Declaraţie surprinzătoare a procurorului general al României. Desi Curtea Constitutionala a scris foarte clar, negru pe alb, ca procurorii nu pot ancheta sub nici o forma vreun act al Guvernului, procurorul general sfideaza. Sub privirea ingaduitoare a ministrului Justitiei Tudorel Toader.

Augustin Lazăr spune că ancheta în cazul Ordonanţei 13 este în curs.

”Noi nu avem niciun fel de temeri. Procurorii își îndeplinesc misiunea conform rolului lor în societate, se țin departe de evenimentele emoționale care au loc pentru că trebuie să rezolve la rece problemele juridice ale societății”, a mai spus Augustin Lazăr.

Asadar, Procurorul General considera ca decizia CCR care le interzice orice ancheta este un “eveniment emotional”…

 

39 COMMENTS

 1. Iarăşi manipulaţi grosolan. Decizia CCR nu interzice ORICE anchetă ci interzice aprecierea procurorilor asupra OPORTUNITĂŢII adoptării actului normativ. Dacă în procesul de legiferare au fost comise infracţiuni atunci este liber la anchete, rechizitorii, cătuşe etc.

  • Ba comunistule “de dreapta”, cum le zici tu ca din Cartea Sfanta, ba boala!

   Dar daca in procesul de anchetare a membrilor guvernului DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA-ul arogandu-si competente pe care nu le poseda, de asta de ce faci ca uiti ba comunistule “de dreapta” mic derbedeu ce esti? Voi, comunistii astia de dreapta, reprezentati de fapt aceeasi mentalitate tipic golaneasca a derbedeului roman, voi nefiind cu nimic mai morali sau mai diferiti decat orice derbedeu roman ordinar.

   P.S, E drept, in ce priveste faptul ca DNA ar fi incalcat separatia puterilor in stat e putin abstract pentru ca DNA nu e nicio putere in statul roman, putere fiind Justitia iar DNA-ul nu e e Justitia dreacului, stie toata lumea. DNA reprezinta doar niste procurorasi stalinisti expirati si nimic altceva.

   Respekt deosebit

  • Ce infractiuni s-au comis in procesul de legiferare??? A semnat unul cu pixul altuia? E un act normativ legal adoptat de guvern in spiritul comisiei de la Venetia si a recomandarilor UE. Una e sa nu-ti placa de partidul de la putere si alta e sa-l acuzi de aberatii…

   • vad tot felul de naivi care cred ca daca isi legitimeaza prostiile printr-un apel la comisia de la venetia sau recomandari ale UE gata isi inchipuie ca ar trebui sa ne cada cu tronc.

    • Vad tot felul de papagali suporteri “de dreapta” ai securitatii si procuraturii staliniste care inca se mai zvarcolesc in chinuri pentru ca au pierdut ultimele alegeri si care isi baga gheara in gat ca pitigoii.

     P.S. Nasule, zvarcoliti-va in continuare!

  • Cel care incalca Constitutia si hotararile CCR,este un PENAL si trebuie anchetat penal si catusele de rigoare, cel putin ca ABUZ IN SERVICIU,asa cum se cerceteaza pentru orice alta incalcare de lege obisnuita.Cum trebuie respectate de catre toata lumea legile obisnuite,Constitutia tarii,care este baza tuturor legilor, trebuie MAI ALES ACEASTA respectata,iar si infractorii care o incalca trebuie sa nu scape nepedepsiti.CEI CARE AU FUNCTII IN STAT LE AU CONFORM CONSTITUTIEI SI NU SUNT MOSTENITE DE LA GETO-DACI,IAR CAND EI INCALCA CONSTITUTIA SE PUN AUTOMAT IN AFARA FUNCTIEI CONFERITA DE CONSTITUTIE SI PRACTIC TREBUIE CONSIDERATE NISTE PERSOANE FARA FUNCTIE SI SERVICI.Conform carui act sunt Lazar si Codruta procurori sefi in Romania,sau Iohannis presedinte? SUNT NUMAI IN BAZA CONSTITUTIEI ROMANIEI. Ca doar altfel nu le-a crescut DE LA NATURA vreun organ special in plus fatza de restul romanilor. Tractoristii politruci care se joaca de-a incalcarea Constitutiei trebuie demisi imediat de CCR,de Parlamentul tarii si de toti aia care se considera GARANTII CONSTITUTIEI.

