Comisarul sef Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO Alba, a postat un mesaj pentru ministrul justitiei Florin Iordache :

Stimate domnule Ministru al Justiției,

Aș vrea să ajung ziua când, în dosarul în care am fost inculpat nevinovat, un complet de judecători ai Înaltei Curți vor pronunța o hotărâre definitivă! Aș vrea ca în acest fel să îmi fie apărate reputația și onoarea, să îmi fie redată demnitatea! Aș vrea să lăsați Înalta Curte să poata să facă asta! Eu nu vreau grațiere și nici amnistie, domnule ministru!
Mi-aş dori ca cei care mi-au distrus viața și cariera să fie la rândul lor judecați până la capăt! Mi-aş dori domnule ministru, ca cei care mi-au hăituit familia, mi-au chinuit soția și copilul, mi-au umilit părinții, să plătească! Mi-aş dori ca cei care au dezintegrat cea mai performantă echipă a Poliției Române să fie judecați până la final! Nici pentru ei nu vreau, nici amnistie, nici grațiere!
Ar fi normal, domnule ministru, ca cei care prin sfidarea legii i-au sprijinit pe ticăloșii care m-au executat și linșat public, aceia care au susținut abuzul în serviciu al acestora săvârșind alte abuzuri în serviciu, să ajungă să dea socoteală pentru faptele lor, chiar dacă prin acestea nu au creat un prejudiciu patrimonial!… Nu “banii” contează la acest gen de fapte, domnule ministru!
Nu-mi răpiți acest drept, domnule Ministru al Justiției!
Am așteptat și am sperat trei ani şi jumătate să se facă dreptate! Am fost ținut departe de locul meu de muncă, de echipa mea, trei ani și jumătate! Am făcut “naveta” sute de mii de kilometri între Instanțe și Parchete, am cheltuit, timp de trei ani şi jumătate, ultimul bănuț al familiei, pentru a putea să susțin prezența mea în proces! Trei ani şi jumătate este foarte mult, domnule ministru! Trei ani jumătate au fost o pedeapsă grea, domnule ministru, pe care nimeni nu a grațiat-o! A trebuit să o execut “zi la zi”, domnule Ministru al Justiției!

 

19 COMMENTS

 1. Pai comisarul Berbeceanu asta daca era si el ca Basescu Sticle nu mai era nevoie ca sa se adreseze in scris Ministrului Justitiei, ca ii inchidea marele procuror general Augustin Lazar direct dosarul la fel cum i le-a inchis lui Basescu Sticle, stapanul lui, pe data de 13 decembrie 2016, la doar doua zile dupa alegeri. I-a inchis repede Sticlistului dosarele cu casa din Mihaileanu pe care si-a dat-o singur si cu spalarea de bani cu schimbul de terenuri de la Casuneanu.

  Daca-l Chema si pe el Basescu Sticle nu mai statea sa se roage de Dl. Ministru ca se rezolva direct cu o sforarie ordinara!

 2. Off-topic:

  Basistii opariti se zvarcolesc in chinuri de cand a castigat PSD-ul alegerile.

  PS. Au dat in apoplexie.

 3. Off-topic:

  Ghita nu a mai iesit cu nimic sapatamana asta. Ce pacat!

  O avea si el viata lui omu’. nu o sa stea zilnic sa le rezolve el problemele la toti televizoristii romani care ling ecranele tv non-stop, ca le-o mai rezolva si Hellvig ala la un moment dat, Hellvig care a pregatit el 6 luni de zile cum sa il dea el jos pe Coldea, pe care in final l-a debarcat!

  Eu asa am inteles, ca Hellvig l-a dat jos pe Coldea, cica… Nu Ghita cu inregistrarile, pe care le-am vazut toti.

  • Siiigur dl. Hellvig a rezolvat problema, nu ghita cu scandalul cat provocat prin acest autodenunt. Cu Luluta e mai greu se lasa mai greu plecata din jiltul care pare lipit de dos.
   Din pacate traim in tara in care un comisar (sef) acuza si pe buna dreptate. Pentru acesta tinerii frumosi(furiosi) si liberi n-au iesit.

