Diana Păun, consilier prezidentiale în cadrul Administrației Prezidențiale, a intervenit în cadrul emisiunii ”Punctul de Întâlnire”, unde le-a transmis românilor un mesaj important cu privire la teama oamenilor de coronavirus.

”E normal să tratăm această situaţie creată de apariţia cazurilor, dar nu există un motiv de panică şi s-au luat măsuri importante pentru a limita şi a preveni contaminarea. Şi medicii sunt pregătiţi să trateze pacienţii bolnavi. Foarte important este ca medicii şi autorităţile să explice populaţiei, ce ar trebui să facă în cazul unei suspiciuni de expunere la acest nou coronavirus. Insist asupra panicii, pentru că e elementul care nu face deloc bine. Vă spun asta, în calitate de endocrinolog. În primul rând, să nu ne speriem, pentru că dacă cultivăm frica, atunci vom fi dominaţi de ea şi nu vom fi raţionali în a ne proteja eficient pe noi înşine. În condiţii de frică, spaimă, de panică, anxietate, se descarcă hormoni care ne scad imunitatea şi ne fac mai vulnerabili la infecţie”, a spus Diana Păun, consilier prezidential pentru sanatate în cadrul Administrației Prezidențiale.

 

2 COMMENTS

  1. Credeam ca le scade imunitatea parlamentarilor si guvernantilor. In Romania potrivit statisticilor Politiei Romane mor in medie anual peste 1500 persoane si 8000 ranite grav in accidente rutiere.Pana in prezent nu a murit nimeni de corona iar de gripa mioritica au murit anul trecut 138 si in anul asta pana acum 140. Stau si ma intreb ce este mai periculos? Nu am auzit ca la atatea cimitire pline cu morti din accidente sa fie bagati in carantina : guvernanti.ministrii .secretari de stat .directori generali….speciali…parlamentari… care prin proasta gestionare a legislatiei .banului public….indirect sau direct au permis o infrastructura rutiera neconforma cu circulatia in siguranta pe drumurile Romaniei …. Sunt curios cu ce costuri se vor lauda la sfarsitul unei epidemi din care inca nu a murit nimeni. Autostrazi …poduri …indicatoare doar pe hartie am auzit…. dupa atatea gripe porcine aviarevaci nebune… trebuia sa vina si gripa prostiei.

  2. In timp ce unii romani salvati de pe Diamond Pricess si carantinati vor sa dea in judecata Romania pt ca le-a purtat de grija (si astfel sa-i umfle buzunarele avocatului Cuculis), medicii americani care i-au repatriat pe conationalii lor din Wuhan (800) se tem ca nu s-au protejat suficient la locul de munca:

    https://www.nytimes.com/2020/02/27/us/politics/coronavirus-us-whistleblower.html

    “U.S. Health Workers Responding to Coronavirus Lacked Training and Protective Gear, Whistle-Blower Says
    Team members were not properly trained, lacked necessary gear and moved freely around and off military bases where Americans were quarantined, a complaint says.”

    Paza buna trece primejdia rea! Romani ingrati si mioritici.

Leave a Reply