Miliardarul George Soros a făcut joi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, o serie de previziuni, preluate de agenția Reuters. Printre altele, el a anticipat ezitări ale piețelor globale, pe fondul incertitudinilor legate de noul președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

“În momentul de față, incertitudinea este maximă și de fapt incertitudinea este dușmanul investițiilor pe termen lung, așa că nu cred că piețele se vor simți prea bine”, a declarat el pentru Bloomberg News la un dineu din cadrul evenimentului.

Alte aserțiuni ale lui Soros, citate de Reuters:

* Europa nu se va dezintegra. Atât Rusia, cât și China au nevoie de Europa pentru propriile lor scopuri economice.

* Pentru piețe, dereglementarea și reducerea taxelor, promovate de republicanii aflați la putere în SUA, reprezintă “un vis devenit realitate”.

* Trump ar fi un dictator, dacă ar putea. El va scinda America și se va opune tuturor celor care nu sunt de acord cu el.

* Anul 2016 a fost un dezastru, cu Brexit-ul și alte alegeri din Europa. Uniunea Europeană a devenit prea complicată, iar oamenii se simt îndepărtați. Elitele politice trebuie să-și recunoască responsabilitate pentru ruperea UE; dacă aceasta va avea loc, consecințele vor fi groaznice.

* Brexitul va fi un proces îndelungat, “un divorț amar”. Premierul britanic Theresa May nu va rezista multă vreme în funcție.

*Președintele Trump va face China mai acceptabilă ca lider al comunității naționale, mai mult decât ar putea face asta chinezii înșiși. Războiul comercial declanșat de Trump ar putea apropia Europa de Asia. China va riposta dacă Trump acuză Beijingul de manipularea cursului

*China nu a reușit să-și modifice modelul de creștere economică și probabil nu va reuși nici în următorii doi ani.

În ceea ce privește societățile deschise, pe care le promovează în întreaga lume, Soros si-a exprimat speranța că oamenii care cred în ele se pot uni și pot să-și apere principiile. Președintele chinez Xi Jinping nu se numără printre aceștia; el ar dori o societate mai închisă în China, iar următorii doi ani vor fi decisivi în această privință.

 

9 COMMENTS

 1. Citind ce ragaie idolul asta al ONG-istilor din Romania pe care-i finanteaza nu pot sa nu ma intreb cum o fi supravietuit omul ca specie de 2 milioane de ani si pana in zilele noastre fara inaltele concepte si percepte economice ale acestui mare vizionar maghiar pe nume Gheorghe Soros.

  Pe bune acum, oare cum or fi supravietuit oamenii pana in zilele noastre fara zicerile astuia?!

 2. Dacă toţi ”urlătorii manipulaţi” ar fi obiectivi şi ar analiza de la bază, cum ce s-a ajuns ca puşcăriile să fie locuite peste limita admisă, ar vedea cu totul altceva şi ar reacţiona conform realităţii ultimilor 15ani! Faceţi toţi un apel la memorie şi fiţi obiectivi!
  1.în timpul erei băsiste nu s-au făcut anchete în forţă deşi se impunea,
  2.anchetele şi pedepsele au început în forţă după terminarea erei băsiste,
  3.timp de 10 ani/de fapt 25 de ani s-a furat în nesimţire unii pe mână cu ceilalţi ştiind că nu vor fi traşi la răspundere,
  Concluzie:
  Dacă fiecare nimit în funcţie politică fie chiar în instituţiile de forţă îşi făcea datoria conform fişei de lucru, nu se ajungea în această situaţie sau poate era mai puţin vizibilă! Dar au preferat să meargă pas cu pas şi tacit în continuare, urmând linia de ocolire a unora şi hărţuirea celorlalţi! Dacă se investea în penitenciare sau bazele uriaşe ale unităţilor militatre erau transformate în puşcării, la fel, nu se ajungea în situaţia în care bugetul statului este păgubit de mii sau milioane de euro! Au preferat să transforme tacit în imobiliare aceste baze ale unităţilor militare doar în scop propriu şi de grup!
  Şi ce viloaie îngrădite de ziduri betonate sunt pe terenuri!
  Ieşiţi în stradă…pentru ce?
  Manipulare de 0.0000000001 leu!

  • Pe vremea lui nea Nicu dupa ce condamnatii isi ispaseau pedeapsa erau integrati in munca, erau obligati sa se angajeze si de obicei statul ii angaja pe fostii puscariasi in scursuri de institutii de genul REBU, RADET etc. Acum daca le da drumul la gamada unde o sa ii mai angajeze, ca astia n-au sa dea locuri de munca nici la oamenii normali?

   Problema e mult mai complexa decat pare, dar astia discuta doar daca sa le dea sau nu drumul mai devreme. Oricum, Romania e o tara de maimute, lumea a III-a si cu ultrasi basisti spalati pe creier erijati in f. mari luptatori “de dreapta”, cica. Astia pe-aici cu asta se ocupa in exclusivitate, in rest n-au nimic altceva in cap. Nu e nimic de discutat cu ei.

   • @ultras basist oparit spalat pe creier, tu din care lume faci parte? 🙂 🙂 parcă din lumea…antichităţii!

    • Parca si tu esti venit(ă) din alta galaxie. Esti de pe Marte?

     PS. Mi-a placut Martianu’, cu Matt Damon, de-aia te-am intrebat. Cred ca te prinsesei.

 3. Chiar nu ma intereseaza ce profeteaza asta,sa ne lase naibii in pace si sa traga vanturi in alta parte!Mult rau face asta,provoaca dezbinari,isterii si instabilitate!Banii lui murdari influenteaza oameni cu creierul incins!

 4. Ce profetii de mare “inteligenta” face Soros asta, destabilizatorul Nr. 1 al lumii si care uimitor mai are inca un succes teribil la samponarea si spalarea creierelor aflate in odihna, le poate emite orice om avand o pregatire superioara privind economia globala si cu o viziune geo-politica. “Europa nu se va dezintegra. Atât Rusia, cât și China au nevoie de Europa pentru propriile lor scopuri economice. ”
  Europa nu se va dezintegra daca nu se va atinge punctul critic de nemultumire al majoritatii din tarile membre. Daca se va ajunge in acest punct de “fierbere”, nici dracu’ nu mai tine Europa unita.
  Iar efectul domino este stiut, e incontrolabil , de neoprit.
  Cat despre Rusia si China au nevoie de Europa economic si Europa are nevoie de Rusia, China.
  Exporta madam Merkel in draci in Rusia, asa ca ma usor cu minciuna Soros bacii.
  Nu nu stiu de ce mai vorbeste asta?, demult trebuia arestat! La inaugurarea Presedintelui in US publicatii scrise ONGisti- sponsorizate de Soros, normal de cine altul? care ofereau 2500 $ per participant la protest anti-Trump. Inca se dadeau detalii 50$ /ora. La romani le da mai putin, ca la milogi hahha.
  Soros un expirat bolnav …..la tartacuta ! ce trebuie sa stea dupa gratii.

Leave a Reply