 4. De fiecare data cand am votat, am avut speranta unei schimbari in bine! Dar, de fiecare data am fost dezamagiti, de fiecare data mafia serviciilor s-a intarit in a controla Romania. Ma intreb si acum, daca noua puetre politica va fi in masura sa aseze serviciile acolo unde le este locul, sau va obosi si vor pacta/coabita pe parcurs?Chestiunea cu cele doua ordonante este deja o balba, nu au pregatit-o cum trebuie, nu au parcurs procedurile, chiar daca le mai lua ceva timp..s-au grabit si, opozitia asta astepta si i-au taxat, dar asa este jocul politic. Randurile comisarului Berbeceanu sunt extraordinare, am urmarit in media cazul si ne dam seama cat putregai este in institutiile statului si ajungem la vorba lu’ domnu’ Matelotu’, AVEM UN STAT MAFIOT!Ne mai scapa cineva din situatia asta?

 5. nu avem nevoie de solutii pentru o anumita situatie, pentru un anumit individ, oricare ar fi el. pentru ca toti cetatenii trebuie sa fie egali in fata legii. eu va propun o lege pentru toti, pentru noi toti:
  LEGE PRIVIND COMBATEREA CORUPTIEI DIN JUSTITIE

  Avand in vedere necesitatea apararii drepturilor si libertatilor cetatenesti, in vederea prevenirii si combaterii abuzurilor din justitie, pentru ca nici o persoana nevinovata sa nu mai fie condamnata pe nedrept, parlamentul Romaniei emite prezenta lege:

  1. Statul are obligatia de a asigura salarii si pensii corespunzatoare pentru judecatori si procurori.
  2. Orice persoana este nevinovata pana in momentul in care o instanta de judecata hotaraste in mod definitiv ca este vinovata, pe baza unor probe materiale fata de care nu exista nici o suspiciune rezonabila
  3. Arestarea preventiva este obligatorie in cazul infractiunilor cu violenta si este interzisa in celelalte cazuri
  4. Folosirea catuselor la arestare este permisa numai atunci cand persoana in cauza se opune arestarii sau este suspectat de a fi comis o infractiune cu violenta
  5. Procurorul nu este magistrat, el are aceleasi drepturi si obligatii precum avocatul apararii, nimic in plus fata de acesta.
  6. Statul asigura, la cerere, protectia fizica a judecatorilor, procurorilor, martorilor si acuzatilor, si familiilor acestora!, implicati intr-un proces penal, pe durata acestuia
  7. Se pedepsesc cu inchisoarea pe viata urmatoarele fapte:
  – oferirea sau primirea de avantaje materiale (bani, bunuri sau servicii inclusiv sexuale) judecatorului sau procurorului sau martorului sau acuzatului, pentru a schimba mersul corect al procesului de justitie
  – folosirea serviciilor secrete (SRI, SIE, STS si alte asemenea, inclusiv servicii care eventual vor fi infiintate ulterior pentru a le inlocui pe acestea) in scopul influentarii in orice fel a bunului mers al procesului de justitie
  – represiunea nedreapta
  – incalcarea dreptului la aparare
  – incalcarea dreptului la un proces echitabil
  – amenintarea sau santajarea sau agresarea fizica a judecatorului sau procurorului sau martorului sau acuzatului, pentru a schimba mersul corect al procesului de justitie
  – inscenarea comiterii unor infractiuni prin falsificarea de probe, modificarea sau distrugerea unor probe, pentru a se schimba mersul corect al procesului de justitie
  8. Nu pot activa ca judecatori sau procurori urmatoarele persoane:
  – cele care au avut aceste functii inainte de 21.12.1989, adica in perioada in care in Romania nu au fost respectate drepturile fundamentale ale omului
  – cele care au fost implicate in procese penale din cauza carora Romania este sau a fost condamnata la CEDO

  Prevederile prezentei legi vor fi preluate in Codul Penal la urmatoarea modificare a acestuia.

 6. Cred ca nici inca o revolutie nu ne mai scapa de asta. Tinerii frumosi si liberi o sa ne afunde si rau.
  Toti sunt niste misei. Socialistii astia au mai dat cate ceva chiar daca au mai furat pe cand capitalistii de dreapta doar la capital sau gandit.
  Pacat ca a intrat pmp, usr, pnl in parlament.
  PPE a castigat toate functiile de conducere si in parlamentul UE.
  Socialisti cred ca vor lua din nou ceva cu M de la UE.
  UK daca finalizeaza Brexit vrea sa devina paradis fiscal.
  Noi ce facem ? Jupuim omul de rand, impozitam si stalpii si aerul si apa de ploaie si drumuri pe care nu le avem dar le com face la sfantu asteapta etc.

