“Toate institutiile statului sunt grav bolnave. La inchisoare, alaturi de infractori dovediti, stau si multi oameni nevinovati. Voi lupta pentru ei si pentru dorinta lor de libertate. Avem o clasa politica bolnava, un parlament bolnav si un Guvern macinat de lupta intre palate. Numai ziaristii curajosi din tara asta mai pot schimba ceva. In ei este speranta si in dezvaluirile pe care le fac zilnic”, a declarat Sorin Rosca Stanescu in ziua in care a fost eliberat conditionat dupa 9 luni de inchisoare.

 

13 COMMENTS

 1. Asa este.Salvarea poate veni si de la ziaristii curajosi si …..verticali(neimplicati ,nevanduti pe “40 arginti”) dar,din pacate, f putini cu aceste caractere in presa …romaneasca.

 2. chiar are dreptate SR Stanescu ,suntem o tara plina de institutii bolnave ,scoli,spitale tribunale ca sa nu mai vorbim si de noi oamenii acestei tari .Si da are dreptate ultima noastra speranta sa se ,,trateze” aceasta societate bolnava sunt jurnalistii .Poate aducand in discutie tot timpul ,neajunsurile acestei tari se va repara ceva ,speram si noi ca speranta nu-i asa moare ultima .Sigur nici jurnalistii nu sunt toti la fel ,dar aia putini care vor corectitudine si vad lucrurile asa cum trebuie duc o continua si grea lupta si vor sa demonstreze ca sunt cu adevarat in slujba dreptatii si cetatenilor .Are dreptate SR Stanescu si probabil ca daca a ajuns sa fie asa direct se gandeste a nu mai are nimic de pierdut .

 3. Puzderia de ONG, unde este? s-a asezat la troaca puteri ,a facut gat gros si scurt si-a inghitit limba . Ziaristi, da , sunt catva,dar sunt mai multi lasi ,compromisi si manipulati acestea sunt mai luati in seama . Hoita si bani este BAZA.

  • Ce o tragi cu “puscariasul”?In tara basismului-iohannist totalitar si tu vei fi o puscariasa in asteptare.Ce te face sa crezi ca tu nu o sa iei o parnaie mica acolo pentru ca, sa zicem,superi vreo vecina cu relatii,careia precis nu-i place moaca ta,si iti trage o facatura de ti se blocheaza unicul tau neuron? Sau vrea vreunul sa-ti ia casa,asa cum li s-a intamplat multor oameni,si iti inventeaza cate ceva de “te baga in cerneala” si te ineci cu salvamarul langa tine..

    • Din pacate tratamentul pe care ar trebui sa il faci TU si altii ca tine nu s-a inventat inca.Pastile contra prostiei nu exista.

     • Nu trebuie luat in seama aceasta persoana, din punctul meu de vedere este un postac. Doar astea au mai ramas sustinatorii austeritatii evident ca nici ei nu cred in ce scriu dar fiind platiti ce zic “WTF daca dau bani scriu ce mi se zice” De altfel tot asa putem sa zicem si de Tundrea care a stat 12 ani in parnae si pana la urma s-a dovedit ca era nevinovat. Nu cred ca jurnalistii pot face mare lucru atata vreme cat noi ca si popor stam si asteptam ca ei sa faca tot si sa ni se serveasca pe tava libertatea si democratia. Sunt convins ca unii jurnalisti de buna credinta vor continua sirul dezvaluirilor dar cum spuneam mai sus trebuie sustinuti altfel….

     • ce am observat este ca tu jignesti pe toti care au o alta opinie fata de a ta! Democratia presupune libera exprimare dar si respectul argumentatiei . Din ce se vede @paris tu chiar ai probleme

    • @paris urmeaza un tratament pentru analfabetism pe baza de dublu rafinat sec, fara apa. De aceea, a promis ca atunci cand isi revine din paralizie nu o sa mai scrie “ne mai comentand”, “excrocherii”, “bine inteles”, “nichname”, “chesti” si cate si mai cate! Nu mai discutati cu comentatorul @paris, pentru ca se ia! Prostia si retardarea mintala e bolana nedeclarata a secolului XXI! Asta e scapat de la Obregia, da-l in sangerarea mea!

 4. OFF TOPIK Radu, nu mai am faceboock si din acest motiv scriu aici, credeti ca ajungeti si prin Baia Mare? Cu oricare dintre voi miar face o deosebita onoare si placere sa dau mana si macar o poza sa am ca si amintire

 5. Se pare ca toti care trec prin “beciul domnesc” ies cu o alta viziune despre tot ce ne inconjoara.
  Ma bucura faptul ca toti isi pun sperantele in ziaristi in a patra putere in stat, in “cainele de paza al democratiei”, iar ce n-au invatat politicienii este ca trebuie sa tii aproape de jurnalisti, ei de ridica, ei te coboara, ca sotia.
  “Toate institutiile statului sunt grav bolnave.” O afirmatie cat se poate de adevarata.

Leave a Reply