Mii de vize de afaceri au fost emise de ambasada Ungariei la Moscova în anul 2013 fără a fi întreprinse verificări corespunzătoare, potrivit unui raport intern al Ministerului ungar
de Externe, citat de Euronews.
Potrivit acestui raport, între 1 ianuarie și 26 noiembrie 2013, ambasada Ungariei la Moscova a emis 8.481 de vize de afaceri.
Aproximativ 40-45% dintre aceste vize au fost emise pe baza invitației companiei ungare de vinuri, Monte Tokaj, ce invita în Ungaria cetățeni ruși cu o condiție financiară și profesională neclară.

Documentele solictanților de viză nu au fost verificate corespunzător, din acestea fiind omise informații precum adresele aplicanților.
Perioada de procesare a vizelor a durat doar câteva ore, interviurile personale nefiind incluse. Ungaria face parte din spațiul Schengen, ceea ce îi oferă dreptul celui ce primește viză de afaceri de a călători în 25 de alte state, astfel majoritatea cetățenilor ruși în cauză nici nu au călătorit în Ungaria.
Viza le oferea posibilitatea unei șederi pentru o perioadă de 90 de zile în spațiul Schengen.
Ministerul de Externe a comunicat că nu au existat probleme similare din anul 2014. O anchetă internă este în curs, iar acreditarea pentru vize de afaceri a companiei ungare de vinuri a fost retrasă.

2 COMMENTS

  1. Cool. Deși după operațiunea “Romeo si Julieta”( de prin anii 60? -70) in care rușii si-au trimis agenți sa obțină, prin căsătorie, cetățenia multor state occidentale-Franța, cu precădere, unde omu-i romantic si revoluționar din pornire-niste infiltrați pe post de tehnocrati in vinificație, afacerea Tokaj reprezintă un produs KGB tot atat de luxos precum un butoi cu poșirca la o Recepție diplomatica. Daca nici KGB-ul nu mai are idei, stam foarte prost.

Leave a Reply