  Romania are o singura sansa sa se dezvolte:
  Singurele taxe in vigoare pt toti:

  Cotizatia pentru sanatate la fel ca in UK obligatorie pt orice venit din munca.
  Taxa de drum si Poluare mediu in combustibil cat circuli atat poluezi si uzezi drumul.
  Taxa distrugere drum pentru remorci tiruri etc.
  Salarii mai mari pentru a descuraja munca la negru.
  Salariu minim = cosul zilnic plus chiria sau rata la banca plus intretinere apa gas curent lemne caldura plus indemnizatia pentru haine plus transport plus reparatii plus concedii plus educatie plus medicamente plus …….

  Din toate astea un singur impozit ori TVA ORI IMPOZIT PE VENIT.

  PENTRU FIRME UN SINGUR IMPOZIT PE CIFRA DE AFACERI sau venit CA SA NU SE MAI FACA SMECHERII CU profit zero si patronii isi fac 7 case iai iau avioane, elicoptere etc

  Fiscalitatea trebuie sa fie mai permisiva mai putin birocratica, mai competitiva si mai eficienta.

  Bisericile sa fie implicate mai mult pe partea de azile si orfelinate.
  Fiecare biserica sau bisericile din oras sa detina cel putin un orfelinat si azil dar si cele dintr o comuna

  Veniturile mai mari decat minimul necesar pentru un trai mai mult decat decent sa fie impozitate proportional cu sumele castigate peste acel plafon ca doar nici unul nu mancam cu 10 guri.

  Romania trebuie sa devina un paradis fiscal pentru firme si cetatenii ei.
  Legile sa fie respectate de ambele parti inclusiv sanctiunile pentru toti care gresesc.
  Stat
  Judecatori
  Procurori
  Armata
  Simplu cetatean
  Etc

  Avem inteleigenta. O putem folosi sau o lasam sa plece ?
  De exemplu:

  Medicii pleca in UK pentru salarii de peste 100 000 lire pe an !
  De ce la ei se poate si la noi nici macar in lei nu putem vorbi despe asa ceva?

 7. Am avut un regim mafiot dictatorial in care basescu ordona pe cine baga la beci,multi oameni distrusi,cariere distruse,multe familii dezmembrate, si acum am ramas in dictatura procurorilor si a,serviciilor secrete care haituiau si hartuiau,o fac cu sarg si acum,interceptari de tot felul, contrafacute,nici pe timpul lui ceasca nu era asa!Mizeria lasata de basescu in cei 10 ani cu greu se curata,sunt oameni platiti sa distruga tot ce merge bine!Ce sa zica iohannis ca sigur e la mana serviciilor,dosarul de fals si uz de fals miroase probabil in sertare,acum are imunitate ca deh e succesorul lui!Prea slab si prea fals ca sa poata sa faca curat!Cand i-am auzit si pe ongistii aia din strada,speriati de bombe”dna sa vina sa va ia”mi-a fost scarba ca avem asemenea primate printre noi si mi-a demostrat ca sri “vegheaza”!In alta ordine de idei ma bucur ca Dragnea si Grindeanu sunt la investirea lui Trump,daca Obama n-a avut “timp”sa treaca si pe la noi sper ca Donald o va face!Pana una alta sunt reprezentantii nostri la un eveniment mondia istoricl!Hai sa auzim de bine!

 8. Mai cu putere şi în forţă să se poată schimba şi…mătura plină de gunoaie dar protejată de pânza împăienjănită bipedă!

 9. Eu zic ca parlamentul si guvernul sa identifice fonduri pentru plata tututor amenzilor la CEDO.

  pentru procese pierdute la CEDO din cauza judecatii strambe si represive sa se apeleze la FONDURILE DE SALARII ALE JUSTITIEI (procurori, judecatori, avocati, magistrati, dna,) si sri, sie daca se dovedesc ca au facut politie politica.

  Pentru conditiile celor din puscarii propun sa luam banii din bugetul celor (PRESEDINTE, PNL, USR, PROCURORI, CSM, ICJ, TINERI FRUMOSI SI LIBERI IDENTIFICATI SI FACUT PROPRI PE SALARII) care vor sa le oferim “conditii de hotel” tuturor condamnatilor fara a le oferi o a doua sansa celor care nu sunt recidivisti si celor nevilolenti si chiar si celor care platesc o cautiune pentru fapte care nu au dus la violente, crime, violuri, etc.