 2. Decizia CCR e o mizerie.Pe fondul actului normativ de acord ca nu se poate ancheta acolo ar putea sa fie timorati legiuitorii dar daca modalitatile prin care sunt adoptate legi incalca legi deja existente cum poate cineva sa spuna ca “nu pot fi anchetate”,legiuitorii sunt deasupra legii ?!?

  • da un exemplu de modalitati de legiferare care incalca legi deja adoptate! atentie, anularea sau modificarea unei legi nu este o infractiune

  • Mamare, dar daca in procesul de anchetare a membrilor guvernului DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA-ul arogandu-si competente pe care nu le poseda, ia zi tu ce ar trebui sa se intample celor care au facut asta, in echidistanta, impartialitatea si corectitudinea morala care va caracterizeaza pe voi, golanii astia comunisti “de dreapta” bolnavi de vagabondaj ordinar?

   P.S. Vad tot felul de papagali suporteri “de dreapta” ai securitatii si procuraturii staliniste care inca se mai zvarcolesc in chinuri pentru ca au pierdut ultimele alegeri si care isi baga gheara in gat ca pitigoii. Mamare, zvarcoliti-va in continuare! Sifonarilor ce sunteti!

 3. …pai si cand cuvintele nu-si mai au rostul,ca-s intoarse si rastalmacite dupa cum vor unii si altii sub privirile juganitilor ce ar trebui SA FACA,pentru ca majoritatea oamenilor le-a dat puterea sa faca,atunci ce mai ramane?……pai n-avea dreptate Horia….sau Vladimirescu……..heeei #rezistentii…nu va deranjeaza nimic?…..sau cam sta sa ploua….sau n-ati inteles nimic….rugati pe cineva sa va explice,poate va enervati pana la urma…….

 4. Am un mesaj pentru domnul ministru: “Greu cu practica… greu tare. Asa in teorie, suntem experti, fiecare sa stea in matca lui, dam decizii si motivari la CCR, tinem cursuri in direct, lucram in cadrul comisiei de la Venetia, suntem vizionari, suntem argumentativi. Cand sa punem in practica, sa decida parlamentul, sa aprecieze judecatorul.”

  Las-o-n… !

 5. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, sambata 11.03.2017, la Digi 24, ca ancheta instrumentata de Parchetul General privind adoptarea OUG 13 va continua, subliniind insa ca “ancheta continua pe infractiuni, pe fapte prevazute in Codul penal sau intr-o lege speciala si nu poate continua pe oportunitate, circumstante, imprejurari, legalitate, constitutionalitate”. “Orice autoritate trebuie sa respecte decizia Curtii Constitutionale”, a mai spus Tudorel Toader. Ministrul Justitiei a participat sambata la intrunirea Comisiei de la Venetia, unde a prezentat un raport privind adoptarea OUG 13 si decizia CCR in acest caz.
  Deci domnule Tudor nu se ancheteaza pe oportunitate…de abia astept raportul final a lui Lazar: VA FI INTERESANT!

  • Raportul basistului expirat “de dreapta” Lazar va fi un gunoi!

   Nasule vezi ca tu totusi in obiectivismul tau efervescent si in echidistanta, verticalitatea si impartialitatea care te caracterizeaza ai uitat totusi ceva destul de relevant! Iata!

   Nasule, ai uitat sau te faci golaneste ca ai uitat sa precizezi si ca in procesul de anchetare a membrilor guvernului DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA-ul arogandu-si competente pe care nu le poseda. E drept, in ce priveste faptul ca DNA ar fi incalcat separatia puterilor in stat e putin abstract pentru ca DNA nu e putere in stat, putere in statul roman fiind Justitia, adica judecatorii, si nu procurorasii stalinisti expirati ai DNA. Aia sunt doar niste procurorasi stalinisti expirati si nimic altceva.

   De asta de ce faci ca uiti sa mai precizezi, ba comunistule “de dreapta” mic derbedeu ce esti? Voi, comunistii astia de dreapta, reprezentati de fapt aceeasi mentalitate tipic golaneasca a derbedeului roman, voi nefiind cu nimic mai morali sau mai diferiti decat orice derbedeu roman ordinar.

