorii cu privire la deciziile și proiectele Primăriei Timișoara, însă fără prezența figurii lui Nicolae Robu.

Echipa PRESSALERT.RO

https://www.dcnews.ro/lista-comunicatori-pnl-bomba-cine-are-interzis-sa-mai-vina-la-tv_562515.html

Aceeasi atitudine de protest o au si cei de la Ziua de Vest :

Stimate domn primar, Nicolae Robu,

Ne pare rău să vă anunțăm că, din spirit de solidaritate față de mai mulți colegi de breaslă, dar și față de imaginea și libertatea presei libere din Timișoara, România și lume în general, pentru care s-a murit, s-a făcut detenție, s-au scris zeci de mii de pagini și s-au construit adevărate temple simbolice, vom proceda, în zilele următoare, la următoarea atitudine publică: Nu acceptăm apelativul (apelativele) de ”idioți/idioate”, care, de altfel NU vă fac onoare. Natural, ar trebui să acționăm, împreună, în fața Justiției, toate organizațiile media și să ne cerem drepturile.

De asemenea, o să ignorăm demersurile dumneavoastră, privind promovarea imaginii personale, pe care o cultivați după modelul nord-coreean, drag și defunctului Ceaușescu, care a iubit propaganda și imaginea de ”fiu iubit al poporului”, în vreme ce lumea îl ura!

Regretăm că în orașul în care s-a cerut, pentru prima oară în România, după comunism, libertate și presă liberă, insultați presa, iar dacă jurnaliștii nu vă laudă, devin, urgent, ”dușmanii clasei”….

Suntem siderați de cumulul de insulte pe care-l promovați, public, de aceea, o vreme, fie că veți poza în costum și cravată, fie în chiloți de sport, ne vom preface că nu vă (re)cunoaștem… O vreme, în care, desigur, publicul va fi informat despre activitatea administrației, așa cum este firesc.

Cu mare suferință,

Niște jurnaliști de la Ziua de Vest

http://www.ziuadevest.ro/de-ce-va-fi-absent-nicolae-robu-ziua-de-vest/

 

3 COMMENTS

 1. Ce pretenţii să ai la destule”scursuri şi excremente” în funcţii politic? Important pentru ei să fie înscrişi pe liste ca să fie votaţi/să nu aibă omul ce alege dar în locul celor care merită! Are cursuri şi idol pe măsura capacităţii intelectuale proprii!

 2. Cel mai corect demers. “Natural, ar trebui să acționăm, împreună, în fața Justiției, toate organizațiile media și să ne cerem drepturile.”
  Asta se face!. Fara alte discutii.

  “Ne pare rău să vă anunțăm că…..” Nu acceptăm apelativul (apelativele) de ”idioți/idioate” -Proasta formulare, sorry, daca esti jignit, lezat, atacat, etc… nu spui ca ITI PARE RAU sa anunti faptul ca NU ACCEPTI ACEST LUCRU!.
  Si incheierea : “cu mare suferinta”
  Ce naiba suferinta? Reiese ca TOTUSI iti pare rau ca trebuie sa actionezi LEGAL! impotriva unui atac.
  Come on! Serios, stimati jurnalisti maturizati-va! daca tot faceti public, IN SCRIS! un astfel de protest.

  “Niste jurnalisti”???. Pare ca se tem de ceva, cineva. Trist. De aia nu merge nimic bine in tara asta.

  Sunt de acord cu un singur lucru: NU! fake news si atacuri ale presei controlate la adresa unora sau altora, asa cum am mai vazut: la comanda!. Dar daca X demnitar “calca pe bec”, DA! PRESA trebuie sa sesizeze/informeze opinia publica.

 3. Acest primar si comunicator PNL : este „idiot”, „Penibil”, „ticalos”. Trebuie aruncata o singura privire asupra acestui personaj si ne edificam.

Leave a Reply