Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași este cercetat de DNA pentru că, în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015, ar fi tranzacționat peste 200 de picturi, cu o valoare de piață de aproximativ 300.000 de euro, deși calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerț, au declarat joi pentru AGERPRES surse judiciare.

În cazul magistratului există suspiciuni cu privire la săvârșirea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, dar și de fals în declarații.

Potrivit surselor, procurorii DNA fac cercetări în legătură cu faptul că procurorul Eva ar fi introdus pe piața de artă și tranzacționat sub diverse forme, direct sau prin intermediari — case de licitații, magazine online—, vânzarea directă către persoane interesate de investiții în artă, exporturi în țări din spațiul comunitar, bunuri culturale mobile, prezentate drept autentice, despre o parte din acestea existând date că sunt false.

Aceleași surse susțin că principali furnizori ar fi fost un doctor de la Spitalul Județean ”Sfântul Spiridon” din Iași, cunoscut colecționar de artă, dar și un samsar de opere de artă.

Magistratul, precizează sursele, ar fi fost sprijinit de către Ioan Eva, nepot al său și asistent medical în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la biroul lui Emilian Eva, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, și la domiciliul acestuia, au menționat sursele.

El ar fi implicat în dosarul în care se fac percheziții în 10 locații situate în municipiul Iași, dintre care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar privind fapte în legătură cu protejarea patrimoniului cultural național mobil.

Sursele au mai arătat că cel mai probabil la finalul perchezițiilor Emilian Eva va fi adus la DNA — Structura Centrală.

Procurorul Emilian Eva este cel care a instrumentat, printre altele, dosarul privind privatizarea ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv.

 

 

8 COMMENTS

 1. Dumnezeu nu doarme, tot ce facem rau platim mai devreme sau mai tarziu. Astept cazul judecatoarei Camelia Bogdan si a celorlalti magistrati care au abuzat de functia lor.

 2. Kovesi s-a folosit de el în 2014, iar acum îl aruncă la coșul de gunoi. Până acum nu a știut ce hram poartă ăsta, nu?
  .
  Domnul Radu Tudor, vă recomand un subiect cel puțin la fel de “tare”: “Noul termen în procesul de insolvenţă al Realităţii Media a fost amânat” – http://www.romaniatv.net/noul-termen-in-procesul-de-insolventa-al-realitatii-media-a-fost-amanat_228652.html
  .
  “O nouă amânare în dosarul insolvenţei Realitatea Media. <Procesul a ajuns la cel de-al 53-lea termen în decursul celor patru ani de când dosarul se află pe masa judecătorilor. În tot acest timp, avocaţii creditorilor au cerut urgentarea procedurilor, dar fără niciun rezultat.
  .
  Miercuri a avut loc un nou termen în procesul de insolvenţă al Realităţii Media. Instanța de judecată a decis să amâne pentru data de 4 noiembrie 2015 noua înfățișare în procesul Realitatea Media, demarat în urmă cu patru ani.”
  .
  În insolvență de PATRU ANI și CINCI ZECI ȘI TREI de amânări ale intrării în faliment?!
  .
  Iohanniștilor, nu comentați asta? E vorba de televiziunea preferată a stăpânului vostru, ipocriții naibii!

 3. Toata lumea in tarisoara asta face comert.
  Baietii au gasit omul potrivit pentru dosarul “Telepatia’ si cu siguranta era baiat de baiat de pe vremea aia. Scuze pentru vocabular.

  • Nu stimata domnisoara/doamna, DNA e bun numai cand isi face datoria echidistant fata de toti fara afinitati politice, ceea ce nu se intampla si nu sa determine “ruperea” tarii, a cetatenilor ei in mai multe tabere.

 4. DNA e strict creația lui Băsescu!Și-a făcut echipa bine!Această instituție,cu tot cu ANI,CSM,de la directori până la femei de servici trebuiesc desfințate,depolitizate și reînfințate în slujba cetățenilor

 5. Incompetenti de la DNA si judecatorii ,fac sa sufere sute de oameni prin puscarii . La Klaus ii place , jupanul rade de romani de la geamul celor 7 case, asta ii place’;Intarata-i drace; DAR OARE PANA CAND ???.

Leave a Reply