   P.S. Raportul tractoristului basist Lazar Augustin va fi un gunoi ordinar! Dpar sifonarii expirati “de dreapta” pot pretinde ca asteapta un asemenea borhot ordinar! Pa, pa

   Respekt deosebit

 6. Bravo Lazar! Un procuror cu koaie! Scuzati expresia. Isi face datoria, dle Tudor! Ce e rau in asta? Daca pt ordonanta respectiva s-au incalcat legi, norme sau reguli, merita a fi anchetat! Nu uitati! Acea ordonanta a scos in strada sute de mii de oameni! Nu va jucati cu rabdarea poporului roman, dle Tudor! Ne sfidati, pe noi, cei care am iesit in strada impotriva acestei ordonante! Vad ca ati prins glas, iarasi, dle Tudor, si scrieti impotriva celor care isi fac datoria, in slujba poporului roman! Va avertizez, clar, nu va jucati cu rabdarea noastra! Luati iarasi, aparararea hotilor ordinari din parlament! Istoria nu va va ierta!

  • Despre procurorii Augustin Lazar si plagiatoarea de “doar 4%” Kovesi de la DNA a zis fostul lor coleg de la DNA Ploiesti, ex-procurorul Negulescu, ca sunt amandoi niste “zdrente”!! Stia el ce stia cand i-a numit asa, doar nu degeaba a fost coleg de breasla cu ei, ii stia ca pe propriile buzunare!

   Respekt Negulescu pentru acest lucru! A avut curajul pe care nu l-a avut nimeni din media, dintre politicieni si nu numai. Procurorul Negulescu de la DNA Ploiesti i-a facut “zdrente” si pe Lazar si pe Koevsi, spunand oamenilor practic cine sunt aceste doua specimene cu care suntem bombardati zi lumina pe toate posturile tv ale SRI-ului dreac!

   Lazar, un procuror basist ordinar si un tractorist agricultor expirat, sluga a ambasadorului SUA la Bucuresti si al PPE din Bruxelles care detin majoritatea in Parlamentul European si fac legea cu mana de fier in UE prin slugile lor, Kovesi, Lazar si Ghinion Iohannis 6 case din meditatii, puse sa le implementeze interesele in colonie!

   P.S. Lazar si Kovesi sunt doua “zdrente”, asa cum i-a numit ex-procurorul Negulescu de la DNA Ploiesti.

   Respect deosebit

 7. Știți foarte bine că a fost interzisă anchetarea oportunității.
  Ei nu asta anchetează acum.

  • Nu ma, n-ai inteles tu. Ancheteaza daca in procesul de anchetare a membrilor guvernului DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA-ul arogandu-si competente pe care nu le poseda. E drept, in ce priveste faptul ca DNA ar fi incalcat separatia puterilor in stat e putin abstract pentru ca DNA nu e nicio putere in statul roman, putere fiind Justitia iar DNA-ul nu e e Justitia dreacului, stie toata lumea. DNA reprezinta doar niste procurorasi stalinisti expirati si nimic altceva.

   P.S. Voi, comunistii astia de dreapta, reprezentati de fapt aceeasi mentalitate tipic golaneasca a derbedeului roman, voi nefiind cu nimic mai morali sau mai diferiti decat orice derbedeu roman ordinar.

  • Nu ma, n-ai inteles tu. CCR a zis ca in procesul de anchetare a membrilor guvernului DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA-ul arogandu-si competente pe care nu le poseda. E drept, in ce priveste faptul ca DNA ar fi incalcat separatia puterilor in stat e putin abstract pentru ca DNA nu e nicio putere in statul roman, putere fiind Justitia iar DNA-ul nu e e Justitia dreacului, stie toata lumea. DNA reprezinta doar niste procurorasi stalinisti expirati si nimic altceva.

   P.S. Voi, comunistii astia de dreapta, reprezentati de fapt aceeasi mentalitate tipic golaneasca a derbedeului roman, voi nefiind cu nimic mai morali sau mai diferiti decat orice derbedeu roman ordinar.

   Respekt deosebit

   • de fapt DNA face parte din Parchet sau cum i se mai spune Minister Public, adica e parte din executiv ca si guvernul.

    Cum poate o parte a executivului care cica se baga peste alta parte a executivului sa incalce separatia puterilor in stat… asta numa’ CCR stie.

    • Nasule, executivul e format din guvern mai nasule, si el este condus de prim-ministru in Romania mai nasule, ca sa stii si tu pe ce lume traiesti!

     De aceea, seful de garaj sau soferii de la guvern ei nu fac parte din executiv, bai nasule, chiar daca garajul guvernului deserveste ministrii care fac parte din guvernul Romaniei, bai nasule!

     De asemenea, institutiile aflate in subordinea ministerelor bai nasule, cum ar fi ELCEN (Electrocentrale Bucuresti S.A.) care e in subordinea ministerului Energiei, nu face parte din executiv care executivul este guvernul Romaniei, bai nasule, bai!

