Procurorul argentinian Alberto Nisman pregătea un mandat de arestare pe numele preşedintelui ţării, Cristina Fernandez de Kirchner, potrivit unei anchetatoare care se ocupă de dosarul privind decesul misterios al procurorului, relatează BBC News Online.

Anchetatorul Viviana Fein a declarat că o schiţă a unui mandat de arestare a fost găsită la gunoi în apartamentul în care locuia Nisman. Documentul de 26 de pagini prevedea şi arestarea lui Hector Timerman, ministrul de Externe al Argentinei.

Nisman a fost găsit mort în ianuarie în apartamentul său din Buenos Aires, cu un singur glonţ tras în cap. Anchetatorii încă nu au stabilit dacă procurorul s-a sinucis sau a fost omorât.

Acesta investiga atacurile din 1994 asupra centrului evreiesc din Buenos Aires, care au provocat moartea a 85 de persoane. El a murit cu câteva ore înainte de a depune mărturie în Congres împotriva preşedintelui Cristina Kirchner, pe care a acuzat-o că a acoperit implicarea iraniană în aceste atacuri. Preşedintele a negat acuzaţii, în timp ce Iranul neagă orice implicare în atac.

Fein a declarat marţi pentru un post de radio local că documentul era “în dosar”. Totuşi, acesta nu a fost inclus în raportul de 300 de pagini predat de Nisman unui tribunal federal, cu câteva zile înaintea decesului.

4 COMMENTS

  1. Ştii la ce mă gîndesc?,,scîrbele” astea care au pierdut alegerile au un plan bine stabilit: vor înlătura actualul guvern, vor intra la guvernare tot ei, hărţuirea va continua fără nicio piedică, se vor organiza alegeri anticipate şi nu vor avea destulă finanţare încît vor pierde alegerile, chiar dacă vor cîştiga psd-iştii, vor face scandal permanent pentru dezbinare, pentru a se instala haosul, după modelul,,dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau” obligatoriu, exact cum s-a întîmplat cu băse prin impunere şi nu mai ai nicio scăpare, deh, e democraţie, prost implementată, nu? este strict viziunea mea, aşa văd eu viitorul.

    • Esti batut in capsor si tu si autorul articolului!
      Im dau seama ce ratati sunteti cand vad ca deja incepeti
      sa plingeti dupa pontachino!

  2. Cine ar fi crezut ca povestea filmului italienesc “Caracatita” va deveni realitatea fiecarui stat democratic… Societatea umana este intr-un continuu proces de involutie/disolutie, pe toate planurile si eu nu cred in coincidente si nici in soarta. Calul troian al globalizarii isi arata roadele. Incet, dar sigur.

Leave a Reply