  GUVERNUL SI PARLAMENTUL SA APROBE IN BUGET PE 2017 CONSTRUIREA DE HOTELURI PARDON PENITENCIARE PENTRU DETINUTI LANSTANDATDE CERUTE SE CEDO IN CURTEA PRESEDENTIEI, SRI, SIE, TRIBUNALE, JUDECATORII, SI SA IDENTIFICE FONDURI DE LA FIECARE INSTITUTIE REPRESIVA.

  GUVERNUL PRIN LEGEA BUGETULUI SA CREEZE PENITENCIARE DE LUX PE BANII CELOR CARE GRESEC SI ABUZEAZA SI FAC SAU AU FACUT POLITIE POLITICA !!!!!!!

  Astfel nu vor mai carcova atata ca e prin OUG si nu lege. PSD SI ALDE VOTAT DE POPOR SA LE SPUNA TINERILOR FRUMOSI SI LIBERI CA AU GASIT SOLUTII SA CREEZE PUSCARII SI CA DACA VOR SA CONTRIBUIE SA FACA DONATII SAU SA MAI PROTESTEZE PENTRU ORICE FARA AUTORIZATIE !!!!!!!

  Succes PSD SI ALDE !!!!!!

  Nu dati drumul puscariasilor ci dati drumul la puscarii din banii institutiilor represive !!!!!!!

  Poate ne transformam dracu in societate de puscariabili !!!!!!!!!!!

  Ca si asa viata e grea in ROMANICA ca sa citez dintr-un clasic represiv si din pacate liber !!!!!!!

  Hai la treaba !!!!!
  Indrazneste sa crezi in lucru bine facut !!!!!!!!
  Puscarii ne trebuie sau sanctiuni CEDO pana nu mai putem duce??????
  Ne mai ajunge bugetul si pentru asta sau ne imprumutam ca sa fie lucru bine facut? Domnule Iohannis???????

  Apropo presa cred ca trebuie sa ignore un presedinte care refuza conferintele de presa cu intrebari comode sau mai putin incomode.

  Doar pentru orice comunicat sau urare exista facebook nu?????? Acolo nu primim intrebari si e mai comod pentru un presedinte sa posteze decat sa comunice direct.

  Oricum este presedintele cel mai misterios.

  Nu pot sa va spun!!!!!!! Si apoi un zambet sticlos!!!!!!

  La revedere!!!!!!!

  • Imi doresc o Romanie in care toti basistii sa fie in puscarie, asa dupa cum ne-a invatat idolul lor Basescu Sticle, si sa nu li se mai dea nicio gratiere, sa stea inchisi in parnae toata viata lor, sa fie condamnati pe viata. Eu sincer, asta imi doresc sa fie-n tara noastra, puscarie generalizata pentru basisti.

   De restul mai vedem!

 10. pana nu vor raspunde procurorii pentru toate abuzurile pe care le comit,acestui OM,nu i se va face dreptate. traim intro tara in care aceste structuri de ”securitate” au devenit mult mai puternice decat in timpul vechii securitati. parca sunt niste calai care distrug sute de familii de romani anual. au puterea in mainile lor,asculta ilegal telefoane,iar cei incomozi sunt manipulati si distrusi de acesti paraziti ai tarii. SA RASPUNDA ODATA PENTRU TOATE ABUZURILE PE CARE LE COMIT. SA PLATEASCA DIN BUZUNARELE LOR BURDUSITE AMENZILE CARE NE VIN DE LA CEDO.. NUMAI PRIN TRAGEREA LA RASPUNDERE A ACESTOR DUMNEZEI VOM AVEA OCAZIA SA TRAIM INTRO TARA DEMOCRATA.