     In obiectivismul, impartialitatea si echidistanta voastra caracteristica a astora care sunteti voi niste sifonari expirati “de dreapta”, ai uitat sa te intrebi cum poate o parte din procuratura numita DNA sa incalce Constitutia si sa isi aroge competente pe care nu le poseda, adica nu au dreptul sa ancheteze membrii executivului care este guvernul? Ai uitat sa te intrebi si de astea, in derbedeismul si golania ta “de dreapta”, de sifonar expirat ce esti! Paaaaa

     Nasule, tu esti sanatos ma la cap? Tu nu cunosti semnificatia cuvantului “executiv” in limba romana, habar n-ai de politica si de administrativ dar vrei sa-ti dai cu presupusa pe aici snopind blogul in ragaielile tale de sifonar expirat “de dreapta”, in loc sa te duci la meseria ta de baza care e cea de mulgator de rumegatoare, derbedeule “de dreapta” ce esti!

     P.S. Nasule, ramane sa va zvarcoliti in continuare in chinuri pentru ca ati pierdut ultimele alegeri la un scor categoric. Vi se face rau, nu-i asa? Semianalfabetule ce esti! Paaaa

     • M am interesat, ministerul public face parte din executiv, sunt aia ce executa oamenii incomozi. Prietene, tu le explici ăstora cu democrația? N ai nici o șansa!

 8. “Curtea Constitutionala a scris foarte clar, negru pe alb, ca procurorii nu pot ancheta sub nici o forma vreun act al Guvernului”

  Nu-i adevarat ! Nu mai manipulati !

  CCR a spus ca nu se poate investiga oportunitatea si legalitatea. Abuzul, falsul in inscrisuri, distrugerea de acte si declaratii si alte fapte penale ce tin de Legea raspunderii ministeriale , art. 5 pot fi cercetate. Corectitudinea dosarului o va putea declara doar judecatorii de instanta !

  Citez din decizia CCR “negru pe alb”:

  “Din documentele depuse la dosar, NU REZULTA CA S-A ANCHETAT OPORTUNITATEA sau
  LEGALITATEA/constituționalitatea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.13/2017, ci FAPTE PENALE cu privire la care Ministerul Public a fost sesizat prin denunțul formulat, dispunându-se apoi, prin ordonanță a procurorului, extinderea urmăririi penale cu privire la fapte noi, și ulterior clasarea pentru parte dintre cele cuprinse în denunț. De altfel, constatarea pe care Curtea Constituțională a făcut-o în soluția adoptată cu majoritate de voturi, nu ar putea fi decât subsecventă unei pronunțări a instanței de judecată, și nu anterioară acesteia, așadar, numai în măsura în care în cadrul controlului de legalitate și temeinicie al actelor procurorului s-ar constata că acesta și-a încălcat competențele sub aspectele menționate. Aceasta întrucât, obiectul urmăririi penale, activitatea de anchetă sunt supuse controlului instanțelor judecătorești”.

  • Nasule, n-ai inteles tu ma. CCR a zis ca in procesul de anchetare a membrilor guvernului DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA-ul arogandu-si competente pe care nu le poseda. E drept, in ce priveste faptul ca DNA ar fi incalcat separatia puterilor in stat e putin abstract pentru ca DNA nu e nicio putere in statul roman, putere fiind Justitia iar DNA-ul nu e e Justitia dreacului, stie toata lumea. DNA reprezinta doar niste procurorasi stalinisti expirati si nimic altceva.

   P.S. Voi, comunistii astia de dreapta, reprezentati de fapt aceeasi mentalitate tipic golaneasca a derbedeului roman, voi nefiind cu nimic mai morali sau mai diferiti decat orice derbedeu roman ordinar.

   Respekt deosebit

 9. Sub privirea ingaduitoare a PSD si Dragnea, adica.
  Ca daca erau asa “revoltati” de ministrul justitiei il schimbau instant ca pe Ciordache.
  Probabil privirea ingaduitoare are pasaport si e de peste ocean, mai degraba.
  Super. Traiasca PSD!

 10. la puscarie grindeanu , dragnea si guvernul. dupa radu tudor astia pot face orice ca aparati de constitutie. LA PUSCARIE BAAAAAA . DA PUS CA RI E

  • La puscarie basistul tractorist Lazar si cu plagiatoarea de “doar 4%” Kovesi de la DNA, pentru ca in procesul de anchetare a membrilor guvernului DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA-ul arogandu-si competente pe care nu le poseda. E drept, in ce priveste faptul ca DNA ar fi incalcat separatia puterilor in stat e putin abstract pentru ca DNA nu e nicio putere in statul roman, putere fiind Justitia iar DNA-ul nu e e Justitia dreacului, stie toata lumea. DNA reprezinta doar niste procurorasi stalinisti expirati si nimic altceva.

