O prima greseala a ordonantei de urgenta ce modifica legislatia fiscala a fost recunoscuta de conducerea PSD. Este vorba despre salariile din domeniul IT. Ministrul Comunicatiilor toarna gaz pe foc si afirma ca nu a fost consultat cand a fost elaborata ordonanta !

Avem o singură problemă care va fi rezolvată de către Guvern — cei care lucrează în IT care aveau deja impozitul pe venit zero, dar sunt mai multe variante pe care colegii din guvern o să le propună și în așa fel încât firmele din IT să aibă avantaje în continuare. Impozitul zero rămâne. Salariile oricum nu le scad, se pune problema dacă firma cheltuiește mai mult. Nu-s probleme”, a declarat Dragnea la Romexpo.

El spune că s-a lucrat foarte mult cu specialiști la ordonanța privind Codul fiscal și nu vede de ce aceasta ar fi neconstituțională, așa cum spun liberalii.

“S-a lucrat foarte mult la acest act normativ și s-a analizat și cu specialiști în drept constituțional și în domeniul fiscalității și în domeniul juridic. Nu văd de ce ar putea sa fie neconstituțională o astfel de ordonanță” s spus liderul PSD citat de Agerpres.


Scutirea de impozit pentru IT-işti se păstrează, iar ministerul Comunicaţiilor a elaborat un ordin care să aducă sub incidenţa scutirii de impozit şi pe cei care lucrează în domeniul producerii de programe, a declarat Lucian Şova, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în cadrul conferinţei ZF Digital 17.

 ”Dincolo de solidaritatea guvernamentală, de care trebuie să dau dovadă, singura interpretare pe care o dau revoluţiei fiscal în legătură cu sectorul IT este că excepţiile generează excepţii. Excepţia de a fi scutiţi de impozit pe venit pentru cei care lucrează în IT a generat acest tip de excepţie. Noi nu am fost consultaţi cu privire la aceste măsuri fiscale. [..] Ce era bun din codul fiscal nu s-a stricat. Scutirea de impozit pentru IT-işti se păstrează”, scrie zf.ro

2 COMMENTS

  1. Care nu platesc impozit pe venit nu vor plati in continuare. E adevarat ca le va scadea salariul net. Dar acea suma cu care scade salariul net, se muta in contributia propriei pensii. Deci, nu se pierd banii. Doar se muta.
    Sigur ca unii vor gandi primitiv: “pe mine ma intereseaza salariul in mana si atat”. Altii vor spune ca ei nu au incredere in pensia de la stat sau ca nu vor apuca pensia…

Leave a Reply