Monday, December 16, 2024
-0.6 C
Bucharest

Probleme pentru Orange Romania

Tribunalul București a admis, în premieră, o acțiune privind hărțuirea morală la locul de muncă și a obligat angajatorul, Orange România, la plata unor daune morale de 45.000 de lei către un fost angajat. Compania a precizat pentru News.ro că respectă legislația în vigoare și că va face uz de căile de atac în acest caz, decizia nefiind definitivă.

Radu Teodor Popescu, fost angajat al Orange, a câștigat la Tribunalul București procesul în care a cerut de la fostul angajator daune după ce a fost hărțuit moral mai multe luni, scrie News.ro.

Instanța a decis ca bărbatului să îi fie plătite despăgubiri de 45.000 de lei reprezentând daune morale, dar decizia instanței nu este definitivă.

“Clientul meu a fost hărțuit și șicanat 22 de luni de către fostul angajator. Cererea de chemare în judecată are 67 de pagini, alte 300 de pagini fiind aduse ca probe. În esență, clientul meu a fost tras pe linie moartă la locul de muncă. Mă bucur că pentru prima data în România s-a dovedit existența hărțuirii morale la locul de muncă. Decizia de astăzi ne spune că angajatorul nu are voie să își bată joc de un angajat. La locul de muncă nu se vine că la razboi”, a declarat pentru News.ro avocatul Costel Gâlcă.

El a exemplificat cu o situație în care angajatului i s-a cerut să aducă imediat concediul medical, altfel urmând a fi cercetat disciplinar, în condițiile în care acesta era internat în spital, cu perfuzii.

Un alt exemplu de șicană, potrivit lui Costel Gâlcă, din partea angajatorului a fost atunci când compania a organizat o deplasare în Polonia. “Întregul departament a fost anunțat că urmează să se facă o deplasare în Polonia. Clientul meu a fost anunțat în ultima clipă, după ce au fost cumpărate biletele de avion că el nu mai pleacă”, a mai arătat apărătorul.

“Efectul unei hărțuiri morale susținute la locul de muncă este sinuciderea. O spun toate studiile serioase. Hărțuirea psihologică la serviciu nu are ce să caute”, a mai declarat Galcă.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București pe 4 ianuarie 2016 și, șase luni mai târziu, instanța a dat o primă soluție.

Reprezentanții companiei au declarat, la solicitarea News.ro, că firma respectă legislația în vigoare și va folosi căile de atac prevăzute de lege.

“Orange România respectă legislația în vigoare și are principii etice solide care stau la baza relației cu angajații companiei. În cazul domnului Radu Popescu, am luat act de hotărârea pronunțată în prima instanță de către Tribunalul Bucuresti. Vom folosi căile de atac prevăzute de lege împotriva acestei hotărâri”, au declarat reprezentanții Orange.

viewscnt

Hot this week

„Avem nevoie de sfatul României și de experiența sa. Cunoaște cel mai bine Rusia”

„Avem nevoie de sfatul României și de experiența sa....

Ambasadorul Daniel Fried, mesaj pentru românii care susțin candidați pro-ruși : Mergeți până la Moscova și vedeți

Daniel Fried, fost Adjunct pentru Afaceri Europene al Secretarului...

Mesajele unui reputat ambasador american : „Nu lăsați rușii și interpușii lor să genereze schimbare”

Mesajele unui reputat ambasador american : „Nu lăsați rușii...

Rețeaua chineză TikTok sfidează Comisia Europeană

Rețeaua chineză Tiktok nu a răspuns până vineri după-amiază...

UDMR : PSD să dea premierul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la finalul...

Topics

Rețeaua chineză TikTok sfidează Comisia Europeană

Rețeaua chineză Tiktok nu a răspuns până vineri după-amiază...

UDMR : PSD să dea premierul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la finalul...

Apărarea se întăreşte : încă 3 avioane F-16 pentru România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon, achiziționate de România de...

Știripesurse.ro : mandatele POT ar putea fi invalidate

Noul Parlament, ales în urma alegerilor din 1 decembrie, ar...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img