   Ghinion Iohannis 6 case din meditatii, suspendat pentru ca a participat in geaca rosie la mitingul ilegal organizat de SRI, instigand romanii impotriva romanilor si incalcand grav Constitutia Romaniei, el trebuind sa fie un sifonar echidistant politic, asa cum ii cere Constitutia!

   P.S. Voi, comunistii astia de dreapta, reprezentati de fapt aceeasi mentalitate tipic golaneasca a derbedeului roman, voi nefiind cu nimic mai morali sau mai diferiti decat orice derbedeu roman ordinar.

 11. Reconfortanta emisiunea Esential cu Ana Maria Roman…Poate singura unde nu exista incrancenare si unde politicienii tac,vorbesc doar in reluare :))))

 12. Azi la voi: Ciolos “daca nu era ordonanta 13 intram in shengen”! Asta chiar e “prost”sau o face pe prostu? Cum sa mananci si sa imprastii “rahat” ba mincinosule! Cand ai fost premier, ce dracu ai facut ba nemernicule, de arunci o asa minciuna ingrozitoare? Nu ai fost in stare sa vorbesti credibil si acum vrei plasare prin plantare in baza manipularii prin munciuni gretoase? Indivizii astia nu au ce cauta in functii, sa fie clar! E la fel cu ala de aseara numit Borza care nu-I mai ajung banii alaturi de pomanagiul cu pusca, alt bolocan care nu se mai satura de mancat “rahat” ! Ori esti parlamentar sau demnitar ori afacerist! Pri te tii de treaba, ori de afaceri! Niciun parlamentar sa nu mai aiba alt loc de munca in afara de functia parlamentar! Cine nu se multumeste, sa plece naibii oriunde,nu poporul I-a inscris pe liste impuse la alegeri!

 13. astea sunt reactii de indignare de la aia obisnuiti sa auda totul de la “tatuc”. nu conteaza ce a zis “tatucul” CCR, daca cumva in fraza aia s-a strecurat si un cuvant despre OUG 13, atunci TOT CE CONTINE CUVANTUL OUG13 e neconstitutional… frate, voi ce fumati in redactii? :))
  vreau si eu!!
  deci, dupa pixu’ vostru, daca vine maine Titiac si-i baga 100.000.000 lei in buzunar lui Ciordache sa scoata prin OUG abuzul in serviciu din incriminari, pt ca are el, Tiriac un proces pe asa ceva, Parchetul sa nu cerceteze cum s-au dat banii, pt ca s-au dat pt un OUG, nu?
  schimbati filtrul la AC, frate :)P

 14. ATENTIE! URGENT! PENTRU TOTI BASISTII ORDINARI COMUNISTI “DE DREAPTA”!

  Decizia CCR a precizat faptul ca in procesul de anchetare a membrilor guvernului DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA-ul arogandu-si competente pe care nu le poseda. E drept, in ce priveste faptul ca DNA ar fi incalcat separatia puterilor in stat e putin abstract pentru ca DNA nu e nicio putere in statul roman, putere fiind Justitia iar DNA-ul nu e e Justitia dreacului, stie toata lumea. DNA reprezinta doar niste procurorasi stalinisti expirati si nimic altceva.

  Decizia CCR hotaraste ca DNA nu avea voie sa ancheteze membrii executivului pentru adoptarea Ordonantei 13 pentru ca prin aceasta DNA a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat, DNA arogandu-si competente pe care nu le poseda. Despre asta a fost vorba in decizia CCR!

  In ce priveste vrajelile cu oportunitatea si celelalte harneli sunt folosite de inversorii opariti “de dreapta” in incercarea de a o da la intors in privinta deciziei CCR, ei de fapt fiind niste spoitori derbedei “de dreapta” care se zvarcolesc in chinuri pentru ca au pierdut ultimele alegeri. Restul e cancan.

  P.S. Voi, comunistii astia de dreapta, reprezentati de fapt aceeasi mentalitate tipic golaneasca a derbedeului roman, voi nefiind cu nimic mai morali sau mai diferiti decat orice derbedeu roman ordinar care o arde golaneste.

  Respekt deosebit

Leave a Reply