Adrian Streinu-Cercel a vorbit în exclusivitate, la Punctul de Întâlnire, despre evoluția coronavirusului în România. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat că virusul se transmite foarte ușor, iar cel mai probabil vor mai fi cazuri. Cel mai important este să se descopere persoanele cât mai repede.

”Vorbim de o persoană care e purtătoare, un om sănătos, nu putem spune că e pacient. Purtătorul e cel care poate da cel mai ușor virusul în stânga și dreapta, pentru că nu are simptome.

Noi îl monitorizăm în fiecare zi. Purtătorul infectat a luat virusul prin contact direct. L-a luat de la persoana care a venit în România. Șansele ca România să rămân cu un singur purtător sunt mici.

Important e să descoperim fiecare pacient cât mai repede. Virusul se transmite foarte ușor. Rata de mortalitate e mică și nu se compară cu gripa.”, a declarat Cercel.

 

https://www.antena3.ro/actualitate/social/adrian-streinu-cercel-despre-evolutia-coronavirusului-in-romania-important-e-sa-depistam-repede-560629.html

 

Leave a Reply