Presa relateaza despre mari probleme in interiorul PNL si USR-Plus, dar si in relatia dintre cele doua partide aflate la guvernare.

UN DEPUTAT USR ISI FACE PRAF PROPRIUL GUVERN

Deputatul USR PLUS Tudor Benga reclamă ”brambureala ultimelor săptămâni” şi vorbeşte despre ”bâlciul cu măsurile ultimelor zile”, referindu-se la ultimele restricţii impuse de Guvern. ”Mă abţin de nişte luni bune deja să o zic”, afirmă deputatul, precizând însă că este resonsabilitatea celor votaţi să răspundă în faţa cetăţenilor.

”Mă abţin de nişte luni bune deja să o zic, dar trebuie să o zic. M-am abţinut s-o spun şi fiindcă este şi găluşca noastră, a USR-ului, şi iar mi se vor leza diverşi colegi deşi le-am zis de atunci că nu facem bine ce facem. Însă trebuie să o zic din două motive: unu, fiindcă ipocrizia PSD-ului depăşeşte orice limite zilele astea. Şi doi, ca măcar să învăţăm ceva din brambureala ultimelor săptămâni. Şi să pricepem odată, cu toţii, aleşi şi alegători, că prima şi cea mai importantă responsabilitate a celor votaţi în funcţie publică este să răspundă în faţa oamenilor pentru deciziile luate în numele lor”, a scris Tudor Benga pe Fcebook.

Liberalii sunt îngrijorați de scăderea Partidului Național Liberal (PNL) în sondaje. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că tot mai mulți liberali din țară îi reproșează premierului Florin Cîțu că nu ține cont de îngrijorările și revoltele din țară, iar lucrul acesta duce partidul către prăpastie. Conform unor sondaje interne, partidul condus de Ludovic Orban a pierdut chiar 5 procente în ultimele luni, PNL decontând haosul din sănătate, după instalarea lui Vlad Voiculescu la minister.

Partidul o ia la vale, iar lucrul acesta se vede în sondajele noastre. La București am pierdut chiar 5 procente, tot ce se întâmplă în Guvern decontează PNL, iar Florin Cîțu pare că nu vede. Sau poate nu îl interesează. Noi avem mari probleme cu primarii, nu știu cât mai poate ține Florin Cîțu în frâu revolta din teritoriu. Cu cât îl păstrează mai mult pe Voiculescu la Sănătate, cu atât de mult va deconta partidul în sondaje”, au declarat surse liberale pentru psnews.ro

„Cetățenii trebuie să înțeleagă un lucru: noi am spus <<Jos PSD>>. Cetățenii, însă, au dat un vot: au spus că PSD ia 28%, PNL 25%, USR 15%. Și așa s-a făcut această coaliție de dreapta. Un război pornit cu USR pe tema Vlad Voiculescu probabil că ar genera o rupere a coaliției, care ar însemna instabilitate politică și ar da apă la moară PSD. Din acest punct de vedere, cred că am ales răul cel mic, dar cetățenii trebuie să știe foarte clar că noi, liberalii, nu girăm acest mandat dezastruos, din punctul meu de vedere, plin de bâlbe, al domnului Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății”, a declarat vicepresedintele PNL Florin Roman la psnews.ro

Un amplu scandal are loc zilele acestea în Alianța USRPLUS. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că mai multe filiale USR din țară cer demiterea „de urgență” a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, în contextul în care în țară au loc ample proteste.

Așa cum PS News a scris în urmă cu câteva zile, useriștii care cer debarcarea lui Voiculescu au două variante pentru Ministerul Sănătății, însă Dacian Cioloș nu este de acord cu niciuna dintre ele și cere calmarea spiritelor. Amintim că în locul lui Vlad Voiculescu sunt vehiculate numele lui Emanuel Ungureanu și al lui Adrian Wiener.

Atât Vlad Voiculescu, cât și Dacian Cioloș, sunt puternic contestați pe grupurile interne ale USR-iștilor, semn că șansele liderului PLUS de a obține mult visata șefie a Alianței încep să scadă vertiginos. Președintele PLUS este acuzat de filialele din țară că vrea să pună pe butuci USR, în timp ce Barna asistă dezinteresat la spectacol. Totodată, organizațiile useriste din țară își exprimă îngrijorarea cu privire la avansul AUR, după proteste. Mai exact, acestea se tem că Alianța USRPLUS va fi în curând depășită de AUR, așa cum deja s-a întâmplat în multe orașe din țară.

„La această oră este un amplu protest în USR față de Vlad Voiculescu. Ba chiar la colțuri se vorbește și de demisii. Dacă îl mai păstrăm mult la Sănătate o să cădem în cap. O să ne prăbușim așa de tare că o să ne ia fața AUR. Și așa ne-a luat fața în multe orașe din țară. Nu mai vorbesc de diaspora”, au declarat surse politice pentru PS News.

Vlad Voiculescu aduce probleme și celor de la PNL. Surse liberale au declarat pentru PS News că liberalii și cei de la USRPLUS nu reușesc să ajungă la un acord în privința datei care ar trebui să schimbe restricțiile pentru restaurante, baruri și cafenele, dar și teatre și cinematografe. Liberalii și-ar dori ca modificarea regulilor să intre în vigoare cât mai rapid, în timp ce USR, prin ministrul Sănătății, își dorește mai multă precauție și păstrarea restricțiilor actuale, au precizat surse politice pentru PS News.

„Există mari presiuni din partea primarilor și a industriei HORECA pe relaxarea măsurilor existente, însă este foarte greu să ajungem la o înțelegere cu cei de la USRPLUS. Vlad Voiculescu se opune vehement oricărei relaxări. Aș spune că intenția lui este să îngroape definitiv Horeca, astfel nu înțeleg. Noi avem mari probleme cu primarii, nu știu cât mai poate ține Florin Cîțu în frâu revolta din teritoriu. Trebuie să fim sinceri, ne temem și de faptul că revoltele din stradă ar putea să ia amploare ”, au declarat surse politice pentru PS News.

 

Leave a Reply