 11. Chiar te bufneşte râsul când citeşti spusele:””Laura Codruţa Kovesi: „Nimeni nu mă poate șantaja cu nimic!””’20 Ian 2017  •  09:02
  🙂 🙂 cum să fie şantajată dacă de la capuri se practică de ani de zile!
  🙂 🙂 🙂 de asta se plânge pe micile ecrane cerând insistent(şantaj) să se spale imaginea instituţiei de oricine sare în ajutoru-i(şantaj)?
  🙂 🙂 nebunia-i uriaşă dar şi confuzia care bate spre amnezie ”se confundă ci instituţia/clădirea în sine! Din câte se lasă să se înţeleagă bipedul om este clădire şi siglă de instituţie! 🙂 🙂 omul e din gips sau cărămidă/macadan şi e spurcat de manipulaţi, dar, pentru că nu are gură şi mâini, apelează prin dosarul telepatia(fals)şi puterea minţii vii inexistente, în baza ‘şantajurilor’ pentru pur-universal-definitiv Nufărul s.a.!
  🙂 🙂 Raşchetaţi în forţă şi urgent faţada zidului/clădirii mamut, nu simte nicio urmă sau semn, schelălăială sau daune!
  🙂 🙂 Ghiţăăăă! Dă-i la…raşchetă!

 12. Am ajuns sa eliberam animale de la circuri, maine poimaine si din gradini zoologice !!!!
  Ambele sun prvate de libertate din diferite motive.
  Sigur nu pentru coruptie, etc!!!!

  Dar semenii nostrii sa moara in puscarii indiferent de conditii !!!!!

  Oamenii sa fie muscati de caini, asta spun iubaretii de caini !!!!

  De ce nu ii ia pe toti la ei acasa????

  Asa gandesc MOGULII JUSTITIARI AI ROMANIEI !!!!!!!

  Propun ca fiecare din acesti intelectuali bogatasi cu fitze si cu scaun la cap sa ia cate un puscarias acasa si sa-l reabiliteze pe cheltuiala lor din toate punctele de vedere !!!!!

  Rusine sa va fie !!!!!!

  Presedentia la ce salariu are si daca tot nu are copii poate face un gest umanitar si intretine niste puscariasi sau niste animale de la circ sau zoo ???!!!!!

  Deci intai de toate oamenii sau animalele sa fie puse in libertate ????

  Mare dilema !!!!!

 13. Justitia din Romania:UN MARE RAHAT. Doar un tampit AR iesi in strada la-5 grade Sa apere aceasta troaca de porci.

 14. Dle Berbeceanu,cu tot respectul, dar de data asta chiar nu aveți dreptate.
  După cum bine știți,o astfel de lege nu se dă decât în situații excepționale și pentru a da o a doua șansă, celor care au greșit.Din păcate, codul penal și de procedură penală, după care ați lucrat și dvs, încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Dacă adăugăm și protocoalelor care au existat între justiție și SRI, avem oglinda sistemului de justiție,din care faceți și dvs parte. Deși eu am luat poziție față de abuzul făcut asupra dvs, totuși ,nu POT să nu mă întreb și să vă întreb; cu ce sunteți dvs mai îndreptățit, decât mine, să vă,, repereze onoarea” decât mîne, pentru că și eu am fost abuzat de către colegii dvs.Din păcate,la mine nu a fost vorba doar de onoare și demnitate ci și de 600 de victime colaterale ( angajați mei,o firmă de top, sănătatea mea și a fiule meu,care a făcut un soc și s-a ales cu ulcer,iar eu cu diabet).Am fost găsit nevinovat,dar cu ce costuri???!!!…Cu toate astea, spre deosebire de dvs,eu nu vreau răzbunare și nici să plătească cineva, ci modificarea codului penal și de procedură penală, astfel încât, nimeni să nu mai poată FACE abuzuri. Fără LEGEA răspunderi magistratului, abuzurile vor continua.Eu susțin și am susținut,o lege a amnistiei penale și fiscale, urmată de obligativitatea ca toți cetățenii să își declare averile. Este urgent nevoie de o astfel de lege, dacă nu VREM ca România să între în colaps, pentru că dle Berbeceanu, nu este vorba de cei peste 8000 de deținuți peste capacitatea penitenciarelor, ci și de cele aproape 2 milioane de dosare penale care sunt în instanțele judecătorești.Asa că,nu vă mai gândiți doar la onoarea dvs nereoerata, ci la faptul că trebuie să găsim soluții pentru a schimba situația de fapt.Va aștept să puneți umărul, pentru a susține LEGEA AMNISTIEI PENALE și FISCALE urmată de obligativitatea ca toți cetățenii să își declare averile,care de altfel, este singura soluție pentru a salva România.

Leave a Reply